LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

25|01
2023
22:56

Πώς θα δείτε τον «πράσινο κομήτη» που πλησιάζει τη Γη μετά από 50.000 χρόνια

Σύντομα ο «πράσινος κομήτης». Έχει να γίνει ορατός στη Γη από την εποχή των Νεάντερταλ.

Ένας εντυπωσιακός κομήτης με μία φωτεινή «ουρά» σε πράσινες αποχρώσεις πρόκειται σύντομα να πλησιάσει τη Γη, με τους επιστήμονες να εκτιμούν ότι είναι η πρώτη φορά που θα βρεθεί τόσο κοντά στον πλανήτη μας μετά από 50.000 χρόνια.

Σύμφωνα με τη διαστημική ιστοσελίδα «Space», ο κομήτης «C/2022 E3 (ZTF)» είναι πιθανό να γίνει ορατός και με γυμνό μάτι εάν ο νυχτερινός ουρανός παραμείνει ανέφελος.

Πώς θα δείτε τον «πράσινο κομήτη»

Όπως επισημαίνει ο οργανισμός «In the Sky», ο C/2022 E3 θα βρεθεί στο περίγειο (στο σημείο της τροχιάς του που θα έχει τη μικρότερη δυνατή απόσταση με τη Γη) το βράδυ της 1ης Φεβρουαρίου, οπότε και θα βρίσκεται στον αστερισμό της Καμηλοπάρδαλης.

 Ωστόσο, οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι ίσως εκείνο το βράδυ θα επισκιάζεται από τη λαμπρότητα της Σελήνης, επομένως καλό θα ήταν να ξεκινήσετε τις προσπάθειές σας από απόψε.

Ιδανικά θα πρέπει να κοιτάξετε προς το Βορρά αμέσως μετά το ηλιοβασίλεμα, αναζητώντας μια πράσινη λάμψη. Μολονότι είναι πιθανό ο κομήτης να είναι ορατός με γυμνό μάτι, ένα ζευγάρι κιάλια ή ένα μικρό τηλεσκόπιο θα είναι πολύ βοηθητικά εάν θέλετε να τον διακρίνετε καλύτερα, σύμφωνα με τη NASA.

Ειδικότερα, όπως τόνισε σε σχετική του ανάρτηση ο γνωστός YouTuber-φυσικός, «Astronio», «η παρατήρηση του κομήτη μέχρι τις 29 Ιανουαρίου θα είναι δυνατή σχεδόν όλη τη νύχτα, αφού αυτός θα βρίσκεται σε σχετικά μεγάλο ύψος από τον ορίζοντα και η Σελήνη θα έχει δύσει, επομένως το φως της δε θα καθιστά τη θέαση του κομήτη δυσκολότερη. Από τις 29 Ιανουαρίου μέχρι και τις 2 Φεβρουαρίου ο κομήτης θα είναι ευκολότερα παρατηρήσιμος μετά τα μεσάνυχτα και προς τις πρώτες πρωινές ώρες».

Δείτε το βίντεο με τον κομήτη, καθώς διασχίζει ταχύτατα το νυχτερινό ουρανό του Βορρά:

Ο C/2022 E3 (ZTF) εντοπίστηκε για πρώτη φορά από μια ομάδα επιστημόνων στην Καλιφόρνια, οι οποίοι ανακάλυψαν ότι έχει μια πολύ μεγάλη τροχιά, περνώντας μέσα από τις εξωτερικές περιοχές του ηλιακού μας συστήματος. Αυτό το μεγάλο του ταξίδι είναι και ο λόγος που έχει να περάσει από τη Γη από την εποχή των Νεάντερταλ.

Πηγή: iEidiseis.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ