LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

27|07
2022
12:56

Άλσος Κατακόλου: Ξεκινά την Πέμπτη 28/07 το 9ο Port Festival

Μπάμπης Παπαδόπουλος live, θερινό σινεμά & παρουσίαση παραμυθιού

Eίσοδος ελεύθερη - ελεύθερη οικονομική ενίσχυση | συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας & ειδών πρώτης ανάγκης προς ενίσχυση του «Χαμόγελου του Παιδιού» & της Κοινωνικής Κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος»

Με ένα ιδιαίτερα πλούσιο πρόγραμμα ξεκινά την Πέμπτη 28 Ιουλίου από τις 19:00 το 4ήμερο επετειακό Port Festival στο άλσος Κατακόλου. Οι εκδηλώσεις της πρώτης μέρας περιλαμβάνουν live από τον Μπάμπη Παπαδόπουλο, θερινό σινεμά από το Φεστιβάλ Κιν/φου Ολυμπίας για Παιδιά & Νέους, καθώς και παρουσίαση παραμυθιού του Πυργιώτη Κωνσταντίνου Χριστόπουλου, ενώ θα πλαισιώνονται από πληθώρα παράλληλων δραστηριοτήτων, συμπεριλαμβανομένων εργαστηρίων για μικρά και μεγάλα παιδιά, εκθέσεων καλλιτεχνών και δράσεων από ομάδες και συλλόγους.

port festival 2

Παρουσίαση παραμυθιού «Το αγανακτισμένο προαύλιο»

Την Πέμπτη 27 Ιουλίου στις 20:00 θα γίνει η παρουσίαση του παραμυθιού «Το αγανακτισμένο προαύλιο» του Πυργιώτη συγγραφέα, Κωνσταντίνου Χριστόπουλου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαζήσης, σε εικονογράφηση Σπύρου Ζαχαρόπουλου. Το βιβλίο προλογίζει η παιδοψυχολόγος Μίνα Μουρτεζά, ενώ αποσπάσματα του παραμυθιού θα αφηγηθεί η ηθοποιός Ελένη Χριστοδουλοπούλου.

Περίληψη του βιβλίου

Ένα ηλιόλουστο πρωινό σε μια μικρή ιταλική κωμόπολη ο μικρός Αντόνιο πηγαίνει στο σχολείο του. Το θέαμα που αντικρίζει είναι απογοητευτικό. Για πολλοστή φορά μέσα σε μικρό διάστημα, το προαύλιο του σχολείου του έχει γεμίσει λακκούβες και ρωγμές χωρίς προφανή λόγο. Μέσα σε λίγη ώρα τα νέα μαθαίνονται στην κωμόπολη και γονείς, δάσκαλοι, μαθητές κατακλύζουν το προαύλιο για να εκφράσουν την αγανάκτησή τους. Προκαλείται χάος. Μέσα στον πανικό που επικρατεί συμβαίνει το πιο απρόσμενο γεγονός… Ένα παραμύθι που δείχνει τον δρόμο προς την κατανόηση, την αποδοχή και τον σεβασμό της διαφορετικότητας.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Κωνσταντίνος Χριστόπουλος, γεννήθηκε στον Πύργο Ηλείας. Σπούδασε στην Παιδαγωγική Σχολή της Φλώρινας και ασκεί το επάγγελμα του εκπαιδευτικού στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην ειδική αγωγή στη Ρώμη και έχει συμμετάσχει με εισηγήσεις σε παιδαγωγικές επιμορφώσεις. Μιλάει τρεις ξένες γλώσσες και έχει Κρατική Πιστοποίηση ανάγνωσης και γραφής Braille. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως ειδικός παιδαγωγός. Λατρεύει τα βιβλία, τα ταξίδια και τη γυμναστική.

 port festival 3

Η «Αντιγόνη» στο θερινό σινεμά του 9oυ Port Festival!

Η ταινία που συζητήθηκε όσο καμιά άλλη κι απέσπασε τo Βραβείο Διεθνούς Κριτικής Επιτροπής για Καλύτερη Ταινία Μεγάλου Μήκους, το Βραβείο Κριτικών Επιτροπών των Παιδιών (ηλικίας 13 ετών και άνω) για Καλύτερη Ταινία Μεγάλου Μήκους και το Βραβείο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας (ΟΚΛΕ) στο διαδικτυακό λόγω COVID-19 Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά & Νέους το 2020, έρχεται στο θερινό σινεμά του 9ου Port Festival!

Πρόκειται για την ταινία «Αντιγόνη / Antigone», της Sophie Deraspe (Fiction, έγχρωμο, 109΄, Καναδάς, 2019), η οποία θα προβληθεί την Πέμπτη 28 Ιουλίου στις 21:30 στο άλσος Κατακόλου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Σινεμά στις πλατείες» του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά & Νέους.

Σύνοψη

Μια εντυπωσιακή μεταφορά της τραγωδίας του Σοφοκλή στη σύγχρονη πραγματικότητα. Η Αντιγόνη, άριστη μαθήτρια και πρότυπο πολίτη, παραβαίνει τον νόμο, βοηθώντας τον αδερφό της να δραπετεύσει από τη φυλακή. Καθώς ο κλοιός στενεύει διαρκώς γύρω της, αυτή ορθώνει το ανάστημά της απέναντι στις αρχές: την αστυνομία, τη δικαιοσύνη, το σωφρονιστικό σύστημα, αλλά και στον πατέρα του φίλου της, του Αίμονα. Η σθεναρή άρνηση της Αντιγόνης να συμβιβαστεί και να καταπνίξει το προσωπικό περί δικαίου αίσθημα κερδίζει την υποστήριξη των συνομηλίκων της, οι οποίοι κινητοποιούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε πολύχρωμες διαδηλώσεις. Απορρίπτοντας μια πρόταση που θα εξασφάλιζε το δικό της μέλλον, η Αντιγόνη επιλέγει την αγάπη και την αφοσίωση στην οικογένειά της, μια οικογένεια μεταναστών.

Παρακολουθήστε το trailer:

port festival 4

Μπάμπης Παπαδόπουλος solo

Ο κιθαρίστας και συνθέτης Μπάμπης Παπαδόπουλος, γνωστός μέσα από την πορεία του συγκροτήματος Τρύπες αλλά και από την μετέπειτα διαδρομή του είτε μέσα από τις προσωπικές του δουλειές είτε μέσα από τις συνεργασίες του, έχει ήδη αφήσει το στίγμα του στην ελληνική μουσική πραγματικότητα. Έγινε περισσότερο γνωστός ως ο κιθαρίστας του συγκροτήματος Τρύπες και αρκετά από τα τραγούδια τους είναι δικές του συνθέσεις. Την άνοιξη του 2008 κυκλοφορεί το πρώτο προσωπικό άλμπουμ του με το οποίο ξεκινά η προσωπική του δισκογραφική διαδρομή. Έχει καταθέσει μέχρι σήμερα πέντε προσωπικούς δίσκους, μουσική για το θέατρο και τον κινηματογράφο και παρουσιάζει τη δουλειά του σε συναυλίες με τα εναλλασσόμενα projects: Μπάμπης Παπαδόπουλος Electric Solo, Μπάμπης Παπαδόπουλος Τρίο και Μπάμπης Παπαδόπουλος Ακούστικ Σετ. Eπίσης, από το 2010 αποτελεί μέλος του συγκροτήματος Χειμερινοί Κολυμβητές.

Στις συναυλίες του με τίτλο Electric Solo παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με δικές του οργανικές συνθέσεις, κομμάτια απ’ όλη την μουσική διαδρομή του, με έντονα στοιχεία αυτοσχεδιασμού. Σε αυτό το μουσικό ταξίδι ο Μπάμπης Παπαδόπουλος με εργαλεία του την κιθάρα του, fx και loops περνάει από το λυρισμό στον κόσμο των ηχητικών εντυπώσεων δημιουργώντας έντονες εικόνες με διαθέσεις και συναισθήματα· σε πλήρη ανάπτυξη όλα εκείνα τα στοιχεία που κάνουν τον ήχο του τόσο ιδιαίτερο, αναγνωρίσιμο και εν τέλει αγαπητό.

Links:

Site: http://babispapadopoulos.gr

Facebook: www.facebook.com/PapadopoulosBabis

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCWMzf6RITgRnGIFxfUgFBUw

 port festival 5

Εργαστήρια (19:00-21:00)


➤28-31/7 Port News με τους Ηρώ Ρήγα, Νίκη Μιχαλοπούλου, Γεωργία Δημοπούλου & Γιάννη Κυριαζόπουλο

➤28-31/7 Ζωγραφική σε ξύλο με τον εικαστικό Χρήστο Φερλέ

➤28-31/7 Δημιουργική απασχόληση από Το Χαμόγελο του Παιδιού

➤28/7 Animation με την τεχνική stop motion με την Αλεξία Παναγιωτοπούλου, από το Διεθνές Φεστιβάλ Κιν/φου Ολυμπίας για Παιδιά & Νέους και την Camera Zizanio

Εκθέσεις (19:00-00:00)
*Έκθεση Βιβλίου
* Έκθεση ζωγραφικής & κατασκευών της αρχιτέκτονα-εικαστικού Αθηνάς Γαλανοπούλου

*Έκθεση ζωγραφικής του εικαστικού Χρήστου Φερλέ
*Έκθεση δημιουργιών μαθητών 3ου Γυμνασίου Πύργου
*Bazaar χειροποίητων δημιουργιών

Παράλληλες δράσεις (19:00-21:00)
*απαγγελία ποίησης από την ηθοποιό Ελένη Χριστοδουλοπούλου
*background dj set by Nefe Li
*επίδειξη με τα σκάφη από το Ναυτικό Όμιλο Κατακόλου
*σκάκι
*προβολή μουσικών video

Διοργάνωση
Collectiva Artenativa – Αέναον ΚοινΣΕπ

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ