LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

29|03
2022
16:53

Το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου στην Αμαλιάδα

Από 13 έως 15 Απριλίου στο Cine Cinema

Το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου επιστρέφει 8-17 Απριλίου στην έδρα του, την Καλαμάτα, και σε άλλες 11 πόλεις του δικτύου, μεταξύ των οποίων και η Αμαλιάδα! Το ραντεβού δίνεται από τις 13 έως τις 15 Απριλίου στο Cine Cinema (Αντ. Πετραλιά & Σμύρνης) με ένα εκλεκτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει ταινίες απ’ όλο τον κόσμο,  αφιέρωμα στην Ισότητα αλλά και «Ντοκιμαντέρ για όλους» με καθολικά προσβάσιμες προβολές!

3 ημέρες,  6 ταινίες 

Ειδικότερα, το πρόγραμμα προβολών της Αμαλιάδας περιλαμβάνει 6 πολύ αξιόλογα ντοκιμαντέρ, 2 ελληνικά και 4 ξένα (Ισπανία, Αυστρία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο) εκ των οποίων τα 4 από την κυρίως ζώνη του 8ου Φεστιβάλ Πελοποννήσου, ένα ντοκιμαντέρ από το Αφιέρωμα στην Ισότητα («I Am Belmaya/ Είμαι η Μπελμάγια») και ένα (Ο εφιάλτης των Σαμάνων) από το Αφιέρωμα στην Αυστριακή σκηνοθέτιδα Natalie Halla, επίσημης προσκεκλημένης στη φετινή διοργάνωση. Οι περισσότερες από τις ταινίες που θα προβληθούν έχουν λάβει διακρίσεις στα Φεστιβάλ του κόσμου!

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί, ότι από φέτος το Φεστιβάλ Πελοποννήσου προσφέρει «Ντοκιμαντέρ για Όλους», έναν νέο θεσμό, που επιτρέπει σε άτομα με προβλήματα ακοής ή οράσεως καθώς και στα παιδιά με μέτρια νοητική υστέρηση να έχουν πρόσβαση στα ντοκιμαντέρ μέσω της μεταγλώττισης, της ακουστικής περιγραφής και του ενδογλωσσικού υποτιτλισμού SDH.

Πρόγραμμα Προβολών στο Cine Cinema

ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

19:00 «Ο πλανήτης των Κλόουν»(Clown'splanet) σε σκηνοθεσία, παραγωγή και σενάριο του Héctor Carré (Ισπανία, 2021).
Ο σκηνοθέτης μάς ξεναγεί στον κόσμο των ακτιβιστών κλόουν, στα στρατόπεδα προσφύγων στους Αγίους Τόπους, σε μια εκκλησία αφιερωμένη στη λατρεία μιας λαστιχένιας πάπιας στη Μαδρίτη και σε νοσοκομεία και ορφανοτροφεία στη Ρωσία.

21:00 «Μέσα από το Τζάμι, Τρεις Πράξεις» σε σκηνοθεσία, παραγωγή και σενάριο του Χρήστου Μπάρμπα (Ελλάδα, 2021)
Τον Μάιο του 2020, κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown της χώρας και για δύο μήνες, σ’ ένα γηροκομείο στον Άγιο Στέφανο, το προσωπικό και οι φιλοξενούμενοι, έζησαν έναν επιπρόσθετο εγκλεισμό, αφού σφράγισαν την μονάδα για προληπτικούς λόγους.
Βραβείο Κοινού Fischer στο 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

ΠΕΜΠΤΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

19.00 «I Am Belmaya» (Είμαι η Μπελμάγια) των Sue Carpenter& Belmaya Nepali

(Ηνωμένο Βασίλειο 2021)-Αφιέρωμα στην Ισότητα

festival peloponisou amal 3

Τα γυρίσματα της ταινίας κράτησαν 14 χρόνια. Η ιστορία εκτυλίσσεται στο Νεπάλ και βλέπουμε την πορεία της μεταμόρφωσης μιας νέας γυναίκας από υποταγμένη γυναίκα σε μια σκηνοθέτιδα ντοκιμαντέρ.

21:00 «Γαβριέλα – Η Γερμανίδα με το ποδήλατο» σε σκηνοθεσία Δομήνικου Ιγνατιάδη(Ελλάδα, 2021).
H ιστορία μιας γυναίκας γεννημένης στη μεταπολεμική́ Γερμανία και της ακαταμάχητης ανάγκης της να ζήσει, να αγαπήσει και να έχει αξία.

festival peloponisou amal 2

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

19:00 «The Shaman's nightmare» (Ο εφιάλτης των Σαμάνων) της Natalie Halla (Αυστρία, 2021)-Αφιέρωμα στη Νάταλι Χάλα

Ένα πολύ προσωπικό κινηματογραφικό ταξίδι σε τέσσερις αυτόχθονες λαούς και τους σαμάνους τους μετατρέπεται απροσδόκητα σε μια συναρπαστική μαρτυρία του αγώνα για επιβίωση αυτών των μοναδικών πολιτισμών.

21:00 «80,000 Schnitzel» (80.000 Σνίτσελ) της Hannah Schweier (Γερμανία, 2020).
Η Μπέρτα Ζένεφελς, 84 ετών, δεν έχει δει ποτέ την θάλασσα. Δεν έφυγε σχεδόν ποτέ από το «Τελωνείο» την αγαπημένη της φάρμα στην Βαυαρία…

festival peloponisou amal 4

Το πρόγραμμα της Αμαλιάδας μπορείτε να το βρείτε ηλεκτρονικά στον σύνδεσμο https://www.peloponnisosdocfestival.com/el/docfestival/peldocfest/peldocfest-22/aboutevent/7

Όλες οι προβολές είναι δωρεάν. Επίσης, 25 ταινίες του Φεστιβάλ θα είναι διαθέσιμες και online, δωρεάν, μέσω της ιστοσελίδας μας www.peloponnisosdocfestival.com  καθ’όλη την διάρκεια του Φεστιβάλ (8-17 Απριλίου) για περιορισμένο αριθμό θεάσεων.

Το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου διοργανώνεται από το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με την χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού και την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, του ΕΚΟΜΕ και της InterAction Art. Την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει η Τζίνα Πετροπούλου, ενώ καλλιτεχνική σύμβουλος του Φεστιβάλ είναι η Κλεώνη Φλέσσα. Στην Αμαλιάδα το Φεστιβάλ διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Δήμο Αμαλιάδας.

Για περισσότερα νέα γύρω από το Φεστιβάλ και τις παράλληλες εκδηλώσεις, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.peloponnisosdocfestival.com και ακολουθήστε μας στο facebook στην διεύθυνση https://www.facebook.com/peloponnisosdocfestival/ και στο Instagram, instagram.com/peldocfest .

Μείνετε συντονισμένοι, το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου έρχεται!

festival peloponisou amal 5

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Beauvoir

Studio Μαθηματικών