LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

17|03
2023
14:47

Γιατί οι δυτικοί απαγορεύουν το TikTok

Μετά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες των ΗΠΑ, το TikTok μπλοκάρεται και από τα κινητά των κυβερνητικών στελεχών της Βρετανίας.

Ο νέος υπουργός Προεδρίας της βρετανικής κυβέρνησης, Oliver Dowenn, ανακοίνωσε σήμερα ότι το TikTok θα μπλοκαριστεί από τις κυβερνητικές συσκευές, εν μέσω ανησυχίας για πιθανές διαρροές ευαίσθητων πληροφοριών καθώς και για ενδεχόμενες κυβερνοεπιθέσεις.

Σημειώνουμε εδώ ότι το TikTok είναι μια εξαιρετικά δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, ιδίως μεταξύ των νέων, και ανήκει στην κινεζική εταιρία «ByteDance». Μέχρι στιγμής έχει περισσότερους από 1 δισεκατ. χρήστες από όλο τον κόσμο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Data Reportal».

Τον τελευταίο καιρό, αρκετοί είναι εκείνοι που έχουν κατηγορήσει το TikTok για προπαγάνδα υπέρ της κινεζικής κυβέρνησης, καθώς και παράνομη συλλογή δεδομένων των χρηστών, όπως αναφέρει το τηλεοπτικό δίκτυο «News Sky». Από την πλευρά της, η εταιρία αρνείται κάθε κατηγορία, υποστηρίζοντας ότι οι εν λόγω αποφάσεις προκαλούν απογοήτευση και βασίζονται σε «θεμελιώδεις παρανοήσεις».

«Υπάρχει ενδεχόμενος κίνδυνος σε σχέση με το πώς οι κυβερνητικές πληροφορίες αξιοποιούνται από αυτή την εφαρμογή», δήλωσε ο Dowenn, προσθέτοντας ότι το μπλοκάρισμα του TikTok, είναι μια κίνηση που ακολουθεί το παράδειγμα των ΗΠΑ, του Καναδά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πράγματι, η απόφαση αυτή έρχεται μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να αποκλείσει το TikTok από τις συσκευές που χρησιμοποιούν για την εργασία τους τα στελέχη όλων των δημοσίων ιδρυμάτων. Σύμφωνα με το CNN, στις αρχές του μήνα είχε ανακοινωθεί πως ο λόγος ήταν «ανησυχίες σχετικά με την προστασία των δεδομένων και τη συλλογή τους από τρίτους».

Αλλά και στις ΗΠΑ, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε στις 27 Φεβρουαρίου ότι τα άτομα που χρησιμοποιούν κυβερνητικές συσκευές είχαν προθεσμία 30 ημέρες για να απεγκαταστήσουν την εφαρμογή του TikTok, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο AP.

Τότε, εκπρόσωπος του κινέζικου υπουργείου Εξωτερικών είχε χαρακτηρίσει την απόφαση αυτή ως «κατάχρηση εξουσίας»: «Πόσο αβέβαιη είναι για τον εαυτό της η αμερικανική ηγεσία, η κορυφαία υπερδύναμη του κόσμου, που φοβάται την αγαπημένη εφαρμογή των νέων σε αυτό το βαθμό;», είχε αναρωτηθεί η Κινέζα αξιωματούχος.

Πηγή: iEidiseis.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών