LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

21|11
2022
12:47

Μικρασιατική Εκστρατεία, εκατό χρόνια μετά: Όψεις της πολεμικής εμπειρίας

Σε μία γεμάτη αίθουσα από κόσμο στο Συνεδριακό κέντρο του Δήμου Ήλιδας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022 η εκδήλωση, με θέμα: “Μικρασιατική Εκστρατεία, εκατό χρόνια μετά: Όψεις της πολεμικής εμπειρίας”. Πραγματοποιήθηκαν 4 εισηγήσεις, “Η εμπειρία του πολέμου στο Μικρασιατικό μέτωπο”, του Αλέξανδρου Μακρή, Διδάκτωρ Ιστορίας ΕΚΠΑ, “Ελεύθερος χρόνος και ψυχαγωγία στο Μικρασιατικό μέτωπο”, του Ανδρέα Μπαλτά, Εκπαιδευτικός, Διδάκτωρ Ιστορίας, “Η πολεμική εμπειρία και τα βιώματα των Ελλήνων στρατιωτών στα μέτωπα των πολέμων (1912-1922): Η Αλληλογραφία 3 αδελφών από την Ηλεία”, του Ιωάννη Χριστόπουλου, εκπαιδευτικός, Διευθυντής σχ. Μονάδας και η τέταρτη εισήγηση “Το Πολεμικό Ναυτικό στην Μικρασιατική εκστρατεία και ο ρόλος του στα γεγονότα της Μικρασιατικής καταστροφής”, του Ζώη Υφαντή, Πλοίαρχος (Ε) ε.α. Π.Ν.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Ύπατος κυβερνήτης της Ahepa Δημήτρης Κόκκοτας, ο οποίος αναφέρθηκε στην αξία “να είμαστε ενωμένοι ως Έλληνες στα δύσκολα και είναι το μυστικό της επιτυχίας μας, διαχρονικά. Επίσης τόνισε οτι “τα επόμενα χρόνια οι εποχές είναι ακόμα πιο δύσκολες για τις αξίες και τα ιδανικά των Ελλήνων ειδικά στο εξωτερικό, όπως η Γλώσσα και η Θρησκεία”, όπως τόνισε. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Ανδρέας Παπαδάκος πρόεδρος του τοπικού τμήματος Ahepa Ηλείας και ο Ύπατος Κυβερνήτης της Ahepa Hellas Κωνσταντίνος Βαρσάμης. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η ηγεσία της Ahepa Hellas, μέλη της Ahepa από πολλά τμήματα της Ελλάδας καθώς και μέλη της ομογένειας που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις που περιλάμβαναν αγώνες Γκόλφ στην Καλαμάτα στο Costa Navarino. Την εκδήλωση παρακολούθησαν πλήθος κόσμου, ο Βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο πρώην υπουργός Παιδείας Βασίλης Κοντογιαννόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Θεόδωρος Βασιλόπουλος, ο πρωτοπρεσβύτερος κ.κ. Αλέξιος Αναγνωστόπουλος, οι Αν. Διοικήτριες Νοσοκομείων στην Αμαλιάδα και στην Κρέστενα αντιστοίχως, κυρίες Αγγελάκου και Παπαδοπούλου, ένστολοι εν ενεργεία και απόστρατοι αξιωματικοί όπλων, Δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Ήλιδας και άλλων Δήμων της Ηλείας και πολλοί φίλοι της τοπικής Ιστορίας και παράδοσης.               

ahepa mikr ekstratia 2                                            

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης ήταν η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, το Παράρτημα της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Πολεμικού Ναυτικού του Νομού Ηλείας και το Εσπερινό Γυμνάσιο Αμαλιάδας με Λυκειακές τάξεις.

Την επόμενη ημέρα στον ίδιο χώρο πραγματοποιήθηκε Διοικητικό Συμβούλιο της Ahepa Hellas. Στο τέλος του Δ.Σ. το τμήμα δέχτηκε βραβεία και θετικά σχόλια από την ηγεσία της Ahepa Hellas για τη φιλοξενία και την διοργάνωση της εκδήλωσης για τη Μικρασιατική καταστροφή.

Ανανεώνουμε το ραντεβού των δράσεων μας τα Χριστούγεννα με τις χορηγίες μας σε Νομικά πρόσωπα και Ιδρύματα που βοηθούν έμπρακτα τον αδύναμο συνάδελφό μας. 

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Beauvoir

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ