LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

22|10
2022
08:53

Δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης: Σήμερα η εκδήλωση με θέμα την παράδοση, τα έθιμα και την διάσωση τους σήμερα

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση με τίτλο  «Στον κόσμο της παράδοσης» από το δήμο Ανδραβίδας - Κυλλήνης στο πλαίσιο του  έργου EMOUNDERGROUNDS του Προγράμματος INTERREG ADRION. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στις 7 το απόγευμα στο «Σινε Αστρον», στα Λεχαινά, με μουσική, τραγούδια, χορούς και έθιμα της περιοχής.
 
Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο Σύλλογος ΕΣΤΙΑ, υπ' ευθύνη του Γιώργου Ανδρικόπουλου.
 
Θα παίξουν οι μουσικοί:
Φώτης Τζανέτος: κλαρίνο
Πατήρ Γεώργιος Αναγνωστόπουλος: βιολί και τραγούδι
Λύσανδρος Παπαγόπουλος: λαούτο και τραγούδι
Κώστας Λαφτσίδης: κρουστά
Ελένη Παπαπροκοπίου: Λαούτο
 
Τραγουδούν ακόμη: Ανέτα Γεωργουλοπούλου, Δημήτρης Γαλάνης και Λάμπρος Κριτσινέλιας
 
Μουσική, τραγούδια, χοροί και ομιλίες για την παράδοση στο Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης, περιέχονται στο πρόγραμμα της εκδήλωσης και θα παρουσιαστούν σήμερα, αλλά με άρωμα άλλης εποχής, με παραδοσιακές στολές της περιοχής και την συμμετοχή ανθρώπων που αγαπούν και διασώζουν την παράδοση.
 
Ο σύλλογος ΕΣΤΙΑ εδρεύει στην πόλη της Ανδραβίδας η οποία βρίσκετε βορειοδυτικά της Πελοποννήσου 60 χλμ νοτιοδυτικά από την Πάτρα και 50 χλμ βορειοδυτικά από την Αρχαία Ολυμπία, και 10 χλμ δυτικά από την διοργανώτρια πόλη των αρχαίων Ολυμπιακών αγώνων την Αρχαία Ήλιδα.
 
Ο σύλλογος Φίλων του Πολιτισμού Ανδραβίδας και Πεδινής Ηλείας « Η ΕΣΤΙΑ», που κύριο και μοναδικό του στόχο έχει να καταστήσει ασφαλή και να διατηρήσει τη πολιτισμική μας περιουσία και παράλληλα να τη μεταφέρει στις επόμενες γενιές· να γίνει δηλαδή συνδετικός κρίκος μεταξύ παρελθόντος και μέλλοντος. Σκοπός του συλλόγου μας είναι η ενίσχυση, καλλιέργεια και ανάπτυξη της πολιτιστικής δραστηριότητας, μέσα από την αναβίωση, διατήρηση και μεταλαμπάδευση των ηθών, εθίμων και παραδόσεων της περιοχής μας.
 
 
 
(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ