LIVE

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

26|01
2022
16:43

Η καινοτομία στη δημόσια ιστορική βιβλιοθήκη Ανδρίτσαινας γίνεται πραγματικότητα

Η λειτουργία ενός STEM Εργαστηρίου με τη δωρεά στη μνήμη Ντίνας Αιλιανού-Τσίγκου - Υλοποίηση επιμορφωτικού σεμιναρίου

Η Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη της Ανδρίτσαινας εκφράζει θερμές ευχαριστίες στην οικογένεια της Ντίνας Αιλιανού-Τσίγκου για την πολύτιμη δωρεά στη μνήμη της, αντί στεφάνου: Οι γενναιόδωροι δωρητές της βιβλιοθήκης: Λίλη Τσίγκου, Κωνσταντίνος και Θησέας Μυριάνθης, oικογένεια Φραγκόπουλου (Δημοσθένης, Φανή, Γιώργος, Ευγενία), Καίτη Αιλιανού, Εύη Αιλιανού, Ειρήνη Αιλιανού, Helena Kyttari-Djupesland, Τζουλιέττα Μαρκαρά και Μπάουμαν Αχίμ, Ρωξάνη Τσίγκου- Βασίλης Μακρής, Γιάννης και Κλειώ Μπαϊρακτάρη-Σταυρογιάννη, και Ευαγγελία Παλαιολόγου, στέκονται δίπλα μας στηρίζοντας την προσπάθεια επέκτασης των δράσεων και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων μας.  Η Ντίνα Αιλιανού – Τσίγκου- δικηγόρος- η οποία απεβίωσε πρόσφατα, διετέλεσε Γενική Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης της Βουλής.

Αυτή η δωρεά έβαλε τα θεμέλια οικοδόμησης ενός σύγχρονου STEM Εργαστηρίου, το οποίο σήμερα διαθέτει κιτ ρομποτικής (4) και 3D εκτυπωτή (1), εξοπλισμό κατάλληλο για  την υλοποίηση καινοτόμων εκπαιδευτικών προγραμμάτων υπηρετώντας τη STEM- STEAM- STREAM φιλοσοφία. Το Εργαστήριο, τη λειτουργία του οποίου έχει αναλάβει η Υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων Δρ Σταματία Κοτρέτσου, φέρει το όνομα «Ντίνα Αιλιανού-Τσίγκου» και έχει ιδιαίτερη αξία καθώς δίνεται η ευκαιρία στους μικρούς και μεγάλους μαθητές των σχολείων της περιοχής να έρθουν σε επαφή με τα πρόσφατα τεχνολογικά επιστημονικά επιτεύγματα, να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες του 21ου αιώνα και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους αποκτώντας εφόδια για να σταθούν επιτυχώς στην αγορά εργασίας.

Ήδη για την τρέχουσα σχολική χρονιά η Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη της Ανδρίτσαινας,  σε συνεργασία με το Μαθητικό Δίκτυο «Ατίθασα Πινέλα», το ΠΕ. Κ.Ε.Σ. Δυτικής Ελλάδας, άλλους φορείς και εξωτερικούς συνεργάτες υλοποιεί το STREAM εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πάμε Μουσείο;» αφιερωμένο στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση αξιοποιώντας χειρόγραφα της Βιβλιοθήκης και του Μεγάλου Δωρητή της, Κων/νου Αγαθόφρονα Νικολόπουλου.

Η Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ανδρίτσαινας συνεχίζει να οργανώνει, να σχεδιάζει, να υλοποιεί και να υποστηρίζει σχολικές μονάδες με σκοπό την εφαρμογή καινοτόμων STEM εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

seminario vivl andritsainas1

Tο διήμερο 22 και 23 Ιανουαρίου 2022 σε συνεργασία με το ΠΕ. Κ.Ε.Σ. Δυτικής Ελλάδας και τον Οργανωτικό Συντονιστή Δρ Σπυρίδωνα Παπαδάκη, πραγματοποιήθηκε ένα διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο στο πλαίσιο του STREAM εκπαιδευτικού προγράμματος «Πάμε Μουσείο;». Την ευθύνη της οργάνωσης ανέλαβε η Υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων Δρ Σταματία Κοτρέτσου και  συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί των 10 συνεργαζόμενων σχολικών μονάδων (8ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς, 1ο Γυμνάσιο Περιστερίου, 3ο Γυμνάσιο Περιστερίου, 8ο Γυμνάσιο Περιστερίου, 8ο ΓΕ.Λ. Περιστερίου, ΕΝΕΕΓΥ-Λ Πύργου, 2ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας, ΓΕ. Λ. Κρεστένων, ΓΕ. Λ. Ανδρίτσαινας και Νηπιαγωγείο Ανδρίτσαινας). Το πρόγραμμα περιλάμβανε:

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022: «Δημιουργική γραφή» με τον Δρ Ανδρέα Θανασούλα, «Ψηφιακά εργαλεία» με την κ. Αργυρώ Ασβεστά και την κ. Μαρία Κονδύλη.

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022: «Σύστημα διαχείρισης μαθησιακών δραστηριοτήτων LAMS» με τον Δρ Σπυρίδωνα Παπαδάκη και τον κ. Γεώργιο Φακιολάκη, «Η τέχνη του κολλάζ» με την κ. Παρασκευή Θεοφανίδου,  «Ιστολόγιο στο ΠΣΔ και QR CODES» με την κ. Ευανθία Κοντογούρη.

Ο Πρόεδρος, τα Μέλη του Εφορευτικού Συμβουλίου, η Προϊσταμένη και η Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Βιβλιοθήκης ευχαριστούν θερμά την οικογένεια Ντίνας Αιλιανού-Τσίγκου, τον Οργανωτικό Συντονιστή του ΠΕ. Κ. Ε. Σ. Δυτικής Ελλάδας Δρ Σπυρίδωνα Παπαδάκη για την ουσιαστική συνδρομή τους στην υλοποίηση δράσεων της Δημόσιας Ιστορικής Βιβλιοθήκης της Ανδρίτσαινας με καινοτόμο, εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Θερμές ευχαριστίες προς τους/τις εισηγητές/τριες του επιμορφωτικού σεμιναρίου για τη συνδρομή τους στην επιτυχή υλοποίηση του σεμιναρίου με τις εύστοχες και επιστημονικά τεκμηριωμένες εισηγήσεις και με κατάλληλα σχεδιασμένες  δραστηριότητες στο πλαίσιο της επιμόρφωσης ενηλίκων.

Τέλος, θερμές ευχαριστίες προς τους συμμετέχοντες, στελέχη   του ΠΕ. Κ. Ε.Σ. Δυτικής Ελλάδας και τους εκπαιδευτικούς.

seminario vivl andritsainas2

(Δελτίο Τύπου)

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Up & High Media