LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

23|09
2022
16:54

Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Υδατοδρόμιο Κυλλήνης και επίσημα! 

Χορηγήθηκε άδεια ίδρυσης με Κοινή Υπουργική Απόφαση

Γ. Λέντζας: «Από την αρχή το πιστέψαμε, αγωνιστήκαμε και τελικά δικαιωθήκαμε!»

Ο Λιμένας Κυλλήνης απέκτησε και επίσημα άδεια ίδρυσης υδατοδρομίου!  Η άδεια χορηγήθηκε με Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Μεταφορές κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου, του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη και του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου, που υπεγράφη σήμερα. Η Κυλλήνη γίνεται με αυτόν τον τρόπο το πρώτο λιμάνι της Δυτικής Ελλάδας που αποκτά άδεια ίδρυσης υδατοδρομίου!

Με τη συγκεκριμένη απόφαση το «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης» δύναται να  προβεί στις προβλεπόμενες από το νόμο ενέργειες για την κατασκευή του συνόλου των απαιτούμενων εγκαταστάσεων του υδατοδρομίου, προκειμένου, στη συνέχεια, να υποβληθεί το αίτημα και για άδεια λειτουργίας.

udatodromio kullini 2

Γ. Λέντζας: «Πρωτοπόροι στη Δυτική Ελλάδα»

Απόλυτα ικανοποιημένος από τις εξελίξεις ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας, δήλωσε: «Μία προσπάθεια τριών ετών, που ξεκίνησε από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων μας ως δημοτική αρχή, φτάνει στο αίσιο και πολυπόθητος τέλος της. Από την αρχή το πιστέψαμε, αγωνιστήκαμε και τελικά δικαιωθήκαμε! Σήμερα είμαστε πρωτοπόροι στη Δυτική Ελλάδα, καθώς η Κυλλήνη είναι το πρώτο λιμάνι της Περιφέρειας που αποκτά άδεια ίδρυσης υδατοδρομίου. Ακολουθούν οι  προβλεπόμενες από τον νόμο ενέργειες για την κατασκευή των απαιτούμενων εγκαταστάσεωνκαι το αίτημα για την άδεια λειτουργίας. Εφόσον ξεκινήσει, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το projectτης εταιρίας Hellenic Seaplanes, την ερχόμενη άνοιξη στην Κυλλήνη θα πετούν υδροπλάνα! 

Σε όλη αυτή την προσπάθεια στάθηκαν αρωγοί και συμπαραστάτες ο Βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Seaplanes Νικόλας Χαραλάμπους και φυσικά ο Πρόεδρος τη Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης Γιάννης Βαρβαρέσος, τους οποίους και ευχαριστώ θερμά για την στήριξή τους σε όλο το εγχείρημα. 

Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για έναν  Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης που συνεχώς αναπτύσσεται, πρωτοπορεί και καινοτομεί!».

Μ. Παπαδόπουλος: «Ένα ακόμη μεταφορικό μέσοστο λιμάνι της Κυλλήνης»

Με αφορμή την πιστοποίηση άδειας ίδρυσης στο υδατοδρόμιο της Κυλλήνης, ο Υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος δήλωσε: «Η περιοχή της Δυτικής Πελοποννήσου αποκτά σήμερα τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία μιας επιπλέον υποδομής, η οποία θα επιτρέψει τη λειτουργία ενός ακόμη νέου μεταφορικού μέσου στο λιμάνι της Κυλλήνης. Μαζί με την Καλαμάτα, την Κέρκυρα και τους Παξούς, αλλά και την Πάτρα, αναπτύσσεται σταθερά ένα δίκτυο που μπορεί να υποστηρίξει τις πτήσεις υδροπλάνων στην ευρύτερη περιοχή, η οποία γνωρίζει αλματώδη τουριστική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια».

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ