LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

13|03
2023
23:18

ChatGPT: H General Motors αναπτύσσει ψηφιακό βοηθό για οδηγούς

Η GM συνεργάζεται εδώ και δύο χρόνια με τη Microsoft, η οποία έχει επενδύσει δισεκατομμύρια στην OpenAI που ανέπτυξε το chatbot

Πώς αλλάζουμε λάστιχο αν η οδική βοήθεια αργεί; Το ChatGPT θα σας δώσει αναλυτικές οδηγίες.

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία General Motors αναπτύσσει ψηφιακό βοηθό για αυτοκίνητα που θα ενσωματώνει την τεχνολογία της διάσημης τεχνητής νοημοσύνης.

«Το ChatGPT θα βρίσκεται στα πάντα» δήλωσε στο  Reuters ο αντιπρόεδρος της GM Σκοτ Μίλερ.

Η GM συνεργάζεται εδώ και δύο χρόνια με τη Microsoft, η οποία έχει επενδύσει δισεκατομμύρια στην OpenAI που ανέπτυξε το chatbot και έχει εξασφαλίσει αποκλειστικότητες στην εμπορική χρήση της τεχνολογίας.

Την είδηση για τον νέο ψηφιακό βοηθό ανέφερε πρώτο το Semafor, σύμφωνα με το οποίο το chatbot για οδηγούς θα τρέχει στην υπηρεσία νέφους Azure της Microsoft.

Ο ψηφιακός οδηγός, εκπαιδευμένος ειδικά με δεδομένα που αφορούν την αυτοκίνηση, θα δέχεται φωνητικές εντολές και θα απαντά σε ερωτήσεις για τη λειτουργία του οχήματος, εξηγώντας για παράδειγμα τι σημαίνει ένα φωτάκι που ανάβει στο ταμπλό.

Θα ενημερώνεται επίσης για προγραμματισμένες διαδρομές στο ημερολόγιο του οδηγού και θα μπορεί να δίνει εντολές για το άνοιγμα της πόρτας του γκαράζ, δήλωσε ο Μίλερ.

Η GM συνεργάζεται με τη Microsoft για την ανάπτυξη αυτόνομων οχημάτων, καθώς ο γίγαντας του λογισμικού προσπαθεί να ενσωματώσει περισσότερες τεχνολογίες της στην αυτοκίνηση, από συστήματα infotainment μέχρι λειτουργικά συστήματα που ελέγχουν τη λειτουργία της μπαταρίας σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Οι ψηφιακοί βοηθοί στα αυτοκίνητα θα μπορούσαν δυνητικά να περιορίσουν τα τροχαία ατυχήματα αντικαθιστώντας σε πολλές λειτουργίες τα κινητά τηλέφωνα, τα οποία αποσπούν την προσοχή του οδηγού.

Πηγή: In.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών