LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

06|12
2022
08:41

Σύμπραξη δυνάμεων από τους Εμπορικούς Συλλόγους Πύργου και Αμαλιάδας προς όφελος καταναλωτών και αγοράς

Έχοντας ως κοινή συνισταμένη το καλό του τόπου και κατ´ επέκταση του εμπορικού κόσμου του νομού Ηλείας, οι εμπορικοί σύλλογοι Πύργου και Αμαλιάδας αποφάσισαν να αφήσουν πίσω τους την “παράδοση” που ήθελε τις δύο πόλεις να βρίσκονται σε κόντρα και να ενώσουν τις δυνάμεις τους.

Έτσι λοιπόν χθες το απόγευμα, από το συνεδριακό κέντρο της Σοχιάς στην Αμαλιάδα οι δυο εμπορικοί σύλλογοι,  αποφάσισαν κοινές δράσεις, ενέργειες δηλαδή που θα τονώσουν την τοπική αγορά των δύο μεγαλύτερων πόλεων του νομού.

Αρχικά ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Αμαλιάδας Φώτης Νικολόπουλος αφού καλωσόρισε τον πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου Πύργου Ηλία Ξανθούλη, έκανε λόγο για την έναρξη μίας συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πόλεις και τους δύο συλλόγους, σημειώνοντας παράλληλα πως: «Είναι η πρώτη κοινή συνάντηση ανάμεσα στους δύο συλλόγους, και είναι η αρχή μιας συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πόλεις, τους δύο εμπορικούς συλλόγους, θα ακολουθήσουν αρκετές συναντήσεις από εδώ και στο εξής. Ο στόχος και το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε αρχικά σήμερα είναι ότι η Αμαλιάδα και ο Πύργος, ο Πύργος και η Αμαλιάδα είναι ένα, είμαστε στον ίδιο δρόμο και αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα. Στόχο οι δυο εμπορικοί σύλλογοι έχουμε την ανάπτυξη και την πρόοδο του νομού μας. Μόνο έτσι μπορούμε να ευελπιστούμε σε καλύτερες ημέρες και είναι και ο μοναδικός τρόπος να μπορέσουμε να δώσουμε και κάποια εφόδια στις επόμενες γενιές. Ο βασικός λόγος που ήρθαμε σήμερα εδώ είναι το κοινό εορταστικό ωράριο που θα έχουμε ο εμπορικός σύλλογος Πύργου και εμπορικός σύλλογος Αμαλιάδας και θα ανακοινώσουμε και δύο ακόμα δράσεις που θέλουμε να κάνουμε».

emporikoi 2

Επιπλέον ο κ. Νικολόπουλος αναφερόμενος στο εορταστικό ωράριο των δύο πόλεων επεσήμανε ότι: «Το εορταστικό ωράριο και στις δύο πόλεις του νομού θα ξεκινήσει την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου και θα είμαστε ανοιχτά μόνο την Κυριακή στις 18. Το ωράριο θα είναι κοινό, είναι 8:30 με 2:00 και 5.00 με 8:30 το απόγευμα, με εξαίρεση το Σάββατο που θα είμαστε 9:00 με 6:00 Και το Σάββατο παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς που θα είμαστε και πάλι 9:00 με 6:00. Επιπλέον, μία από τις δύο δράσεις που ετοιμάζουμε είναι μία ενημέρωση γύρω από την ηλεκτρονική απάτη. Δυστυχώς το τελευταίο διάστημα, έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας οι ηλεκτρονικές απάτες όχι μόνο στο νομό μας και θα προσπαθήσουμε καλώντας κάποιους ανθρώπους που είναι εξειδικευμένοι πάνω στο συγκεκριμένο κομμάτι, να ενημερώσουμε καλύτερα τα μέλη μας για να είναι περισσότερο ασφαλή και να μην έχουμε τέτοια φαινόμενα».

Από την πλευρά του ο κ. Ξανθούλης, αφού ευχαρίστησε τον κ. Νικολόπουλο για την φιλοξενία, εξέφρασε την αισιοδοξία του η συνεργασία αυτή θα βοηθήσει όχι μόνο τις δύο πόλεις αλλά ολόκληρο το νομό. «… γιατί η κόντρα που υπήρχε μέχρι τώρα, όχι από τον κόσμο ούτε από τους επαγγελματίες, από άλλους, δεν ευνόησε το νομό. Μας έχει πάει πίσω. Ο νομός μας έχει μείνει πολύ πίσω, οι πόλεις μας έχουν μείνει πολύ πίσω, άλλες λιγότερο άλλες περισσότερο. Οι επαγγελματίες που δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα, ό,τι προβλήματα έχει ο Πύργος τα ίδια έχει και η Αμαλιάδα, οι καταναλωτές δεν έχουν χρήματα να ψωνίσουν ούτε στον Πύργο ούτε στην Αμαλιάδα, έχουμε φυγή καταναλωτών για τις πλησιέστερες πόλεις την Πάτρα και την Καλαμάτα. Όλα αυτά πρέπει να τα σταματήσουμε, να συνεργαστούμε, να βρούμε τις λύσεις και να σταματήσουν να φεύγουν οι καταναλωτές από τον τόπο μας. Είναι μία αρχή συνεργασίας , την οποία θέλουμε να είναι συνεχής και μακροπρόθεσμη. Δε μας χωρίζει τίποτα, δεν έχουμε να διεκδικήσουμε τίποτα η μία πόλη από την άλλη και με τις δύο δράσεις που ήδη έχουμε κουβεντιάσει πιστεύω ότι θα έρθουν και οι επαγγελματίες πιο κοντά μεταξύ τους» τόνισε ο κ. Ξανθούλης ενώ αναφερόμενος στις δράσεις που δρομολογούνται τόνισε ότι:

«Μία Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά και στις δύο πόλεις. Θα είναι κοινό. Η δεύτερη δράση που ετοιμάζουμε είναι για το ΕΡΓΑΝΗ, για το πρόγραμμα που έχει δημιουργηθεί για την καταγραφή των επιχειρήσεων που δεν προλαβαίνουν οι λογιστές να το κάνουν καθώς επίσης και για την ηλεκτρονική κάρτα που θα έχουν οι εργαζόμενοι, διότι υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα. Αυτή είναι η δεύτερη δράση και ένα κάλεσμα που είναι κοινό και καλώ και τον πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου Αμαλιάδας και όποιον θέλει την επόμενη Δευτέρα στο σύλλογό μας, θα γίνει ενημέρωση για το γραφείο στήριξης επιχειρηματικότητας που έχει η Περιφέρεια στον Πύργο. Για τις δράσεις που μπορούμε να κάνουμε γιατί είναι δωρεάν για όλους χωρίς καμία χρέωση. Απλώς εμείς αναλάβαμε αυτή την πρωτοβουλία γιατί έχουμε ζητήσει κάποιες μελέτες κοινές για όλο το νομό και αν είναι έτοιμες μπορούμε να τις παρουσιάσουμε».

emporikoi 3

Ακολούθως, ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας Γιώργος Κράλλης επεσήμανε: «Σήμερα γίνεται μία καινούρια αρχή των δύο Εμπορικών Συλλόγων Αμαλιάδας και Πύργου, αυτά που μας ενώνουν είναι πάρα πολλά και αυτά που μπορούμε να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε και να καταφέρουμε μαζί οι δύο σύλλογοι και όχι μόνο οι δύο σύλλογοι αλλά και οι υπόλοιποι του νομού μπορούν να είναι πολλαπλασιαστικά για όλους μας και θετικά. Υπάρχουν προβλήματα στα οποία μπορούμε κι εμείς να προχωρήσουμε και να βάλουμε το δικό μας λιθαράκι ώστε να βοηθηθούμε, υπάρχουν τεράστιες προοπτικές στο νομό μας και αφού η πολιτική ηγεσία του νομού αδυνατεί να βοηθήσει τον τόπο μας, καλώς η κακώς θα πρέπει οι εμπορικοί σύλλογοι από τις δύο μεγάλες πόλεις αλλά και τον υπόλοιπο νομό, να πάρουν αυτές τις πρωτοβουλίες που πρέπει, ώστε να έρθει η ανάπτυξη με τον δικό μας τρόπο και να βοηθηθεί πρώτα από όλα ο τόπος μας. Σήμερα γίνεται μία καινούργια αρχή, μία καινούρια συνεργασία με πολλές προοπτικές, που στο χέρι μας είναι, σε βάθος χρόνου να βγει κερδισμένος ο νομός μας, η πόλη μας, τα εμπορικά μας καταστήματα και όλοι γενικότερα».

Τέλος, ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων και τύπου του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας Γιάννης Γεωργακόπουλος, αναφέρθηκε στην μεγάλη σημασία που έχει η συνεργασία των δύο συλλόγων, προκειμένου να μπορέσει το εμπόριο να αποκτήσει μία υγιή πορεία.

«Ήρθε η στιγμή που τα πράγματα πρέπει να μπουν σε μία σειρά. Είμαστε δύο πόλεις που χάνουν από παντού, πρέπει να ενωθούμε, πρέπει να γίνουν δράσεις αλλά πρέπει να γίνουν και δραστικά πράγματα σε πολλούς τομείς έτσι ώστε να βοηθηθούμε και οι δύο πόλεις γιατί δε γίνεται να μένουμε εκτός. Όπως έχουμε μείνει εκτός από τον δρόμο ή από τον τουρισμό, πρέπει να προχωρήσουμε και να κάνουμε κάτι παρέα, να δυναμώσουμε ως νομός. Το κάλεσμα λοιπόν έγινε προκειμένου να γίνουν οι πρώτες επαφές και να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι μαζί και να μπορέσουμε να συνεχίσουμε, να μην σταματήσουμε, να μην μπουν άλλοι στη μέση, να δουλέψουν οι έμποροι μόνοι τους, να έχουν τη δύναμή τους και να μπορέσουμε να προχωρήσουμε έτσι ώστε να έχει το εμπόριο μία υγιή πορεία».

Λίγο πριν ολοκληρωθεί η  συζήτηση, ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης βρέθηκε στο συνεδριακό κέντρο που γίνονταν η συνάντηση των εμπορικών συλλόγων και θέλησε να εκφράσει και την δική του αμέριστη συμπαράσταση στην προσπάθεια αυτή που επιχειρείται.
«Έχουμε ταλαιπωρηθεί από διάφορες  άγονες αντεγκλήσεις και αντιπαραθέσεις που υπάρχουν ακόμα και σήμερα αλλά νομίζω ότι εσείς οι μάχιμοι του εμπορικού κόσμου το έχετε καταλάβει. Οι καιροί είναι δύσκολοι και δεν περισσεύει κανείς, ειδικά σε μία περιοχή η οποία ατυχώς έχει βρεθεί πολύ πίσω, παρά τους πόρους τους οποίους έχει και θα μπορούσε να έχει εκμεταλλευτεί. Ξεκινήσατε εδώ αγαπητοί πρόεδροι, θα συνεχίσετε και στον Πύργο εμείς θα είμαστε μαζί, εγώ και ο Τάκης καρδιολόγοι είμαστε και οι δυο μαζί είμαστε για τον τόπο μας, για τους ανθρώπους, για την υγεία στο νομό Ηλείας, είμαστε για την Παιδεία, η οποία για μία ακόμα φορά μας άφησε τελευταίους λες και είμαστε άγονη γραμμή, που είμαστε, να δούμε αν θα γίνει αυτός ο δρόμος επιτέλους… και νομίζω ότι όλοι μας αυτό θέλουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λυμπέρης.

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Beauvoir

Studio Μαθηματικών