LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

11|03
2019
16:25

Στα σκαριά το αναδιπλούμενο iPhone;

Η κορεατική Samsung ετοιμάζει τις γραμμές παραγωγής για το αναδιπλούμενο Galaxy Fold, η κινεζική Huawei τράβηξε πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας στο ετήσιο συνέδριο Mobile World Congress της Βαρκελώνης με το δικό της αναδιπλούμενο Mate X. Η επίσης κινεζική Xiaomi υπόσχεται πως σύντομα θα παρουσιάσει τη δική της αναδιπλούμενη συσκευή και το ερώτημα που προκύπτει είναι μάλλον εύγλωττο: τι κάνει η Apple;

Η αμερικανική εταιρεία εμφανίζεται να βρίσκεται πίσω στην κούρσα των αναδιπλούμενων συσκευών. Ο συνιδρυτής της Apple Στίβεν Βόζνιακ είπε προ ημερών στο Bloomberg πως θέλει να κρατήσει στα χέρια του ένα αναδιπλούμενο κινητό τηλέφωνο (προφανώς της Apple) και φαίνεται πως η εταιρεία δεν θα χαλάσει χατήρι ούτε σε αυτόν αλλά ούτε στους σκληροπυρηνικούς οπαδούς της.

Η Apple έχει στη διάθεσή της κατοχυρωμένη ευρεσιτεχνία για ένα αναδιπλούμενο iPhone από το 2016 και μόλις πριν από λίγες ημέρες έγινε γνωστό πως έχει κατοχυρώσει αίτημα για μια ακόμα ευρεσιτεχνία σχετικά με την προστασία των οθονών των αναδιπλούμενων συσκευών από τις πολύ υψηλές και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Αυτά μόνο αρκούν για να ξεκινήσει η συνηθισμένη παραφιλολογία για το επόμενο iPhone της Apple. Η αλήθεια είναι πως τα iPhone δεν απολαμβάνουν την αίγλη του παρελθόντος και τα τελευταία μοντέλα που παρουσίασε η Apple τον περασμένο Σεπτέμβριο δεν κατόρθωσαν να γοητεύσουν το κοινό. Το αποτέλεσμα ήταν η Apple να προειδοποιήσει για χειρότερες του αναμενομένου οικονομικές επιδόσεις, γεγονός που φυσικά προκάλεσε μεγάλη νευρικότητα στην αμερικανική χρηματαγορά.

Η λογική λέει πως η Apple θα παρουσιάσει ένα αναδιπλούμενο iPhone το ερχόμενο φθινόπωρο, αφού στο διάστημα που θα μεσολαβήσει θα έχουν ήδη βγει αρκετοί κατασκευαστές με ελκυστικά -και πανάκριβα- προϊόντα στην αγορά. Υπάρχει και μια παλαιότερη εκτίμηση αναλυτών, όπως η Merrill Lynch, περί λανσαρίσματος ενός αναδιπλούμενου iPhone το 2020, όμως αυτή τη φορά η Apple θα χρειαστεί να τρέξει προκειμένου να μην χάσει το «τρένο» των αναδιπλούμενων τηλεφώνων. Η εταιρεία φέρεται να έχει ήδη παραγγείλει ευέλικτες οθόνες στην LG που θα αποτελέσουν τη βάση του αναδιπλούμενου iPhone, το οποίο σε πλήρη ανάπτυξη θα μοιάζει με ένα iPad. 

Σε κάθε περίπτωση, η Apple δεν έχει πολλά περιθώρια για καθυστερήσεις.

H Apple διατήρησε στο τέλος του 2018 τη δεύτερη θέση στν παγκοσμια αγορά smartphones με μερίδιο 18,2% έναντι 18,7% της Samsung, όμως η αμερικανική εταιρεία νιώθει την ανάσα της κινεζικής Huawei που βρίσκεται στην τρίτη θέση με 16,1% και σε απόσταση 2,1 μονάδων. Όμως η Huawei έχει μειώσει κατά πολύ τη διαφορά με την Apple, η οποία στο τέλος του 2017 ήταν στις εννέα μονάδες. 

Πηγή: economistas.gr

Tags: iphone, Apple

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ