LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

15|06
2022
16:54

«Από την Αρχαία Φειά στο Κατάκολο» - Νέα έκδοση του Δήμου Πύργου για την ανάδειξη της ιστορίας του τόπου

Σταθερός στις δεσμεύσεις του για την ανάδειξη της ιστορίας και των συμβόλων της περιοχής, ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, προχωρά σε μια νέα ιστορική έκδοση με τίτλο «Από την Αρχαία Φειά στο Κατάκολο».

Μετά την έκδοση του ιστορικού λευκώματος «Η Συμβολή της Ηλείας στην Επανάσταση του 1821», ο Δήμος Πύργου και ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, προχωρούν στην έκδοση ενός νέου λευκώματος που στόχο έχει να βγάλει στην επιφάνεια όλο τον ιστορικό πλούτο της Αρχαίας Φειάς και να τον συστήσει στο κοινό της ευρύτερης περιοχής. Την έρευνα και συγγραφή του βιβλίου έχει αναλάβει ο ιστορικός-ειδικός συνεργάτης του Δήμου Πύργου Θεόδωρος Λάμπρος, ο οποίος έχει  αναλάβει και την επιμέλεια - και ο αρχαιολόγος Κώστας Αντωνόπουλος.

Η παρουσίαση του βιβλίου έχει προγραμματιστεί να γίνει σε ειδική εκδήλωση την 1η Ιουλίου 2022 στην πλατεία δίπλα στο θέατρο Απόλλων στον Πύργο, κι εντάσσεται στο πλαίσιο του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Φειάς.

dimos vivlio

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το βιβλίο-λεύκωμα λεύκωμα διατρέχει την ιστορία της Αρχαίας Φειάς. Ξεκινά με μια ιστορική αναδρομή της Αρχαίας Φειάς και του λιμανιού της που έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο κατά τους Ολυμπιακούς αγώνες από τα νεολιθικά χρόνια και φτάνει μέχρι τους Μεσαιωνικούς χρόνους.

Στις σελίδες του βιβλίου περιγράφεται η ταραγμένη ιστορία του Βυζαντινού και μετέπειτα Φράγκικου κάστρου «Ποντικόκαστρον» που χτίστηκε πάνω στα θεμέλια της Ακρόπολης της Αρχαίας Φειάς.

Γίνεται εκτενής περιγραφή των ιστορικών γεγονότων που σημάδεψαν την ιστορία του κατά την Φράγκικη κατάκτηση της Πελοποννήσου μέχρι και την Οθωμανική κατάκτηση.

  Το βιβλίο – λεύκωμα ολοκληρώνεται με την ιστορία του Κατακόλου κατά τους Νεότερους χρόνους μέχρι την σημερινή του μορφή. Γίνεται αναφορά για το πως πήρε την ονομασία του το Επίνειο του Πύργου, τα γεγονότα που έλαβαν χώρα σε αυτό κατά την Επανάσταση του 1821, καθώς και για το έργο του Ηλείου εφοπλιστή  Ιωάννη Λάτση που γεννήθηκε στο Κατάκολο.

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ