LIVE

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

Ορόσημο Θαλής Φροντιστήριο

02|03
2023
16:28

ChatGPT: Πώς μπαίνω - Η διαδικασία της εγγραφής

Τι είναι το ChatGPT. Βήμα – βήμα η διαδικασία για να το χρησιμοποιήσετε.

Τους τελευταίους μήνες όλοι μιλούν για το «ChatGPT», μια νέα τεχνολογία που φέρνει την επανάσταση στην τεχνητή νοημοσύνη, η οποία από ό,τι φαίνεται ήρθε για να αλλάξει την καθημερινότητα για πολλούς ανθρώπους από εδώ και πέρα.

Το ChatGPT έχει κυκλοφορήσει ήδη από το Νοέμβριο του 2022, από την τεχνολογική εταιρία OPEN AI, ωστόσο είναι μια μόνο από τις αντίστοιχες τεχνολογίες που υπάρχουν διαθέσιμες σήμερα.

Η Google έχει κυκλοφορήσει το δικό της «Bard AI», ενώ και η εταιρία Bing αποφάσισε να λανσάρει το δικό της «Bing Chat». Παρόλα αυτά, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, η πιο επιτυχημένη έκδοση της τεχνολογίας αυτής φαίνεται να είναι το ChatGPT.

Περί τίνος πρόκειται, λοιπόν, και πώς μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε;

Τι είναι το ChatGPT

Ουσιαστικά το ChatGPT είναι ένα εργαλείο μέσα από το οποίο ο χρήστης μπορεί να κάνει ερωτήσεις και να παίρνει απαντήσεις. Οι απαντήσεις αυτές προέρχονται από μια μεγάλη βάση δεδομένων που διαθέτει το πρόγραμμα.

Αυτό που κάνει ξεχωριστό το ChatGPT σε σχέση με άλλα, αντίστοιχα προγράμματα, είναι πως οι απαντήσεις που δίνει μοιάζουν σαν να έχουν γραφτεί από έναν άνθρωπο και όχι από κάποια μηχανή.

Μάλιστα, οι New York Times το χαρακτήρισαν «το καλύτερο chatbot τεχνητής νοημοσύνης που κυκλοφόρησε ποτέ στο ευρύ κοινό».

Δε δίνει μονάχα απαντήσεις με συνοχή σε πληθώρα θεμάτων, αλλά μπορεί να γράψει ποιήματατραγούδιαεργασίεςεκθέσεις. Ήδη υπάρχουν φοιτητές που έχουν χρησιμοποιήσει το εργαλείο αυτό, ζητώντας του να τους γράψει μια εργασία για το πανεπιστήμιο και κατάφεραν να περάσουν με καλό βαθμό.

Σημειώνουμε ότι η χρήση του συγκεκριμένου προγράμματος είναι δωρεάν, αν και η εταιρία έχει ήδη ανακοινώσει πως σύντομα πρόκειται να κυκλοφορήσει και μια επί πληρωμή εκδοχή του, η οποία θα παρέχει κάποια επιπλέον προνόμια και θα λέγεται «ChatGPT Plus».

Βασικός περιορισμός του ChatGPT, βέβαια, είναι πως δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο, αλλά προσφέρει τις απαντήσεις του μέσα από μια βάση δεδομένων, η οποία ανανεώθηκε για τελευταία φορά το 2019. Αυτό σημαίνει, ότι το πρόγραμμα αυτό δεν έχει πληροφορίες σε σχέση με την επικαιρότητα που έλαβε χώρα μετά το 2019 και δε μπορεί να απαντήσει σε σχετικές ερωτήσεις.

Πώς μπαίνω στο ChatGPT

Για να χρησιμοποιήσετε το ChatGPT θα πρέπει να μπείτε στην ιστοσελίδα της εταιρίας OpenAI και να κάνετε εγγραφή. Θα χρειαστεί να συμπληρώσετε το e-mail σας, καθώς και τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου.

Σημειώνουμε ότι δεν υπάρχει προς το παρόν επίσημη εφαρμογή για το πρόγραμμα.

Βήμα – βήμα η διαδικασία

 • Πατήστε ΕΔΩ για να μπείτε στην ιστοσελίδα του ChatGPT.
 • Πατήστε την επιλογή «Try ChatGPT» (είναι κυκλωμένη στην παρακάτω φωτογραφία). Θα σάς ανοίξει μια νέα καρτέλα.
 • Στη νέα καρτέλα, επιλέξτε την επιλογή «Sign Up».
 • Έπειτα, γράψτε το e-mail σας και πατήστε «Continue».
 • Στη συνέχεια, προσθέστε έναν κωδικό, που να έχει τουλάχιστον 8 (λατινικούς) χαρακτήρες). Πατήστε «Continue».
 • Θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε τον λογαριασμό e-mail σας. Δεν πρέπει να κλείσετε αυτό το παράθυρο, αλλά να ανοίξετε μια νέα καρτέλα και να συνδεθείτε στο mail που δώσατε.
 • Θα σας έρθει ένα e-mail επιβεβαίωσης, το οποίο περιλαμβάνει ένα κουμπί που γράφει «Verify email address». Πατήστε πάνω στο κουμπί.
 • Έπειτα, θα σάς ανοίξει ένα παράθυρο, όπου θα υπάρχει ένα κουμπί που γράφει «Verify you are human». Πατήστε πάνω στο κουμπί.
 • Επιστρέψτε στην καρτέλα του ChatGPT. Θα σάς ζητηθεί να δώσετε ένα όνομα και ένα επώνυμο (μπορείτε να γράψετε το πραγματικό σας ονοματεπώνυμο ή κάποιο ψευδώνυμο).
 • Στο σημείο αυτό θα ζητηθεί ο αριθμός κινητού σας. Συμπληρώστε τον αριθμό σας στο πλαίσιο, κάτω από την επιλογή «Verify your phone number».
 • Κάντε κλικ πάνω στο κουμπί που γράφει «Send Code».
 • Θα έρθει στο κινητό σας τηλέφωνο ένα μήνυμα, με έναν εξαψήφιο κωδικό. Συμπληρώστε τον στο πεδίο όπου ζητείται.
 • Η εγγραφή σας ολοκληρώθηκε και πλέον είστε στο κεντρικό μενού της πλατφόρμας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μπάρα συνομιλίας που βρίσκεται στο κάτω – κάτω μέρος της σελίδας. (Δείτε την κυκλωμένη με κόκκινο μπάρα στη φωτογραφία)

chatgpt pos mpaino

Μπορείτε να πληκτρολογήσετε όποια ερώτηση θέλετε (στα αγγλικά ή και στα ελληνικά. Πατώντας το «Enter», το ChatGPT θα λάβει το μήνυμά σας και θα απαντήσει άμεσα.

Εφόσον έχει ολοκληρωθεί η εγγραφή σας, δε θα χρειαστεί να επαναληφθεί ολόκληρη η διαδικασία, θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο πρόγραμμα μόνο με το e-mail και τον κωδικό που έχετε επιλέξει.

Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι η τεράστια δημοφιλία του ChatGPT έχει ως αποτέλεσμα να μην είναι πάντα διαθέσιμο, εάν ήδη το χρησιμοποιούν πολλά άτομα ταυτόχρονα.

Πηγή: iEidiseis.gr

Google News ilialive.rg

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo