LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

04|12
2022
10:31

“Υπερασπίσου το παιδί γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα” - Λιτή και συγκινητική η έναρξη του 25ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους

Με τον στίχο του Λευτέρη Παπαδόπουλου από το τραγούδι “Κάποτε θα ‘ ρθουν να σου πουν” του Παύλου Σιδηρόπουλου σε μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, κήρυξε την έναρξη του 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και της 22ης Camera Zizanio. Στη σκηνή του θεάτρου Απόλλων, ο κ. Γιαννόπουλος που πρόσφατα έγινε πατέρας χρησιμοποίησε το στίχο “Υπερασπίσου το παιδί γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα”, εμφανώς συγκινημένος, θέλοντας να δώσει ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στην αξία του θεσμού που συμπληρώνει ένα τέταρτο του αιώνα, αλλά και στη δημιουργικότητα των παιδιών. Των παιδιών που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια βρίσκονται όλο και πιο συχνά στο επίκεντρο κακοποιητικών συμπεριφορών και εκμετάλλευσης, από έναν σκάρτο κόσμο που δημιούργησαν οι μεγάλοι. Και σε μια εποχή που πλέον καθημερινά στην επικαιρότητα βρίσκεται μια αρνητική είδηση από αυτό το φάσμα της κακοποίησης του ανθρώπου.

Η αυλαία άνοιξε λοιπόν στο 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και την 22η Camera Zizanio, με τις μεγαλωμένες στο θεσμό και φοιτήτριες σήμερα Μαρία Ασμή και Ειρήνη Ζέζα να κάνουν την παρουσίαση και να ανταπεξέρχονται επάξια στις ανάγκες του ρόλου τους.

Η τελετή ξεκίνησε με ένα μικρό τιμητικό αφιέρωμα στον σπουδαίο δημιουργό Ροβήρο Μανθούλη (1929-2022), έναν ακριβό φίλο του Φεστιβάλ, ο οποίος έφυγε πρόσφατα από κοντά μας. Έχοντας συμμετάσχει πολλές φορές στο Φεστιβάλ Ολυμπίας, μεταλαμπαδεύοντας στα παιδια το πολύτιμο απόσταγμα των κινηματογραφικών του γνώσεων, ο Ροβήρος Μανθολης υπήρξε αξέχαστος για μικρούς και μεγάλους. Στο μικρό βίντεο που προβλήθηκε, ο Νίκος Θεοδοσίου, κατέγραψε μερικές από αυτές τις στιγμές, με τον ίδιο τον Μανθούλη να εξομολογείται το πώς μυήθηκε στο σινεμά: «Ήμουν μικρός, και παρακολουθώντας από μία τρύπα μια ταινία στις Σέρρες, σκόνταψα κι έπεσα πάνω σε ένα ηλεκτροφόρο σύρμα που είχε βάλει ο σινεματζής, για να αποτρέπει θεατές όπως εγώ. «Τινάχτηκα, αλλά ίσως από αυτό το ηλεκτροσόκ έγινα σκηνοθέτης!».

Κάπου αλλού λέει χαρακτηριστικά: « Αυτό που ένα ολόκληρο κράτος δεν κάνει, μέσα σε χιλιάδες ώρες μαθημάτων της δημόσιας εκπαίδευσης, δηλαδή να μυήσει τα παιδιά στην οπτικοακουστική τέχνη, το κάνει με τεράστια επιτυχία το Φεστιβάλ Ολυμπίας».

Στη συνέχεια απονεμήθηκαν τα βραβεία του 3ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού «Το φύλο σε πρώτο πλάνο» με θέμα τις διακρίσεις φύλου, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων. Αξίζει να αναφέρουμε πως τα βραβευμένα παιδιά του 4ου Γυμνάσιου Αλεξανδρούπολης "Θεόδωρος Κάστανος" εμπνεύστηκαν τo σενάριό για την ταινία τους “Μπορείς κι εσύ” «από την δολοφονία της Τζεβριέ που υπέκυψε στα τράυματά της πριν ένα χρόνο». Κι από όλες τις άτυχες γυναίκες –θύματα έμφυλης βίας, εκμετάλλευσης και σεξουαλικής κακοποιήσης. «Καμια δεν είναι μόνη, καμια δεν είναι η μόνη», κατέληγε το μηνυμα που έστειλαν τα παιδιά από την Αλεξανδρούπολη προκαλώντας θερμό χειροκρότημα.
Το δικό τους βραβείο για την ταινία “Ο Κύκλος της Βίας” ήρθαν να παραλάβουν τα ίδια τα παιδιά του ΕΠΑΛ Αλμυρού Μαγνησίας, που όπως είπε η δασκάλα τους, ήδη δουλεύουν πάνω σε ένα πρόγραμμα για την έμφυλη βία.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν οι κριτικές επιτροπές και τα τέσσερα διαγωνιστικά προγράμματα του Φεστιβάλ Ολυμπίας: Ταινίες Μυθοπλασίας Μεγάλου Μήκους, Ταινίες Μυθοπλασίας Μικρού Μήκους, Ταινίες Animation Μικρού Μήκους, “KIDS & DOCS” (ντοκιμαντέρ για παιδιά). Και βέβαια η δημοφιλής Camera Zizanio που φέτος παρουσιάζει 210 ταινίες από 31 χώρες, απονέμοντας βραβεία ανά ηλικιακή κατηγορία.
Το φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει δεκάδες κινηματογραφικά εργαστήρια σε διάφορες πόλεις της Ηλείας και βέβαια στον Πύργο (για πρώτη φορά μάλιστα και στο Πάρκο Ξυστρή). Και φέτος υπήρξαν άνθρωποι που διέσχισαν το μισό πλανήτη για να έρθουν στο φεστιβάλ, ένα από τα σημαντικότερα στο είδος του διεθνώς. Mόνο στο πολυεθνικό εργαστήριο κινηματογραφικής δημιουργίας Mythos Project, συμμετέχουν 100 παιδιά από 17 χώρες.

Στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης θα παρουσιαστεί μία σημαντική έκδοση του Φεστιβάλ: η εμβληματική «Υπόθεση σινεμά» του Αλέν Μπεργκαλά, προέδρου της φετινής κριτικής επιτροπής. Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει την Παρασκευή, μαζί με ένα μάστερκλας του σημαντικού γάλλου κριτικο, πρώην αρχισυντάκτη των θρυλικών Cahiers du Cinema, και καθηγητή της Παιδαγωγικής του Κινηματογράφου.

Το προγραμμα της εβδομάδας που έρχεται περιλαμβάνει ακόμα από μάστερκλας του βετεράνου διευθυντή φωτογραφίας Νίκου Καβουκίδη, μέχρι δράσεις σε συνεργασία με το Σκασιαρχείο, καθώς και το 5ο Olympia Creative Ideas Pitching Lab για επαγγελματίες του κινηματογράφου που σχεδιάζουν μια ταινία μικρού μήκους για παιδιά και νέους.

Γιαννόπουλος: ...Αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα...

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος κηρύσσοντας την έναρξη του φετινού φεστιβάλ ανέφερε τα εξής:

"Κυρίες και κύριοι, αγαπητά μου παιδιά, σας καλωσορίζω στο 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας και στην 22η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Camera Zizanio.

Για άλλη μια χρονιά, το Φεστιβάλ της καρδιάς μας είναι εδώ, κλείνοντας μάλιστα φέτος ¼ αιώνα ζωής.  25 χρόνια συνεχούς προσφοράς, 25 χρόνια ελεύθερης και δημιουργικής καλλιτεχνικής έκφρασης, μακριά από διακρίσεις και περιορισμούς.

Αν ανατρέξουμε στο  μακρινό 1997, δε γίνεται να μην αναφερθούμε σε τρεις ανθρώπους που οραματίστηκαν ένα Φεστιβάλ Κινηματογράφου με επίκεντρο τα παιδιά και τους νέους και πάλεψαν με πάθος και ενθουσιασμό, ώστε το όραμα αυτό να γίνει πραγματικότητα. Δε γίνεται να μην αναφερθούμε στον εμπνευστή και Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ Δημήτρη Σπύρου, στον ακούραστο και πάντοτε νέο, τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή της Camera Zizanio Νίκο Θεοδοσίου και φυσικά στον ακρογωνιαίο λίθο όλης αυτής της προσπάθειας, τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής Χρήστο Κωνσταντόπουλο.

Άραγε, όταν ξεκινούσε το τολμηρό αυτό εγχείρημα, πριν από 25 χρόνια, μπορούσε κανείς να φανταστεί ότι θα εξελισσόταν σε ένα από τα σπουδαιότερα του είδους του παγκοσμίως; Η απάντηση είναι ξεκάθαρα αρνητική. Αυτή ακριβώς όμως η παραδοχή, θεωρώ πως αποτελεί την πλήρη δικαίωση και επιβράβευση των κόπων και των προσπαθειών αυτών των ανθρώπων και φυσικά όλων των στελεχών, των αφανών ηρώων του Φεστιβάλ Κινηματογράφου.

Θα μου επιτρέψετε όμως να πω ότι το φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου, πέρα από το γεγονός της συμπλήρωσης 25 χρόνων, αποκτά ίσως μεγαλύτερη σημασία από κάθε άλλη χρονιά, διότι οι συνθήκες επιβάλλουν να αναδείξουμε τις σημαντικές ιδρυτικές του αρχές και φυσικά την ισχυρή ανθρωποκεντρική – παιδοκεντρική του διάσταση. Σε μια εποχή, που δυστυχώς τα φαινόμενα παιδικής κακοποίησης αυξάνονται δραματικά, είμαστε εδώ για να μην κρύψουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί. Άλλωστε, το Φεστιβάλ Ολυμπίας από πολύ νωρίς, μέσα από τις ταινίες και τις γενικότερες θεματικές του, έθεσε σε δημόσια συζήτηση το ζήτημα της κακοποίησης παιδιών και εφήβων. Αναμφισβήτητα, τέτοιες δράσεις έχουμε ανάγκη για να ξεφύγουμε από την κοινωνική σήψη που απλώνεται γύρω μας.

Κλείνοντας, θα ήθελα να μου επιτρέψετε να κηρύξω την έναρξη του 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας και την 22ης Camera Zizanio, με στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου, που ακούγονται στο τραγούδι του Παύλου Σιδηρόπουλου: «Υπερασπίσου το παιδί, γιατί αν γλιτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννόπουλος.

 

Παναγιώτης Αντωνακόπουλος “Η Τέχνη κερδίζει μέσα από τη δύναμη των παιδιών”

Με τον μύθο όπου ο Θεός του Φωτός και της Τέχνης Απόλλωνας, κυριαρχεί έναντι του Θεού του Εμπορίου και του Χρήματος, τον Κερδώο Ερμή παρομοίασε τη δύναμη των παιδιών να δημιουργήσουν τέχνη και πολιτισμό κόντρα σε αντίξοες συνθήκες, ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, στον χαιρετισμό του στην τελετή έναρξης του 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και της 22ης Camera Zizanio.

Από τη σκηνή του θεάτρου “Απόλλων”, ο κ. Αντωνακόπουλος καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους και απευθυνόμενος στις ομάδες που βρίσκονται στον Πύργο απο το εξωτερικό, τόνισε “ Σας καλωσορίζουμε στην όμορφη πόλη μας. Μια πόλη που έχει την ευτυχία να βρίσκεται ανάμεσα στην Αρχαία Ολυμπία και την Αρχαία Ήλιδα. Την κοιτίδα των Ολυμπιακών αξιών. Να μην ξεχνάμε ότι απ’αυτή την περιοχή θεσμοθετήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες ως ένα βραβείο μετά από έναν αγώνα που έδωσαν ο θεός του Χρήματος, ο Κερδώος Ερμής με τον θεό του Φωτός και της Τέχνης, τον Απόλλωνα. Τότε κέρδισε ο Απόλλωνας. Όπως εδώ, δίνει μάχη η Τέχνη να κερδίσει μέσα από τη δύναμη των παιδιών. Και σ’αυτό το φεστιβάλ κερδίζει πάντα ο θεός της Τέχνης!

Σαν Δήμος είμαστε περήφανοι που η έναρξη του Φεστιβάλ γίνεται κάθε χρόνο στην πόλη μας. Είμαστε αισιόδοξοι ότι η τεράστια επένδυση των μόνιμων εγκαταστάσεων του Φεστιβάλ, μέσω της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ξεκινά σύντομα. Αυτό δείχνει και τη συνέπεια της πολιτείας καθώς είχε εξαγγελθεί απο την προηγούμενη κυβέρνηση και συνεχίζεται με την τωρινή. Το Φεστιβάλ μας ενώνει όλους. Δημιουργούμε πολιτισμό στο πλαίσιο της ειρήνης και αντιστεκόμαστε στα σύννεφα που απειλούν την ανθρωπότητα, τα σύννεφα του πολέμου”.
Τέλος, ο κ. Αντωνακόπουλος συνεχάρη όλους τους συντελεστές του Φεστιβάλ, που όπως είπε χαρακτηριστικά εργάζονται πυρετωδώς όλο το χρόνο γι’αυτό το αποτέλεσμα.

Ο αντιπεριφερειάρχης πολιτισμού και τουρισμού Νικόλαος Κοροβέσης, απευθυνόμενος στους διοργανωτές του φεστιβάλ είπε: «Διαπαιδαγωγείτε 25 χρόνια τώρα τα παιδιά μας και θίγετε ζητήματα πιο επίκαιρα από ποτέ με όσα συμβαίνουν δίπλα στα σπίτια μας... Παράλληλα, ενισχύετε την εξωστρέφεια και την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Άρα η Περιφέρεια οφείλει να σας στηρίζει. Ανανεώσαμε ήδη την προγραμματική μας σύμβαση για τα επόμενα τρία χρόνια. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα στηρίζει αυτόν τον σημαντικό θεσμό».

Παίρνοντας τον λόγο, ο καλλιτεχνικός διευθυντής και «ψυχή» του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους Δημήτρης Σπύρου, έκανε μία μικρή αναδρομή του θεσμού: «Ξεκινήσαμε στα τέλη του προηγούμενου αιώνα: το 1997. Αποφασίσαμε να κάνουμε την Πύργο και την Αμαλιάδα σημείο αναφοράς για το σινεμά για παιδιά και νέους και για την κινηματογραφική εκπαίδευση στην Ελλάδα. Άγνωστες λέξεις τότε. Όμως επειδή γνωρίζαμε καλά οτι τα οπτικοακουστικά ασκούν μεγάλη επιρροή στα παιδιά και στους νέους ήταν απαραίτητο να πάρουμε αυτήν την πρωτοβουλία.
Σε αυτά τα 25 χρόνια υλοποιήσαμε πλήθος καινοτόμων προγραμμάτων, σημαντικές εκδόσεις, προβολές σε όλους τους νομούς της χώρας, συνεργασίες με δημόσιους φορείς, πανεπιστήμια, σχολεία, προγράμματα για κοινωνικές ομάδες με περιορισμένη πρόσβαση στην τέχνη, ΑΜΕΑ, νέους φυλακισμένους, πρόσφυγες, σχολεία δεύτερης ευκαιρίας. Για μας ήταν και είναι πολύ σημαντικό το Δημόσιο Σχολείο να έχει πρόσβαση στην οπτικοακουστική τέχνη.
Σε αυτά τα 25 χρόνια άλλαξαν πάρα πολλά στην κοινωνία και στην εκπαίδευση, άλλαξαν και οι ανάγκες των ίδιων των παιδιών, άρα αλλάζει και το ίδιο το Φεστιβάλ. Όμως κάτι δεν αλλάζει ποτέ: πρωταγωνιστές στο Φεστιβάλ Ολυμπίας είναι τα ίδια τα παιδιά. Εμείς είμαστε απλώς συνοδοιπόροι και εμψυχωτές της προσπάθειας αυτής. Και γνωρίζουμε καλά πως αν τα παιδιά δεν έρθουν σε επαφή με την τέχνη στα σχολικά τους χρόνια, το πιο πιθανόν είναι πως δεν θα έρθουν ποτέ. Κι αυτό είναι πάρα πολύ αρνητικό για την ψυχική τους ανάπτυξη...».
Κλείνοντας υπογράμμισε πως «ναι, 25 χρόνια είναι ένα τέταρτο του αιώνα. Και υπάρχει μεγάλη ανάγκη δημιουργίας υποδομών. Ο νέος μας χώρος στο σταφιδεργοστάσιο του ΑΣΟ, στον Πύργο, μπορεί να απογειώσει το Φεστιβάλ, να τονώσει την πολιτιστική ζωή της πόλης, και να συμβάλει και στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Ευχαριστώ από καρδιάς τους εκπαιδευτικούς του Νομού Ηλείας. Χωρίς αυτούς δεν μπορεί να λειτουργήσει το Φεστιβάλ. Επίσης, την τοπική αυτοδιοίκηση και βέβαια τους πολίτες που απέδειξαν ότι όλα αυτά τα χρόνια τους αξίζει αυτό το φεστιβάλ και πολύ περισσότερα από αυτό το Φεστιβάλ».

Η βραδιά έκλεισε μελωδικά με την Ορχήστρα και την Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας που παρουσίασαν τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.

Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις του 25ου Φεστιβάλ Ολυμπίας:
 https://olympiafestival.gr/
Το φετινό φεστιβάλ, θα διεξαχθεί έως τις 10 Δεκεμβρίου σε 12 πόλεις, αλλά αμέσως μετά τη διεξαγωγή του με φυσική παρουσία, μέρος των δραστηριοτήτων του θα μεταφερθούν στο διαδίκτυο από τις 10 Δεκεμβρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου προκειμένου να συμμετάσχουν παιδιά και νέοι από όλη την Ελλάδα μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα online.olympiafestival.gr.

Η συμμετοχή στις προβολές και τις λοιπές δραστηριότητες του Φεστιβάλ Ολυμπίας και της Camera Zizanio είναι δωρεάν.

Το Φεστιβάλ Ολυμπίας διοργανώνεται στη βάση προγραμματικής σύμβασης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της ΚΟΙΝΣΕΠ Φεστιβάλ Ολυμπίας, με τη συνεργασία του Νεανικού Πλάνου. 

fest enarksi 2

fest enarksi 3

fest enarksi 4

fest enarksi 5

fest enarksi 6

fest enarksi 7

fest enarksi 8

fest enarksi 9

fest enarksi 10

fest enarksi 11

fest enarksi 12

fest enarksi 13

fest enarksi 14

fest enarksi 15

fest enarksi 16

fest enarksi 17

fest enarksi 18

fest enarksi 19

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΚΟΙΝΣΕΠ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΙΑΣ
ΝΕΑΝΙΚΟ ΠΛΑΝΟ

ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ
ΒΟΥΛΗ των ΕΛΛΗΝΩΝ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ
ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
CREATIVE EUROPE / MEDIA
CREATIVE EUROPE MEDIA DESK GREECE
ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

ΧΟΡΗΓΟΣ και ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΕΡΤ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ
Κινηματογραφικοί φορείς: Ευρωπαϊκή ενωση Παιδικού Κινηματογράφου - Διεθνές Κέντρο Κινηματογράφου για Παιδιά και Νέους - YOUTH CINEMA NETWORK – ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ - ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΧΑΝΙΩΝ - Barnefilmfestivalen Kristiansand Intl Children’s Film Festival, νορβηγια - Cinekid, ολλανδια - Zlín Festival / International Film Festival for Children and Youth, τσεχια - Schlingel International Film Festival for Children and Young Audience, γερμανια, lucas international festival for young film lovers, γερμανια – jef, ΒΕΛΓΙΟ – kids kino international film festival, πολωνια – cinemira international film festival, ουγγαρια - NATIONAL FILM FESTIVAL FOR STUDENTS, ολλανδια - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΡΙΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΛΕΣΧΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ - MASSIVE PRODUCTIONS - STEFILM - AUTHORWAVE - ΛΕΣΧΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΔΡΑΣΙΣ - ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ – φεστιβαλ παιδικου κινηματογραφου αθηνας - cinedoc Εκπαιδευτικοί φορείς: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ / ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗς ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ - ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ - Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών - ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ – πανεπιστημιο πατρων - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΚΜΗ - ΣΧΟΛΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ & ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ ΣΤΑΥΡΑΚΟΥ- Παιδαγωγική Ομάδα «Σκασιαρχείο» - ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟι και επιστημονικοι ΦΟΡΕΙς ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Άλλοι: ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ στην ΕΛΛΑΔΑ - ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ/ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ - ΒΟΥΛΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΗΛΕΙΑΣ - ΟΜΙΛΟΣ UNESCO ΝΟΜΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ - δΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΥΡΓΟΥ - ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΑΛΛΟΦΩΝΩΝ ΑΧΑΪΑΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ / ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ - ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ - ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ - κινηματογραφικη λεσχη αλεξανδρουπολης

 

 

 

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Beauvoir

Studio Μαθηματικών