LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

03|08
2022
17:54

«Είναι κάτι νύχτες με φεγγάρι…» - Ο Δήμος Πύργου και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας παρουσιάζουν έξι βραβευμένες ταινίες 

Πρεμιέρα την Παρασκευή 5 Αυγούστου στο Φάρο Κατακόλου

Έξι βραδιές κάτω από τον έναστρο καλοκαιρινό ουρανό, με προβολές ισάριθμων βραβευμένων ταινιών για όλη την οικογένεια, οργανώνουν τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο ο Δήμος Πύργου, ο  Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας. Οι τρεις από αυτές θα πραγματοποιηθούν στην μαγευτική τοποθεσία του Φάρου Κατακόλου, που με πρωτοβουλία του Δήμου Πύργου παραχωρείται για πρώτη φορά στην ιστορία του για τη διεξαγωγή εκδηλώσεων.

Η πρώτη ταινία, «Η Ρόκα αλλάζει τον κόσμο», είναι μια γερμανική παραγωγή σε σκηνοθεσία της Katja Benrath και ξεκινά το βράδυ της Παρασκευής 5 Αυγούστου και ώρα 20:30, ενώ τις δυο επόμενες Παρασκευές, 12 και 19 Αυγούστου, πάντα στον περιβάλλοντα χώρο του Φάρου θα προβληθούν οι ταινίες «Κομμώσεις Ρόμι» και «Η Σιρκλίν, η Κοκό και ο άγριος ρινόκερος» (μεταγλωττισμένο κινούμενο σχέδιο).

- Σε σχετική του δήλωση ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος αναφέρει: «Ο Δήμος Πύργου αναβαθμίζει τη συνεργασία του με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, έναν θεσμό που επί 25 χρόνια προσφέρει στον τόπο ποιοτικό σινεμά αλλά και τη χαρά της δημιουργίας στα παιδιά και τους νέους της περιοχής μας. Σας προσκαλούμε να ζήσουμε μαζί αυτήν τη διαφορετική κινηματογραφική εμπειρία, απολαμβάνοντας ένα υπέροχο σινεμά κάτω από τον μαγευτικό ουρανό του καλοκαιριού».

Αντιστοίχως η πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Μαριάννα Σταθοπούλου αναφέρει ότι: «η δράση “Είναι κάτι νύχτες με φεγγάρι…” εγκαινιάζει τη νέα συνεργασία του Δήμου με το Φεστιβάλ Ολυμπίας, στην οθόνη του οποίου θα έχουμε τη χαρά να παρακολουθήσουμε έξι υπέροχες ταινίες και να μοιραστούμε απολαυστικές ιστορίες που μόνο το σινεμά μπορεί να μας προσφέρει».

Η πρώτη ταινία

Παρασκευή 5 Αυγούστου και ώρα 20:30 στο Φάρο Κατακόλου

Η Ρόκα αλλάζει τον κόσμο, Γερμανία, 2019, 101’, Σκηνοθεσία: Katja Benrath

Θαρραλέα, αστεία και μοναδική: αυτή είναι η Rocca. Είναι έντεκα χρόνων και ζει μία, μάλλον, ιδιαίτερη ζωή. Όσο ο μπαμπάς της την κοιτάζει από ψηλά–αφού είναι αστροναύτης σε αποστολή στο διάστημα-, η Rocca ζει μόνη με το σκιουράκι της και πηγαίνει σε κανονικό σχολείο για πρώτη φορά στη ζωή της. Ο ανέμελος και αντισυμβατικός τρόπος ζωής της την κάνει να ξεχωρίζει αμέσως ανάμεσα στους συμμαθητές της. Με γενναιότητα αντιμετωπίζει τους νταήδες της τάξης, γιατί πρώτα και πάνω απ’ όλα η Rocca υπερασπίζεται τη δικαιοσύνη. Γι’αυτό, άλλωστε, γίνεται φίλη με τον άστεγο Caspar και προσπαθεί να τον βοηθήσει. Ταυτόχρονα, παλεύει με όλες της τις δυνάμεις για να κερδίσει την καρδιά της γιαγιάς της. Trailer:

dimos katak tainies 2

Όλο το πρόγραμμα προβολών

Φάρος Κατακόλου

5 Αυγούστου, ώρα 20:30: Η Ρόκα αλλάζει τον κόσμο

12 Αυγούστου, ώρα 20:30: Κομμώσεις Ρόμι

19 Αυγούστου, ώρα 20:15: Η Σιρκλίν, η Κοκό και ο άγριος ρινόκερος (κινούμενο σχέδιο, μεταγλωττισμένο)

Αλσύλλιο Κατακόλου

26 Αυγούστου, ώρα 20:15: Ο Ψύλλος

Πύργος, πάρκο ΣΠΚ

2 Σεπτεμβρίου, ώρα 20:00: Λουνάνα, Ένα γιακ μες στην τάξη

9 Σεπτεμβρίου, ώρα 20:00: Αντιγόνη

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ