LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

11|12
2022
17:38

Apple: Αλλάζουν και επίσημα οι φορτιστές στα iPhone – Η ημερομηνία κλειδί

Σε νέα εποχή θα περάσουν τα iPhone, που κατασκευάζει η Apple, αφού απαιτείται – και επίσημα πλέον – να αλλάξουν οι φορτιστές τους.

Tα νέα κινητά τηλέφωνα που πωλούνται στην Ε.Ε., συμπεριλαμβανομένων των μελλοντικών iPhone από την Apple, θα πρέπει να χρησιμοποιούν φορτιστή με θύρα USB-C και οι εταιρίες τεχνολογίας – όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη (08/12) – έχουν προθεσμία να συμμορφωθούν με τον νέο κανονισμό μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου 2024.

Συγκεκριμένα, αυτό συμβαίνει επειδή η νέα νομοθεσία της Ε.Ε. για τη θύρα USB-C μόλις δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα του οργανισμού, καθιστώντας την επίσημα δεσμευτική. Πλέον, όπως επισημαίνεται, γνωρίζουμε ότι οι κανόνες θα τεθούν επίσημα σε ισχύ σε 20 ημέρες και τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. θα έχουν, στη συνέχεια, το πολύ 24 μήνες για να τους ενσωματώσουν στο εθνικό τους δίκαιο.

Πάντως, σύμφωνα με το «The Verge», η ημερομηνία αυτή είναι λίγο πολύ σύμφωνη με τις προηγούμενες προβλέψεις των πολιτικών, αλλά μέχρι τώρα το ακριβές χρονοδιάγραμμα παρέμενε ασαφές, δεδομένου του αριθμού των σταδίων που πρέπει να περάσει κάθε νομοθετική πράξη της Ε.Ε.. Έτσι, λοιπόν, όταν οι νομοθέτες κατέληξαν σε μια αρχική συμφωνία τον περασμένο Ιούνιο, είχαν ανακοινώσει ότι αυτή θα εφαρμοζόταν «το φθινόπωρο του 2024» αλλά, τον Οκτώβριο, ένα δελτίο Τύπου σημείωνεε ότι οι κανόνες θα πρέπει να τεθούν σε ισχύ «μέχρι το τέλος του 2024».

Δεν αφορά μόνο στα κινητά τηλέφωνα

Εκτός από τα κινητά τηλέφωνα, η νομοθεσία θα εφαρμόζεται, επίσης, σε άλλες ηλεκτρονικές συσκευές – όπως tablets, ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, ακουστικά και φορητές κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών. Οι φορητοί υπολογιστές θα συμπεριληφθούν τελικά, αλλά όχι πριν από τον Απρίλιο του 2026. Οι κανόνες ισχύουν μόνο για συσκευές που διαθέτουν ενσύρματη φόρτιση.

Τι σχεδιάζει η Apple για τους φορτιστές των iPhone

Η Apple, η οποία είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τηλεφώνων που δεν έχει ήδη υιοθετήσει το USB-C, επιβεβαίωσε δημοσίως ότι σχεδιάζει να συμμορφωθεί με τους νέους κανόνες. Με βάση το τρέχον χρονοδιάγραμμα των εκδόσεών της, τεχνικά δεν θα χρειαστεί να κάνει τη μετάβαση μέχρι την κυκλοφορία του iPhone το 2025, αλλά οι αναφορές καταδεικνύουν πως κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει και νωρίτερα.

Χαρακτηριστικά, ο αναλυτής της Apple, Μινγκ-Τσι Κούο, έχει ισχυριστεί ότι η Apple θα μπορούσε να κάνει την αλλαγή στον φορτιστή των iPhone ακόμα και το 2023. Εν τω μεταξύ, το Bloomberg επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία έχει δοκιμάσει τη χρήση της θύρας USB-C και δήλωσε ότι η αλλαγή δεν θα γίνει «το νωρίτερο» πριν από το 2023.

Πηγή: ieidiseis.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών