IliaLive.gr
LIVE

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

30|09
2021
18:43

Δήμος Ήλιδας: «Ο Ευγένιος Ντελακρουά και η Ελληνική Επανάσταση» από 1/10 στη Δημοτική Πινακοθήκη του Πολυχώρου Πολιτισμού

Η έκθεση «Ο Ευγένιος Ντελακρουά και η Ελληνική Επανάσταση» ξεκινά την Παρασκευή 1η  Οκτωβρίου στη Δημοτική Πινακοθήκη του Πολυχώρου Πολιτισμού του Δήμου Ήλιδας

Την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου ξεκινά η έκθεση «Ο Ευγένιος Ντελακρουά και η Ελληνική Επανάσταση», την οποία φιλοξενεί ο Δήμος Ήλιδας στο πλαίσιο της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση και σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος στην Πάτρα και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Η έκθεση περιλαμβάνει 7 έργα του Ευγένιου Ντελακρουά, ο οποίος αποτίει φόρο τιμής στο ηρωισμό του Ελληνικού Έθνους. Τα έργα αυτά, τα οποία παρέχονται από την « Agence Photographique - Réunion des Musées Nationaux – Grand Palais – Louvre »  και είναι τα εξής: «Το Πορτραίτο του Eugène Delacroix», «Η Ελλάδα στα ερείπια του Μεσολογγίου», «Σκηνές από τη σφαγή στην Χίο», «Σκηνή μάχης μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων», «Η μάχη μεταξύ του Γκιαούρη και του Πασά», «Δυο Έλληνες πολεμιστές χορεύοντας» και «Η σφαγή της Χίου».

800px Eugène Ferdinand Victor Delacroix 017

Ταυτόχρονα, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Γαλλίας (BNF) και την δημοσιογραφική της ιστοσελίδα Retro News, παρουσιάζει την ψηφιακή έκθεση με τίτλο: Ο Φιλελληνισμός, «Από αγάπη για την Ελλάδα». Η έκθεση αυτή προσδοκά να αποδώσει τον αντίκτυπο, τις διάφορες θεωρήσεις και το κοινό αίσθημα που προκλήθηκαν στην Ευρώπη από την Ελληνική Επανάσταση. Μέσα από περισσότερα από 100 οπτικά τεκμήρια, προερχόμενα από τις συλλογές και τα αρχεία της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Γαλλίας (BNF), του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου της Αθήνας, της Βιβλιοθήκης της Βουλής των Ελλήνων και του Μουσείου του Λούβρου, η έκθεση - η σημαντικότερη που έχει δημιουργηθεί ποτέ για το εν λόγω θέμα - αποκαλύπτει την κινητήρια δύναμη και τις διαστάσεις του φιλελληνικού κινήματος.

sfagi xiou 1 1 696x5122

Η Έκθεση θα λειτουργεί από 1-14 Οκτωβρίου καθημερινά  και ώρες: 10.00-13.00 & 18.00-21.00.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη και ισχύουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα ασφαλούς λειτουργίας των καλλιτεχνικών εκθέσεων:

Δύο (2) μέτρα απόσταση μεταξύ των παρευρισκόμενων

- Ένα (1) άτομο ανά 15 τ.μ.

- Επισκέψεις ομάδων έως είκοσι (20) ατόμων, εκτός  αν πρόκειται για οικογένειες  (συζύγους/συμβιούντες και τέκνα), οπότε ο  αριθμός προσαυξάνεται ανάλογα.

Οι επισκέπτες, συμπεριλαμβανομένων των ανηλίκων που έχουν συμπληρώσει το
δωδέκατο (12) έτος της ηλικίας τους, εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο:

α) πιστοποιητικού εμβολιασμού

β) πιστοποιητικού νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν,

γ) αποτελέσματος του ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test), το  οποίο πρέπει να έχει διενεργηθεί εντός σαράντα  οκτώ (48) ωρών πριν την είσοδο στον χώρο, συνδυαστικά προς:

δ) αστυνομική ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή  διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό ταυτότητας,  προκειμένου να διενεργείται έλεγχος  ταυτοπροσωπίας προς τα ανωτέρω υπό (α) έως (γ).

Τα ανωτέρω πιστοποιητικά, επιδεικνύονται είτε σε έγχαρτη μορφή είτε ηλεκτρονικά μέσω κινητής συσκευής του  επισκέπτη, τα οποία ο αρμόδιος υπάλληλος, ο  ιδιοκτήτης ή νόμιμος εκπρόσωπος της επιχείρησης (ή εξουσιοδοτημένο πρόσωπο) σαρώνει  ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής του  άρθρου 33 του ν.4816/2021 (Α’ 118) Covid Free Gr.

Οι ανήλικοι ηλικίας από τεσσάρων (4) ετών έως και έντεκα (11) ετών, δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) τελευταίου εικοσιτετραώρου, στην οποία προβαίνει είτε οιοσδήποτε γονέας, ακόμα και μη έχων την επιμέλεια, είτε κηδεμόνας, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 10 του υπ’ αρ. 1 σχετικού. Δεν απαιτείται φυσική παρουσία του γονέα ή κηδεμόνα.

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης - διαχειριστής: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Στασινόπουλος - Fruit & Salad

ΜΠΡΑΜΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ