LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

03|12
2022
13:37

25ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους: Στους ρυθμούς του ντοκιμαντέρ η Αμαλιάδα

Εναρκτήρια εκδήλωση του Kids & Docs στο Cine Cinema - Ξεκινούν τα ειδικά αφιερώματα

Στους ρυθμούς του ντοκιμαντέρ μπαίνει από αύριο Κυριακή η Αμαλιάδα καθώς στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί στο Cine Cinema η εναρκτήρια εκδήλωση του Kids & Docs, στο πλαίσιο του  25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους. Μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου το Kids & Docs θα μας δώσει την ευκαιρία να «ταξιδέψουμε» και να προβληματιστούμε, να εξερευνήσουμε μια μεγάλη ποικιλία θεματικών με επίκεντρο τα παιδιά και τους νέους και να γίνουμε μάρτυρες καθημερινών ιστοριών και συνηθειών που φωτίζουν τις πτυχές της πολύπλοκης παιδικής και νεανικής ηλικίας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης της Κυριακής, θα γίνει απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων στα σχολεία και στους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στο πρόγραμμα κινηματογραφικής εκπαίδευσης “Έναν μύθο θα σας πω”, δημιουργώντας ταινίες μικρού μήκους από παιδιά για την ιστορική, μυθολογική και πολιτιστική κληρονομιά, το φυσικό περιβάλλον και τα παραδοσιακά προϊόντα της Ηλείας.

Επίσης, θα γίνει προβολή της ταινίας “Αγγίζοντας το όνειρο” του Μουσικού Σχολείου Αλίμου, στην οποία καταγράφονται η αλληλεπίδραση και οι εμπειρίες μεταξύ βλεπόντων και με προβλήματα όρασης μαθητών μέσα στη σχολική τάξη, στα διαλείμματα και στα μουσικά σύνολα του σχολείου. Ένα παράδειγμα συμπερίληψης για την καταπολέμηση των στερεοτύπων και των διακρίσεων και την αποδοχή της διαφορετικότητας. Η ταινία δημιουργήθηκε το 2022 από συμπεριληπτικό κινηματογραφικό εργαστήριο που οργάνωσε το Νεανικό Πλάνο με εκπαιδεύτρια τη Διονυσία Κοπανά στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος ΕνCINEσθηση, υπό την αιγίδα και με τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Οι συντελεστές της ταινίας θα παρίστανται στην προβολή, ενώ μετά την ταινία το μουσικό συγκρότημα των παιδιών θα παίξει ζωντανά ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση με τα παιδιά-συντελεστές της ταινίας.

Τέλος, θα γίνει η προβολή της ταινίας του διαγωνιστικού προγράμματος Kids & Docs “O Καραγκιοζοπαίχτης της Νιόν” της Ιρίνα Μπόικο, παρουσία της σκηνοθέτριας, του νεαρού πρωταγωνιστή και της οικογένειάς του.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με πρόβλεψη προσβασιμότητας για κωφά και τυφλά άτομα. Οι ταινίες προβάλλονται με υπότιτλους για κωφούς και βαρήκοους και ακουστική περιγραφή. Οι ομιλίες και τα Q&A διερμηνεύονται στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

amaliada fest kinimat 2

Οι εκδηλώσεις του 25ου Φεστιβάλ Ολυμπίας στο Cine Cinema της Αμαλιάδας

Μια σειρά από εκδηλώσεις παράλληλα με τις προβολές του διαγωνιστικού προγράμματος Ντοκιμαντέρ (Kids & Docs), οργανώνει στο Cine Cinema της Αμαλιάδας, το 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους.

Την Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, στις 20:30 και αμέσως μετά την προβολή των τριών ελληνικών ταινιών του διαγωνιστικού που ασχολούνται με την τρέχουσα κατάσταση στα σχολεία, «Όνειρα σε ρόδες» της Σοφίας Λιούλια, «Το στοίχημα» της Μαρίας Λεωνίδα και «Τέλος Χρόνου» του Λουκά Παλαιοκρασσά, και υπό τον τίτλο «Προκλήσεις και εμπόδια στην εκπαίδευση», οι δημιουργοί των ταινιών θα συνομιλήσουν με τον δάσκαλο και μέλος της Παιδαγωγικής Ομάδας “Το Σκασιαρχείο” Μπάμπη Μπαλτά.  Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Νίκος Θεοδοσίου.

«Ο παιδικός κινηματογράφος στην Αμαλιάδα τη δεκαετία του 1930», την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου στις 20:00, είναι μια εκδήλωση που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Όμιλο Φίλων του Μουσείου Μπελογιάννη, με την ερευνήτρια της τοπικής ιστορίας Πουλχερία Γεωργοπούλου να μιλά με θέμα «Γυναικείο Κίνημα και παιδικός κινηματογράφος. Επιρροές και ανάπτυξη του φαινομένου στην Αμαλιάδα του Μεσοπολέμου. Η περίπτωση της Μαρίκας Μπότση - Τσαπαλίρα και του Νίκου Μπελογιάννη». Αμέσως μετά θα προβληθεί η κλασική ουγγρική αντιπολεμική ταινία “Κάποτε στην Ευρώπη” του Radvanyi Geza.

Οι παράλληλες εκδηλώσεις ολοκληρώνονται την Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου με την προβολή, στις 18:00, του ντοκιμαντέρ “Η αρχή του τέλους των πυρηνικών όπλων” του ανεξάρτητου διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Pressenza. Θα ακολουθήσει συζήτηση για την ενημέρωση και κινητοποίηση των τοπικών κοινωνιών και της τοπικής αυτοδιοίκησης με στόχο να υπογράψει και να επικυρώσει και η Ελλάδα τη Συνθήκη Απαγόρευσης των Πυρηνικών Όπλων (ΣΑΠΟ/TPNW). Οι δήμοι Πύργου, Ήλιδας, Αρχαίας Ολυμπίας και Ανδρίτσαινας - Κρεστένων, έχουν ήδη εκδώσει ψηφίσματα υπέρ της εκστρατείας ενώ η εκδήλωση «#σώσε την πόλη» πραγματοποιείται σε συνεργασία με την ΜΚΟ «Κόσμος χωρίς πολέμους και βία».

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ