LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

23|09
2019
08:03

«Πράσινο» μήνυμα από το Κατάκολο μέσω Tree Challenge

«Προκλήσεις» κατά καιρούς έχουν διοργανωθεί πολλές. Κυρίως χιουμοριστικού ή viral χαρακτήρα… Αυτή τη φορά ο σκοπός ήταν ο πιο ουσιαστικός… ήταν ένα ζήτημα ζωής… όλων μας. Το Tree Challenge που διοργανώθηκε στο Κατάκολο το πρωί της Κυριακής, σκοπό είχε να στείλει το μήνυμα για το περιβάλλον μας που καθημερινά απειλείται όλο και πιο πολύ… Και επί της ουσίας απειλείται η ζωή μας από εμάς τους ίδιους… Είναι μια ιδιότυπη αυτοκτονία του ανθρώπου συνολικά…

Φορείς και πολίτες συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία του χωριού και φύτεψαν δέντρα για να στείλουν αυτό το μήνυμα. Αν το ακολουθήσουμε όλοι φυτεύοντας ένα δέντρο τότε θα έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα στον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής.

«Πρόκειται για μία σημειολογική σήμερα κίνηση η οποία όμως είναι πολλά υποσχόμενη, διότι δίνει το έναυσμα να βάλουμε μαζί ένα λιθαράκι στην αλλαγή της κατάστασης που επικρατεί όχι μόνο στον τόπο μας αλλά και στον πλανήτη ολόκληρο» είπε σε δηλώσεις του ο δασάρχης Πύργου Παναγιώτης Λάττας.

tree challenge 2

«Η υπηρεσία μας, ενθαρρύνει και στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες, με όλες τις δυνάμεις, με το προσωπικό της, με τα μέσα της, προκειμένου να μπορέσουμε να δώσουμε το έναυσμα και να δείξουμε το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει απέναντι στο φυσικό περιβάλλον. Το φυσικό περιβάλλον είναι οι πνεύμονες μας, είναι το οξυγόνο μας, οφείλουμε όλοι μαζί να μπορέσουμε να κάνουμε τις νεότερες γενιές μας, το νηπιαγωγείο, το δημοτικό καλύτερους από εμάς. Γιατί οι επιπτώσεις που λαμβάνουμε σήμερα από την κλιματική αλλαγή και από τις συνθήκες του περιβάλλοντος, αιτία είμαστε εμείς όπου με τις πράξεις μας και τις ενέργειές μας υποβαθμίσαμε το περιβάλλον» ανέφερε ο δασάρχης και συνέχισε λέγοντας πως «…εύστοχα σήμερα η σημερινή σημειολογική κίνηση θέλει να δώσει αυτόν τον αέρα στα νέα παιδιά και την κατεύθυνση ότι αγαπάμε το δάσος, φυτεύουμε δέντρα, προστατεύουμε τα δέντρα και να, τα δέντρα τα οποία εδώ δίπλα τα παιδιά παίζουν στις παιδικές χαρές, να τα βλέπουν αναπτύσσονται μαζί με αυτούς. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Δήμο Πύργου, τις περιβαλλοντικές οργανώσεις της περιοχής μας οι οποίες είναι αρωγοί στην προσπάθεια αυτή και βέβαια ο στόχος είναι γενικότερα το Κατάκολο να αλλάξει γιατί είναι πύλη εισόδου χιλιάδων επισκεπτών και πάνω σ’ αυτό δουλεύει υπηρεσία μας όχι μόνο εδώ αλλά και στο βουνό του Κατακόλου, στα μονοπάτια, προκειμένου να μπορέσουμε να δώσουμε μία άλλη αίσθηση στην εικόνα της δημοτικής ενότητας Κατακόλου».

tree challenge 3

«Η φύση μας καλεί…»

Τα μέλη της ομάδας Tree Challenge μίλησαν για την δράση αυτή. "Η φύση μας καλεί, δε χρειάζονται πια λόγια μόνο πράξεις γι’ αυτό κι εμείς είμαστε εδώ σήμερα για να φυτέψουμε δέντρα, γιατί υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα μετά τις πυρκαγιές. Εμείς είμαστε η ομάδα tree challenge και καλούμε όλο τον κόσμο, όπου είναι στη γη να φυτέψει δέντρα. Όποιος φυτέψει περισσότερα δέντρα και τα ανεβάσει στη σελίδα μας στο facebook tree challenge, θα κερδίσει ένα μπλουζάκι και θα γίνει επίτιμο μέλος της σελίδας μας" ανέφερε η Ευαγγελία Παντή.

tree challenge 4

Η νηπιαγωγός Έλενα Αναστασίου - ιδρυτικό μέλος της ομάδας Tree Challenge, σημείωσε ότι "Με αφορμή τον εορτασμό των τεσσάρων ετών της βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ και με βάση το πρόγραμμα «Μία βιώσιμη Ευρώπη για όλους» αποφασίσαμε σήμερα να κάνουμε δεντροφυτεύσεις στο Κατάκολο, στο αλσύλλιο Κατακόλου. Η ημερομηνία που διαλέξαμε δεν ήταν τυχαία, διότι η 21 Σεπτεμβρίου είναι παγκόσμια ημέρα Ειρήνης, τα δέντρα που φυτεύουμε είναι για την ειρήνη και για μία βιώσιμη πόλη. Είμαστε μία μικρή νεοσύστατη ομάδα τεσσάρων ιδρυτικών μελών που όλοι μας έχουμε ένα κοινό όραμα, έναν κοινό στοχό να φτιάξουμε μία βιώσιμη πόλη, να ενημερώσουμε, να ευαισθητοποιήσουμε και να κινητοποιήσουμε την τοπική κοινωνία για ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας".

tree challenge 5

Η εκπρόσωπος του τοπικού συμβουλίου Κατακόλου, Ζωή Τριβιζά, καλωσόρισε την προσπάθεια αυτή και έδωσε τα συγχαρητήριά της στην Έλενα Αναστασίου και το δασάρχη Πύργου κ. Λάττα για την συνεχή βοήθειά του στο χωριό, όπως επίσης και το δήμαρχο. "Είναι καλό να γίνεται μία προσπάθεια για το περιβάλλον γιατί σήμερα πλέον είναι αναγκαίο να γίνει κάτι τέτοιο. Είσαστε όλοι ευπρόσδεκτοι και θα ήταν καλό να είμαστε μία πολύ μεγάλη ομάδα για το καλό του τόπου και για το καλό του περιβάλλοντος".

tree challenge 6

Ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος αναφερόμενος στην δράση αυτή για το περιβάλλον από τους τοπικούς φορείς, τόνισε πως «… είναι μία συμβολική κίνηση, ότι πρέπει να κρατήσουμε τον τόπο μας ζωντανό, πράσινο, επισκέψιμο, ότι πρέπει να έχουμε μία φιλοπεριβαλλοντική συμπεριφορά, ότι ο άνθρωπος είναι αναπόσπαστο μέρος του φυσικού περιβάλλοντος. Έτσι βρεθήκαμε σε αυτόν τον πλανήτη και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, για τις πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει. Είμαστε δίπλα τους ότι χρειαστεί θα το προσφέρουμε όπως και σήμερα για να συνεχίσουμε έναν ομαλό βίο»…

tree challenge 7

tree challenge 8

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ