LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

26|09
2022
10:25

Φίλοι Καϊάφα & Περιβαλλοντική Δράση Ηλείας: Διαμαρτυρία για τον Καϊάφα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι "Φίλοι του Καϊάφα", η "Περιβαλλοντική Δράση Ηλείας" και πολίτες της ευρύτερης περιοχής στην είσοδο για το νησάκι της Αγίας Αικατερίνης στον Καϊάφα και μπροστά από την ημιτελή γέφυρα, διαμαρτυρόμενοι για το σταμάτημα των εργασιών κατά τη α' φάση του έργου «Παρεμβάσεις Εκσυγχρονισμού για το Συγκρότημα Καϊάφα». 
 
Αναλυτικά, η α' φάση με προϋπολογισμό 5 εκατομμυρίων περιλαμβάνει έργα εξυγίανσης των υδάτων, αποκατάσταση-ανάδειξη των σπηλαίων των Ανυγρίδων Νυμφών και εκσυγχρονισμού των υφιστάμενων δημόσιων υποδομών του (ύδρευση, ενέργεια, αποχέτευση και αντιπυρική προστασία). Η β’ φάση, με προϋπολογισμό 5 εκατομμυρίων επίσης, αφορά παρεμβάσεις αποκατάστασης και προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και του αρχαιολογικού χώρου, προστασία από κατολισθήσεις, αναβάθμιση της πηγής, καθαρισμός της λιμνοθάλασσας.
 
Η γ’ φάση, με 7 εκατομμύρια αφορά την αναπαλαίωση – αποκατάσταση των κτιρίων, με στόχο την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. 
 
Αν και εστάλησαν προσκλήσεις σε όλους τους βουλευτές του νομού και τους όμορους Δήμους παρευρέθηκαν μόνο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Διονύσιος Καλαματιανός και ο αντιδήμαρχος του Δήμου Ανδρίτσαινας - Κρεστένων κ.Τάσος Καρνάρος.  
 
Ο κ. Καλαματιανός δεσμεύτηκε να κάνει εκ νέου κοινοβουλευτική ερώτηση για τη σημερινή κατάσταση και τους λόγους διακοπής του έργου και παράλληλα να
διερευνηθεί η δυνατότητα συνέχισης του.
 
Ο κ. Τάσος Καρνάρος εξέφρασε το ενδιαφέρον του για τη πορεία του έργου, την ήπια ανάπτυξη του Καϊάφα και ανέφερε ακόμα ότι ο Καϊάφας δεν μπορεί να περιοριστεί σε κοινοτικά όρια καθώς είναι αγαθό και πλούτος για ολόκληρο τον κόσμο. Ο Δήμος Ζαχάρως έλαμψε δια της απουσίας του.
 
Επίσης παρευρέθηκε ο πρώην βουλευτής του Σύριζα κ.Μάκης Μπαλαούρας ο οποίος δήλωσε την πρόθεσή του να συνδράμει στον αγώνα για τη συνέχιση του έργου και την περιβαλλοντική ανάπτυξη της περιοχής.
 
 Οι "Φίλοι του Καϊάφα", η "Περιβαλλοντική Δράση Ηλείας" και πολίτες της ευρύτερης περιοχής και όχι μόνο, ενδιαφερόμενοι για την προστασία και την περιβαλλοντική ανάπτυξη της περιοχής, απαιτούν με κάθε νόμιμο τρόπο την ολοκλήρωση των προγραμματισμένων έργων για τον Καϊάφα όπως αυτά προβλέπονται από τη σχετική μελέτη και στα πλαίσια του Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία του Κυπαρισσιακού Κόλπου.
 
(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών