LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

27|12
2019
12:58

Λυμπέρης : Στο Λαζαράκειο θα στεγαστεί η μόνιμη έκθεση του Σπύρου Μπεράτη

Εγκαινιάστηκε η έκθεση με το σπάνιο υλικό από το αρχείο του Σπύρου Μπεράτη - «Στιγμές» της Αμαλιάδας που άλλαξε στο πέρασμα του χρόνου!

Στιγμές της Αμαλιάδας που άλλαξε μέσα στο χρόνο και «αιχμαλωτίστηκαν» από τον φωτογραφικό φακό της εποχής, παρουσιάζονται από το βράδυ της Πέμπτης, στην έκθεση με τίτλο «Η Αμαλιάδα του χθες», στον Πολυχώρο Πολιτισμού του Δήμου Ήλιδας. Το σπάνιο υλικό προέρχεται από το ιστορικό αρχείο του Σπύρου Μπεράτη και φανερώνει, την ιστορία μιας πόλης που «μεταλλάχτηκε», με τα πρόσωπα που τη «σημάδεψαν»,  ιστορικά γεγονότα, και ντοκουμέντα. Η έκθεση εγκαινιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης και θα παραμείνει ανοιχτή έως και την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε όλους μας να μάθουμε για τον τόπο που ζούμε.

ekdilosi mperati1

«Το … ένα χιλιοστό από το υλικό του αρχείου μου»

Τους επισκέπτες της έκθεσης υποδέχθηκε η επιμελήτριά της, Μουσειολόγος Αναστασία Χατζηγιάννη, η οποία βοήθησε τον  Σπύρου Μπεράτη και διοργάνωσαν αυτό το «ταξίδι» στην ιστορία μας.

Αυτό που σήμερα παρουσιάζουμε, είπε ο Σπύρος Μπεράτης, μιλώντας στους προσκεκλημένους του « δεν είναι παρά… το ένα χιλιοστό από το υλικό του αρχείου μου. Υπάρχουν ολόκληρα μπαούλα με φωτογραφίες και αντικείμενα που δεν έχον ανοιχτεί. Επιλέξαμε κάποια για να δείξουμε σήμερα. Αυτό το αρχείο να το φροντίσετε και να το διαφυλάξετε. Είναι η πόλη μας, είναι η ιστορία μας».

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Ήλιδας κ Γιάννης Λυμπέρης ανακοίνωσε πως η έκθεση με το αρχειακό υλικό του Σπύρου Μπεράτη θα μονιμοποιηθεί. Εμείς, είπε ο Δήμαρχος «έχουμε σχεδιάσει μια σειρά αλλαγών για το Δήμο Ήλιδας. Μια από αυτές είναι η μεταφορά όλων των Δημοτικών Υπηρεσιών στο νέο Διοικητήριο ώστε στο Λαζαράκειο να παραμένει ο γραφείο του Δημάρχου και των αντιδημάρχων και βέβαια ένας χώρος που θα στεγάσει τη μόνιμη πλέον έκθεση με το σπάνιο αρχειακό υλικό του Σπύρου Μπεράτη». Κλείνοντας ο κ Λυμπέρης, ευχαρίστησε τον κ Μπεράτη για τα όσα έχει προσφέρει στον τόπο του.

ekdilosi mperati2

Χαιρετισμό στην εκδήλωση επίσης απεύθυναν ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Δαμασκηνός Πετράκος, ο  πρώην δήμαρχος κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε στην ίδρυση του Μουσείου Ραδιοφώνου, στο ισόγειο του Ραδιοφωνικού Σταθμού Αμαλιάδας, ενώ στα εγκαίνια παρευρέθηκε και ο Βουλευτής Ηλείας κ Μιχάλης Κατρίνης.

Στη συνέχεια, ο Σπύρος Μπεράτης συνοδευόμενος από τον εγγονό του,  Σπύρο, ξενάγησαν τους επισκέπτες της έκθεσης στα μοναδικά και σπάνια εκθέματά της!

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Beauvoir

Studio Μαθηματικών