LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

08|11
2022
16:40

Twitter: O Έλον Μασκ θέλει να δημιουργήσει την πιο αξιόπιστη πηγή πληροφόρησης

Ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος δηλώνει πως θα καθαρίσει την πλατφόρμα από τα fake news. Κάποιοι όμως αμφιβάλλουν.

Την ώρα που το κομφούζιο με τις απολύσεις στο Twitter συνεχίζεται, το νέο αφεντικό του δηλώνει ότι στόχος της πλατφόρμας είναι να γίνει η πιο αξιόπιστη πηγή ενημέρωσης, μια δήλωση που οδήγησε σε συζητήσεις για το πώς θα επιτευχθεί ο στόχος και ποιος κρίνει τι είναι αληθές ή όχι.

Μόλις μια εβδομάδα αφότου ο Έλον Μασκ εξαγόρασε την εταιρεία για 44 δις. δολάρια, τα δραστικά μέτρα που έχει ανακοινώσει, όπως η απόλυση του μισού προσωπικού και η χρέωση για τους πιστοποιημένους λογαριασμούς δίνουν μια εικόνα για το πώς θα μεταμορφωθεί η πλατφόρμα στα χέρια του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο.

Το προσωπικό της Twitter παραμένει ωστόσο σε σύγχυση, καθώς δεκάδες εργαζόμενοι που απολύθηκαν το Σάββατο κλήθηκαν να επιστρέψουν στην εταιρεία, όπως ανέφερε την Κυριακή το Bloomberg.

Στο μεταξύ, εταιρείες όπως η Volkswagen αποσύρουν προσωρινά τις διαφημίσεις τους από το Twitter, με τον Μασκ να ισχυρίζεται ότι οι διαφημιστές υποκύπτουν στις πιέσεις ακτιβιστών, οι οποίοι ανησυχούν για το σχέδιο χαλάρωσης των ελέγχων στις αναρτήσεις.

«Το Twitter πρέπει να γίνει μακράν η πιο ακριβής πηγή πληροφοριών για τον κόσμο. Αυτή είναι η αποστολή μας» δήλωσε με tweet του ο Μασκ την Κυριακή.

Η ανάρτηση δέχτηκε σε λίγο χρόνο δεκάδες χιλιάδες απαντήσεις και πυροδότησε συζητήσεις για την «αποστολή» του Μασκ.

«Ακριβείς για ποιον;» διερωτήθηκε ο Τζακ Ντόρσεϊ, ιδρυτής και πρώην διευθύνων σύμβουλος της Twitter.

Ο Μασκ, o οποίος εκτός από την Twitter διευθύνει και την Tesla και την SpaceX, δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η πλατφόρμα θα αποκτήσει συμβούλιο ελέγχου αναρτήσεων «με ευρεία ποικιλία απόψεων».

Νωρίτερα είχε δημιουργήσει ανησυχία για άρση όλων των ελέγχων, δηλώνοντας ότι πιστεύει «απόλυτα» στην ελευθερία της έκφρασης.

Ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος διευκρίνισε τελικά ότι μέχρι να συνέλθει το συμβούλιο δεν θα ληφθούν μείζονες αποφάσεις για τον έλεγχο αναρτήσεων ή την επαναφορά λογαριασμών που έχουν παγώσει λόγω παραπληροφόρησης, όπως έχει συμβεί με το προφίλ του τέως προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Ακόμα, ο Μασκ δήλωσε την Κυριακή ότι οι χρήστες του Twitter που προσποιούνται άλλα πρόσωπα χωρίς να διευκρινίζουν ότι πρόκειται για προφίλ «παρωδίας» θα εκδιώκονται χωρίς προειδοποίηση.

«Αυτό θα είναι σαφώς προσδιορισμένο ως προαπαιτούμενο για εγγραφή στο Twitter Blue» έγραψε ο Μασκ.

Το Σάββατο, το Twitter ενημέρωσε την εφαρμογή του στο App Store ώστε να χρεώνει 8 δολάρια για τους χρήστες που επιθυμούν να έχουν το μπλε σηματάκι του πιστοποιημένου λογαριασμού.

Οι αναρτήσεις των πιστοποιημένων λογαριασμών, ανέφερε η Twitter, θα περιλαμβάνουν «τις μισές» διαφημίσεις, θα μπορούν να περιέχουν βίντεο μεγαλύτερης διάρκειας και θα έχουν προτεραιότητα στους αλγορίθμους προβολής.

Όσον αφορά την επαναπρόσληψη απολυμένων εργαζομένων, το Bloomberg ανέφερε ότι ορισμένοι είχαν απολυθεί κατά λάθος, ενώ άλλοι κλήθηκαν να επιστρέψουν όταν η διοίκηση συνειδητοποίησε ότι τους χρειαζόταν για να υλοποιήσουν το όραμα του Μασκ.

Πηγή: In.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ