LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

20|06
2022
13:49

Η ΠΔΕ διοργανώνει μια μοναδική συναυλία στις 22/06 στην κεντρική πλατεία Πύργου για την Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής

Ο Παντελής Θαλασσινός συναντά το Μουσικό σχολείο Βαρθολομιού και τις Φιλαρμονικές Λεχαινών & Βαρθολομιού

Με μια μεγάλη συναυλία με τον ξεχωριστό συνθέτη, τραγουδοποιό και τραγουδιστή Παντελή Θαλασσινό, που διοργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας , την Τετάρτη 22 Ιουνίου στις 9.30 το βράδυ, η πόλη του Πύργου γιορτάζει ξανά με φυσική παρουσία μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω πανδημίας, την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής.

Ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Νίκος Κοροβέσης μας προσκαλούν σε μια αξέχαστη μουσική βραδιά στον Πύργο με ελεύθερη είσοδο, καθώς τον Παντελή Θαλασσινό συναντούν επί σκηνής, το Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού με τους ταλαντούχους μαθητές του και οι Φιλαρμονικές Βαρθολομιού και Λεχαινών ΟΡΦΕΥΣ. Μια πολύχρωμη μουσική σκηνή σε μια σπάνια καλλιτεχνική συνεύρεση που σίγουρα θα μας ταξιδέψει και θα καταπλήξει με τα τραγούδια, τις μουσικές και την αρμονία της .

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει μια μεγάλη μουσική διαδρομή, σπαρμένη με μελωδικά “διαμάντια” της καλλιτεχνικής πορείας του Παντελή Θαλασσινού, με τραγούδια που όλοι έχουν τραγουδήσει όπως τα “Άμα τη δεις”, “Αναθεμά σε”, “Απόψε λέω να μην κοιμηθούμε” ‘Δεν φταίω εγω που μεγαλώνω», “Στο κάστρο το παλιο”, “Τα θαύματα” το «Καλαντάρι», “Καράβια Χιώτικα”, “Τα σμυρνέικα τραγούδια”, “Του παραδείσου λεμονιά” και τόσα άλλα, από την προσωπική δισκογραφία του Παντελή Θαλασσινού και τις συνεργασίες του με τον Ηλία Κατσούλη, τον Γιάννη Νικολάου, τον Οδυσσέα Εισαγγελέα και τον Κώστα Φασουλά.

Ο Παντελής Θαλασσινός να σημειώσουμε ότι τον τελευταίο καιρό έχει συνεργαστεί ξανά με Μουσικά σχολεία – όπως του Βόλου και της Ξάνθης και τώρα του Βαρθολομιού- και έχει δηλώσει ότι ευτυχής που είχε την ευκαιρία να συναντήσει ανερχόμενα ταλέντα στην μουσική που γνωρίζουν πολύ καλά και παραδοσιακή μουσική και μάλιστα τόνισε ότι αρκετοί μουσικοί της δικής του ορχήστρας προέρχονται από Μουσικά σχολεία. Στην αυριανή συναυλία στον Πύργο εκτός από το Μουσικό Σχολείο Βαρθολμιού θα προστεθούν και οι δύο Φιλαρμονικές των Λεχαινών και του Βαρθολομιού και είναι σίγουρο ότι θα απολαύσουμε ένα μουσικό θαύμα! 

Ο Παντελής Θαλασσινός - με καταγωγή από Χίο και Σέριφο- μας έχει πολλές φορές ταξιδέψει με τα τραγούδια και τη χαρακτηριστική χροιά της φωνής του. Μπήκε στη ζωή μας με τους “Λαθρεπιβάτες” και από τότε μέχρι σήμερα έχει συνεργαστεί, με όλους σχεδόν τους μεγάλους Έλληνες στιχουργούς, συνθέτες και διακεκριμένους ερμηνευτές. Πριν από μερικές ημέρες κυκλοφόρησε το νέο κομμάτι του, “Οι Δείκτες”, που μαζί με “Τα Ξένα” αποτελούν τον προάγγελο της κυκλοφορίας του δίσκου "Αινίγματα" - σε μουσική του Γιώργου Καζαντζή και στίχους του Κώστα Φασουλά.

“Οι Δείκτες” είναι ένα τραγούδι εσωτερικής αναζήτησης του ήρωα που έχει επινοήσει και δώσει πνοή ο Κώστας Φασουλάς. Κινείται σε έναν κόσμο ασύμβατο με την ύπαρξή του και τραγουδά τη δική του εκδοχή μιας ζωής που δεν έχει επιλέξει. Το album «Αινίγματα» θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο σε cd από το OgdooMusicGroup.

Pde sunavlia thal 3

Pde sunavlia thal 2

evropaiki giorti mousikis 2

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ