LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

25|02
2023
16:28

Η Κίνα «μπλόκαρε» το ChatGPT λόγω «πολιτικής προπαγάνδας»

Για «διάδοση ψευδών πληροφοριών» κατηγορεί το ChatGPT η Κίνα.

Για «πολιτική προπαγάνδα» κατηγόρησε το ChatGPT η Κίνα, η οποία και «μπλόκαρε» την πρόσβαση στον δημοφιλή αλγόριθμο της OPEN AI.

Ειδικότερα, οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας και τα πανεπιστήμια στη χώρα έχουν λάβει εντολή να μην προσφέρουν το chatbot στο κοινό, ειδικά εκείνες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης.

Η απαγόρευση οφείλεται στο ότι το ChatGPT δημιούργησε απαντήσειςμε τις οποίες το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα δεν συμφωνεί, σύμφωνα με τη Nikkie Asia.

Συγκεκριμένα, ένα άρθρο της China Daily ανέφερε ότι οι ερωτήσεις που τέθηκαν στο ChatGPT σχετικά με το Σιντζιάνγκ παρείχαν πάντα απαντήσεις «σύμφωνες με την πολιτική προπαγάνδα της αμερικανικής κυβέρνησης ότι υπάρχει η λεγόμενη «γενοκτονία»».

Η κινεζική κυβέρνηση έχει διαπιστωθεί ότι έχει διαπράξει μαζικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Σιντζιάνγκ, τις οποίες αρνείται.

Ωστόσο, οι χρήστες βρήκαν λύση μέσω του δικτύου VPN και δεκάδες «μίνι προγράμματα» που κυκλοφορούν από τρίτους προγραμματιστές στην εφαρμογή κοινωνικών μέσων WeChat της Tencent, ισχυριζόμενα ότι προσφέρουν υπηρεσίες από το ChatGPT.

«Η Κίνα θα χρειαστεί τις δικές της εκδόσεις του ChatGPT», είπε στη Nikkei στέλεχος από μια κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας.

Η Δρ Ilaria Carrozza, ανώτερη ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Ερευνών Ειρήνης του Όσλο, δήλωσε από την πλευρά της ότι η καταστολή δεν αποτελεί έκπληξη. «Το μοντέλο έχει εκπαιδευτεί στην ανοικτή πληροφόρηση που βασίζεται στις δυτικές χώρες.

Ενδεχομένως εγείρει πολλά ζητήματα (σ.σ. για την κινεζική κυβέρνηση), επειδή οι χρήστες θα μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν για να θέσουν ερωτήματα σχετικά με ευαίσθητα θέματα, όπως οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Σιντζιάνγκ, την Ταϊβάν, και αλλού», προσθέτει.

Πηγή: iEidiseis.gr
 

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ