LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

20|12
2022
15:40

ΗΠΑ-TikTok: Απαγόρευση της πρόσβασης μέσω υπηρεσιακών συσκευών σε περίπου 19 αμερικανικές πολιτείες

Οι πολιτειακές υπηρεσίες στη Λουζιάνα και στη Δυτική Βιρτζίνια έγιναν χθες, Δευτέρα, οι τελευταίες που απαγόρευσαν τη χρήση της δημοφιλούς εφαρμογής του μέσου κοινωνικής δικτύωσης TikTok στις συσκευές που ανήκουν στην αμερικανική κυβέρνηση, έπειτα από ανησυχίες ότι η Κίνα είναι ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή αυτή για την παρακολούθηση Αμερικανών, αλλά και λόγω της επιβολής λογοκρισίας στο περιεχόμενο των αναρτήσεων.

Δεκαεννέα από τις 50 αμερικανικές πολιτείες έχουν μέχρι σήμερα εμποδίσει τουλάχιστον μερικώς την πρόσβαση στο TikTok μέσω κυβερνητικών υπολογιστών. Η αναφερόμενη εφαρμογή είναι ιδιοκτησίας της κινεζικής ByteDance Ltd που έχει την έδρα της στο Πεκίνο και το μεγαλύτερο μέρος των περιορισμών επιβλήθηκε κατά τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Μερικά μέλη του Κογκρέσου την προηγούμενη εβδομάδα πρότειναν μία απαγόρευση σε παναμερικανικό επίπεδο, ακολουθώντας χώρες, όπως η Ινδία, που έχουν ήδη απαγορεύσει τη χρήση του TikTok.

Η εταιρία Jamf Holding Corp, που πουλάει λογισμικό σε οργανισμούς και υπηρεσίες για την ενίσχυση των μέτρων ψηφιακής ασφάλειας σε iPhone, αλλά και άλλες συσκευές της Apple, ανακοίνωσε ότι οι κρατικοί πελάτες της έχουν σταδιακά εμποδίσει την πρόσβαση στο TikTok από τα μέσα της χρονιάς.

Ποσοστό περίπου 65% των επιχειρούμενων συνδέσεων στο TikTok εμποδίστηκαν αυτό το μήνα σε συσκευές που διαχειρίζονται οι κρατικοί πελάτες της Jamf σε παγκόσμιο επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων σχολικών περιφερειών, αλλά και πολυάριθμων άλλων υπηρεσιών σε σύγκριση με το ποσοστό του 10% των συνδέσεων που είχαν εμποδιστεί τον Ιούνιο, σύμφωνα με την ίδια εταιρία.

Το TikTok επανέλαβε χθες μία παλαιότερη ανακοίνωσή του, τονίζοντας ότι η εταιρία είναι “απογοητευμένη από το γεγονός ότι τόσες πολλές πολιτείες ακολουθούν την πολιτική τάση στις ΗΠΑ για την ενεργοποίηση πολιτικών που στηρίζονται σε αβάσιμες πληροφορίες και ψέματα για το TikTok. Οι πολιτικές αυτές, δεν θα προσφέρουν κάτι στην ενίσχυση της αμερικανικής εθνικής ασφάλειας”.

Στη Λουιζιάνα, ο αρμόδιος πολιτειακός υπουργός Κάιλ Αρντουάν δήλωσε ότι απαγόρευσε το TikTok σε όλες τις συσκευές που είναι ιδιοκτησίας της πολιτείας, επικαλούμενος ενδεχόμενες απειλές ασφάλειας, χωρίς ωστόσο να περιγράψει τρέχοντα ανοιχτά ζητήματα ασφάλειας. Ο οικονομικός ελεγκτής JB McCuskey στη Δυτική Βιρτζίνια ανακοίνωσε ότι έπραξε το ίδιο.

Αμερικανοί αξιωματούχοι και το TikTok συνομιλούν για μήνες, σχετικά με μία συμφωνία που θα μπορούσε να διευθετήσει τις ανησυχίες για την πρόσβαση του Πεκίνου στα προσωπικά δεδομένα των περισσότερων από 100 εκατομμύρια χρηστών της αναφερόμενης εφαρμογής στις ΗΠΑ.

Στο μεταξύ έγινε γνωστό ότι το Κογκρέσο θα ψηφίσει για την απαγόρευση της πρόσβασης των εργαζομένων της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στο  TikTok μέσω της χρήσης συσκευών που ανήκουν στην κυβέρνηση.

Η πρόβλεψη αυτή θα συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο χρηματοδότησης των υπηρεσιών της αμερικανικής κυβέρνησης, όπως δήλωσαν χθες πηγές στο Reuters.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: ΗΠΑ, Tik Tok

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ