LIVE

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

31|01
2023
18:24

Ξεκινούν οι αιτήσεις για επίδομα στέγασης σε σπουδαστές ΙΕΚ - Οι δικαιούχοι και τα απαραίτητα δικαιολογητικά

Ξεκινούν από την 1η Φεβρουαρίου 2023, οι διαδικασίες για την καταβολή και στους σπουδαστές των δημόσιων ΙΕΚ του στεγαστικού επιδόματος των 1.500 ευρώ και 2.000 ευρών (σε περίπτωση συγκατοίκησης). Οι αιτήσεις θα κατατεθούν ηλεκτρονικά στο διάστημα από 01/02/2023 μέχρι και τις 14/02/2023, στον σύνδεσμο του υπουργείου Παιδείας. Βασική προϋπόθεση είναι ο σπουδαστής να είναι Έλληνας υπήκοος η υπήκοος άλλης χώρας της Ευρωπαΐκής Ένωσης, να ειναι εγγεγραμμένος στο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Κατάρτισης των Ι.Ε.Κ. (ΠΗΓΑΣΟΣ) και κάτοχος Α.Μ.Κ.Α. και Α.Φ.Μ.

Οι σπουδαστές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι με τροποποιητική απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης προβλέπεται η αύξηση του ετήσιου στεγαστικού επιδόματος από 1.000 ευρώ στα 1.500 και  για τους σπουδαστές των ΙΕΚ και ο διπλασιασμός των 1.000 ευρώ σε 2.000, σε περίπτωση συγκατοίκησης με άλλο σπουδαστή. Προβλέπεται επίσης, όπως και για τους φοιτητές των ΑΕΙ ότι στην περίπτωση καταρτιζόμενου Δημοσίου Ι.Ε.Κ. αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων που συγκατοικεί με άλλον καταρτιζόμενο Δημοσίου Ι.Ε.Κ. αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και εφόσον τα Δημόσια Ι.Ε.Κ. φοίτησης του καταρτιζόμενου και του συγκατοικούντος καταρτιζόμενου βρίσκονται στην ίδια πόλη ή περιφερειακή ενότητα, χορηγείται ετήσιο στεγαστικό επίδομα επίσης σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 10 του ν. 3220/2004 (Α’ 15). δηλαδή το επίδομα αυξάνεται σε 2.000€.  Η ιδιότητα του συγκατοικούντος, ως ενεργού καταρτιζόμενου κατά το εκπαιδευτικό έτος για το οποίο υποβάλλεται η αίτηση, ελέγχεται με αυτόματη διασύνδεση - διαλειτουργικότητα του Πληροφοριακού Συστήματος υποβολής αιτήσεων με το Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Κατάρτισης των Ι.Ε.Κ. (ΠΗΓΑΣΟΣ). Το μισθωτήριο του δικαιούχου περιλαμβάνει τον ΑΦΜ που δηλώθηκε: ελέγχεται με αυτόματη διασύνδεση - διαλειτουργικότητα του Πληροφοριακού Συστήματος υποβολής αιτήσεων με τα αρχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων . 

Οι Δικαιούχοι - Διαδικασία υποβολής της αίτησης

Οι δικαιούχοι του επιδόματος ορίζονται σύμφωνα με το Αρθρο 2 της υπ.αριθμ. K5/104224/ 29-08-2022(Β 4634/2022):

 • Δικαιουχος του επιδόματος ειναι το πρόσωπο που θεωρείται οτι βαρύνει ο καταρτιζόμενος, συμφωνα με τις διατάξεις του αρθρου 11 του ν. 4172/2013 (Α' 167).
 • Σε περίπτωση διαζευγμένων η εν διαστάσει συζύγων, δικαιούχος του επιδοματος ειναι ο γονέας τον οποίο βαρύει ο καταρτιζόμενος.

Κατ' εξαίρεση, δικαιούχος θα είναι ο ίδιος ο καταρτιζόμενος εφόσον:

 • ειναι ορφανός απο τους δύο γονείς ή
 • οι γονείς του ειναι κάτοικοι εξωτερικού ή
 • ειναι πάνω απο είκοσι πέντε (25) ετων, ή
 • ειναι υπόχρεος σε υποβολή φορολογικής δήλωσης και δεν θεωρείται εξαρτώμενο μέλος, σύμφωνα με το άρθρο 11 του ν. 4172/2013 (Α' 167).

Επισημαίνεται οτι στην περίπτωση συζύγων οι οποίοι εχουν υποβάλει χωριστές φορολογικές δηλώσεις, υποβάλλει την ηλεκτρονική αίτηση για τη χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος ο ένας μόνο γονέας δικαιούχος του επιδόματος, ο οποίος στη φορολογική δήλωση φορολογικού έτους 2021 θα πρέπει να έχει δηλώσει το σύνολο των τέκνων που τον βαρύνουν (εξαρτώμενα μέλη) προκειμένου να διαμορφωθεί σωστά το οικονομικό κριτήριο (προσαύξηση 3.000 ευρω για κάθε εξαρτώμενο τέκνο πέραν του ενός).

Στις περιπτώσεις που ο υπόχρεος φορολογικής δηλωσης δικαιούχος γονέας απεβίωσε μετά τη λήξη του φορολογικού έτους 2021 και ο καταρτιζόμενος/τεκνο του υπαγόταν σε αυτόν ως προστατευόμενο μέλος, ο/η σύζυγος του θανοντος θα πρέπει να υποβάλει οριστικά την αίτηση του εμπρόθεσμα. Στη συνεχεια προσκομιζει στην γραμματεια του Δημοσιου Ι.Ε.Κ. φοιτησης την αιτηση και τα απαραιτητα δικαιολογητικα και το Ι.Ε.Κ., αφου επιβεβαιωσει οτι ο δικαιουχος ανηκει σε αυτη την κατηγορια, προωθει τον αριθμο πρωτοκολλου αιτησης μεσω e-mail στη Δ/νση Εφαρμογης Επαγγελματικης Καταρτισης αναφεροντας τη σχετικη αιτιολογια, προκειμενου να μεταβληθει το σχετικό κριτήριο στην αιτηση του δικαιούχου.

Η διαδικασια υποβολης της αιτησης χορηγησης του στεγαστικου επιδοματος θα γινει συμφωνα με τα οριζομενα στο Αρθρο 4 και το Παραρτημα Α της Υπ. Αριθμ. K5/104224/ 29-08- 2022 (Β 4634/2022) οπως ισχυει. Παρακαλουνται οι αιτουντες να ανατρεχουν στο εγχειριδιο χρησης το οποιο ειναι αναρτημενο στην ηλεκτρονικη εφαρμογη υποβολης και να ακολουθουν τις σχετικες οδηγιες.

Προσοχη: Κατα την ολοκληρωση της διαδικασιας υποβολης, θα πρεπει η αιτηση να λαβει αριθμο πρωτοκολλου αιτησης, σε καθε αλλη περιπτωση η αιτηση δεν θεωρειται υποβεβλημενη.

Προκειμενου να ολοκληρωθει η αξιολογηση της υποβεβλημενης (πρωτοκολλημενης) αιτησης απο το δημοσιο Ι.Ε.Κ. ο αιτων θα πρεπει να προσκομισει ολα τα δικαιολογητικα που εκκρεμουν συμφωνα με τη σελιδα προεπισκοπησης, μαζι με την εκτυπωση της αιτησης του, εντος της ορισθεισας προθεσμιας. Η προθεσμια υποβολης των απαραιτητων δικαιολογητικων οριζεται η 23η Φεβρουαριου 2023. Αιτησεις για τις οποιες δεν προσκομιζονται τα απαραιτητα δικαιολογητικα, δεν θα αξιολογηθουν.

Ελεγχος Κριτηριων – Δικαιολογητικα

 • Για τον χαρακτηρισμο του καταρτιζομενου ως δικαιουχου, ο ελεγχος των κριτηριων διενεργειται, αναλογα με την περιπτωση συμφωνα με τα οριζομενα στο Αρθρο 5 περ. Α της Υπ. αριθμ. K5/104224/29-08-2022 (Β 4634) ΚΥΑ οπως ισχυει.
 •  Για τη χορηγηση του επιδοματος, ο ελεγχος των κριτηριων και η υποβολη των απαιτουμενων, κατα περιπτωση, δικαιολογητικων διενεργειται οπως περιγραφεται στο Αρθρο 5 περ. Β της Υπ. αριθμ. K5/104224/29-08-2022 (Β 4634) ΚΥΑ.
 • Διευκρινιζεται οτι τα μισθωτηρια συμβολαια θα πρεπει να ειναι σε ισχυ για τουλαχιστον εξι μηνες και να εχουν συναφθει πριν τη ληξη του ακαδημαικου ετους 2021-2022.

 Λοιπα δικαιολογητικα που ελεγχονται απο τη διοικηση των Ι.Ε.Κ.:

 • Πιστοποιητικο θανατου στην περιπτωση που ο δικαιουχος γονεας (η ο καταρτιζομενος) δεν καταχωριζει το ΑΦΜ του/της συζυγου, για το λογο αυτο.
 • Διαζευκτηριο η δικαστικη αποφαση, σε περιπτωση που ο δικαιουχος γονεας επικαλειται διασταση η διαζυγιο και δεν καταχωριζει το ΑΦΜ του/της συζυγου, για το λογο αυτο.
 • Πιστοποιητικο οικογενειακης καταστασης, σε περιπτωση που ο δικαιουχος γονεας ειναι αγαμος/αγαμη.

Επισημαινεται οτι στις περιπτωσεις που γινεται μνεια σε πιστοποιητικο οικογενειακης καταστασης και πιστοποιητικο θανατου και εφοσον ο αιτων συναινει για την αυτοματη και αυτοδικαιη αντληση των δεδομενων απο το Π.Σ. «Μητρωο Πολιτων» του Υπουργειου Εσωτερικων, γινεται αυτεπαγγελτη αναζητηση του πιστοποιητικου το οποιο κοινοποιειται στο οικειο δημοσιο Ι.Ε.Κ. για την αξιολογηση της αιτησης χορηγησης του στεγαστικου επιδοματος. Σε περιπτωση που δεν επιτευχθει ηλεκτρονικα η αναζητηση του πιστοποιητικου η δεν επαληθευτει ηλεκτρονικα απο το Π.Σ. «Μητρωο Πολιτων» η ορθοτητα των δηλωθεντων ισχυρισμων η ο αιτων δεν συναινεσει στην εν λογω αναζητηση, ο δικαιουχος προσκομιζει το πιστοποιητικο στο Ι.Ε.Κ. φοιτησης.

 Στοιχεια που δηλωνονται υπευθυνα απο τον δικαιουχο στην ηλεκτρονικη εφαρμογη

 • Ο καταρτιζομενος δεν ειναι κατοχος Βεβαιωσης Επαγγελματικης Καταρτισης η τιτλου Εκπαιδευτικου Ιδρυματος Τριτοβαθμιας Εκπαιδευσης και δεν λαμβανει για την ιδια περιοδο Στεγαστικο επιδομα: δηλωνεται υπευθυνα απο τον αιτουντα κατα την υποβολη της ηλεκτρονικης του αιτησης και ελεγχεται με αυτοματη διασυνδεση-διαλειτουργικοτητα του Πληροφοριακου Συστηματος υποβολης αιτησεων με το Πληροφοριακο Συστημα Διαχειρισης Καταρτισης των Ι.Ε.Κ. (ΠΗΓΑΣΟΣ).
 • τα ετη για τα οποια εχει λαβει το στεγαστικο επιδομα ειναι λιγοτερα απο τα ετη σπουδων του Δημοσιου Ι.Ε.Κ. φοιτησης του καταρτιζομενου, συμφωνα με τον κανονισμο λειτουργιας τους (συνυπολογιζομενου πιθανου χρονου κατα τον οποιο ελαβε επιδομα στη διαρκεια σπουδων του σε αλλο Δημοσιο Ι.Ε.Κ.): ελεγχεται με αυτοματη διασυνδεση-διαλειτουργικοτητα του Πληροφοριακου Συστηματος υποβολης αιτησεων με το Πληροφοριακο Συστημα Διαχειρισης Καταρτισης των Ι.Ε.Κ. (ΠΗΓΑΣΟΣ).
 • πληρουνται τα εισοδηματικα και περιουσιακα κριτηρια της δρασης, καθως και τα κριτηρια περι μονιμης κατοικιας σε σχεση με την πολη φοιτησης.
 • τα δηλωθεντα στοιχεια που υποκεινται σε επεξεργασια ειναι αληθη.
 • Επιλεγοντας υποβολη/οριστικοποιηση της αιτησης, ο αιτων ενημερωνεται οτι δεν εχει πλεον τη δυνατοτητα τροποποιησης των δηλωθεντων στοιχειων και για αυτο θα πρεπει να βεβαιωθει οτι τα στοιχεια που εχει δηλωσει (καθως και αυτα που εχουν επιστραφει απο το Μητρωο της ΑΑΔΕ και το Πληροφοριακο Συστημα Διαχειρισης Καταρτισης των Ι.Ε.Κ. (ΠΗΓΑΣΟΣ)) ειναι ορθα και ακριβη.

Περιπτωση συγκατοικησης δυναμει του αρθρου 181 του ν.4972/2022 (Α 181)

Στην περιπτωση συγκατοικησης με αλλο καταρτιζομενο Δημοσιου Ι.Ε.Κ. για το ακαδημαικο ετος 2021-2022 υποβαλλονται συμπληρωματικα τα ακολουθα πεδια που αφορουν στον συγκατοικουντα καταρτιζομενο:

 • Α.Μ.Κ.Α. του συγκατοικουντος καταρτιζομενου,
 • Αριθμος Φορολογικου Μητρωου (Α.Φ.Μ.) του συγκατοικουντος καταρτιζομενου, γ) Αριθμος Φορολογικου Μητρωου ( Α.Φ.Μ.) του προσωπου, οπως εχει δηλωθει στο μισθωτηριο του συγκατοικουντος καταρτιζομενου.

Τα στοιχεια συγκατοικησης υποβαλλονται μεσω της ιστοσελιδας του Υπουργειου Παιδειας και Θρησκευματων, στην ειδικη εφαρμογη για το στεγαστικο επιδομα https://stegastiko.minedu.gov.gr συμπληρωματικα της αρχικης αιτησης και εντος της προθεσμιας υποβολων. Απαραιτητη προυποθεση για την υποβολη των στοιχειων συγκατοικησης ειναι ο συγκατοικων καταρτιζομενος να ειναι ενεργος καταρτιζομενος δημοσιου ΙΕΚ αρμοδιοτητας Υπουργειου Παιδειας και Θρησκευματων κατα το εκπαιδευτικο ετος για το οποιο υποβαλλεται η αιτηση, να ειναι εγγεγραμμενος στο Πληροφοριακο Συστημα Διαχειρισης Καταρτισης των Ι.Ε.Κ. (ΠΗΓΑΣΟΣ) και να ειναι κατοχος Α.Μ.Κ.Α. και Α.Φ.Μ .

Σημειωνεται οτι η εγκριση η απορριψη των στοιχειων συγκατοικησης δεν συνεπαγεται την αντιστοιχη εγκριση/απορριψη της αιτησης στεγαστικου επιδοματος καταρτιζομενου για τα 1.500 ευρω αλλα αφορα στην επιπλεον χορηγηση των 500 ευρω. H εγκριση της αιτησης στεγαστικου επιδοματος καταρτιζομενου ειναι σε καθε περιπτωση απαραιτητη προυποθεση για την χορηγηση του επιδοματος. Κατοπιν της αξιολογησης της αιτησης, και εφοσον αυτη εγκριθει, τοτε και μονο τοτε αξιολογουνται τα επιπροσθετα στοιχεια συγκατοικησης.

Για τη χορηγηση του επιδοματος συγκατοικησης, ο ελεγχος των κριτηριων και η υποβολη των απαιτουμενων, κατα περιπτωση, συμπληρωματικων δικαιολογητικων εχει ως εξης:
Επιπροσθετα κριτηρια στην περιπτωση καταρτιζομενου Δημοσιου Ι.Ε.Κ. που συγκατοικει:

 • Ιδιοτητα του συγκατοικουντος καταρτιζομενου ως ενεργου καταρτιζομενου: Ο συγκατοικων καταρτιζομενος θα πρεπει κατα το εκπαιδευτικο ετος 2021-2022 να φοιτουσε σε ενα απο τα Δημοσια Ι.Ε.Κ. –Υ.ΠΑΙ.Θ.
 • Ο συγκατοικων καταρτιζομενος σπουδαζει στην ιδια πολη η περιφερειακη ενοτητα σπουδων με τον καταρτιζομενο για τον οποιο γινεται η αιτηση στεγαστικου επιδοματος : ελεγχεται με αυτοματη διασυνδεση - διαλειτουργικοτητα του Πληροφοριακου Συστηματος υποβολης αιτησεων με το Πληροφοριακο Συστημα «Πηγασος». Το πολεοδομικο συγκροτημα Θεσσαλονικης θεωρειται ως μια πολη συμπεριλαμβανομενων και των πολεων η περιοχων, που απεχουν απο το κεντρο της Θεσσαλονικης λιγοτερο απο εικοσι (20) χιλιομετρα. Επισης, θεωρειται ως μια πολη η Περιφερεια Αττικης, πλην της Περιφερειακης Ενοτητας Νησων, καθως και των πολεων η περιοχων που απεχουν απο το κεντρο της Αθηνας περισσοτερο απο σαραντα (40) χιλιομετρα, οι οποιες θεωρουνται ως αυτοτελεις πολεις. Σε περιπτωση αποτυχιας του ηλεκτρονικου ελεγχου κι εφοσον συντρεχει η ως ανω προυποθεση, προσκομιζεται στην γραμματεια του Ι.Ε.Κ. φοιτησης του δικαιουχου βεβαιωση σπουδων οπου αναγραφεται η εδρα του Δημοσιου Ι.Ε.Κ. που φοιτα ο συγκατοικων και αξιολογειται.
 • Ο ΑΦΜ που εχει δηλωθει ως μισθωτης για λογαριασμο του ετερου καταρτιζομενου ταυτιζεται με τον ΑΦΜ του συγκατοικουντος καταρτιζομενου η συμπεριλαμβανει τον καταρτιζομενο ως προστατευομενο τεκνο στη φορολογικη δηλωση του για το ετος 2021 : Σε περιπτωση που οι εν λογω ΑΦΜ δεν ταυτιζονται, ελεγχεται με αυτοματη διασυνδεση - διαλειτουργικοτητα του Πληροφοριακου Συστηματος υποβολης αιτησεων με τα αρχεια της Ανεξαρτητης Αρχης Δημοσιων Εσοδων απο οπου αντλουνται τα σχετικα στοιχεια, εαν ο ΑΦΜ που εχει δηλωθει στο μισθωτηριο ειναι το προσωπο που θεωρειται οτι βαρυνει ο συγκατοικων καταρτιζομενος, συμφωνα με τις διαταξεις του αρθρου 11 του ν. 4172/2013 (Α’ 167) με βαση τη φορολογικη δηλωση του ετους 2021. Σε περιπτωση αποτυχιας του ηλεκτρονικου ελεγχου και εφοσον το ατομο που αναγραφεται στο μισθωτηριο ειναι γονεας η αδερφος/η του συγκατοικουντος καταρτιζομενου, προσκομιζεται στη γραμματεια του Ι.Ε.Κ. φοιτησης του δικαιουχου προσφατο πιστοποιητικο οικογενειακης καταστασης του συγκατοικουντος που να καθιστα σαφη τη συγγενικη σχεση και αξιολογειται.
 • Το μισθωτηριο της αιτησης στεγαστικου επιδοματος περιλαμβανει ως μισθωτη τον ΑΦΜ που δηλωθηκε για τον συγκατοικουντα καταρτιζομενο: ελεγχεται αν συμπεριλαμβανεται το εν λογω ΑΦΜ στο μισθωτηριο με αυτοματη διασυνδεση - διαλειτουργικοτητα του Πληροφοριακου Συστηματος υποβολης αιτησεων με τα αρχεια της Ανεξαρτητης Αρχης Δημοσιων Εσοδων απο οπου αντλουνται τα σχετικα στοιχεια, συμφωνα με το αρθρο 60 του ν. 4415/2016. Σε περιπτωση που δεν επιτευχθει ο σχετικος ελεγχος ηλεκτρονικα και εφοσον εμφανιζεται το δηλωθεν ΑΦΜ για τον συγκατοικουντα στο μισθωτηριο, προσκομιζεται μισθωτηριο συμβολαιο στο Ι.Ε.Κ. και αξιολογειται. Ο αιτων υποχρεουται κατα την υποβολη της αιτησης του, και σε περιπτωση που υπαρχουν λαθη καταχωρισμενα στο Πληροφοριακο Συστημα «Πηγασος» η/και της Ανεξαρτητης Αρχης Δημοσιων Εσοδων, να προβει σε ενεργειες για τη διορθωση τους πριν την επεξεργασια τους απο τα εν λογω συστηματα. Τα Ι.Ε.Κ. μπορουν να ζητησουν οποιοδηποτε προσθετο δικαιολογητικο κρινουν απαραιτητο για την αξιολογηση της αιτησης. Στην περιπτωση καταρτιζομενου που προερχεται απο μετεγγραφη, ο ελεγχος και η επαληθευση των προυποθεσεων χορηγησης του επιδοματος πραγματοποιειται απο το Δημοσιο Ι.Ε.Κ. οπου φοιτα ο καταρτιζομενος τη χρονικη στιγμη υποβολης της αιτησης.
Εκκαθαριση και ενταλματοποιηση

Το Ι.Ε.Κ. μετα το περας των αιτησεων λαμβανει ηλεκτρονικο αρχειο απο τη Διευθυνση Εφαρμογης Επαγγελματικης Καταρτισης της Γενικης Γραμματειας Επαγγελματικης Εκπαιδευσης, Καταρτισης, Δια Βιου Μαθησης και Νεολαιας του Υπουργειου Παιδειας και Θρησκευματων.

Ο ελεγχος των στοιχειων, των δικαιολογητικων και η επαληθευση των προυποθεσεων χορηγησης του επιδοματος οπως εμφανιζονται στη ψηφιακη πλατφορμα υποβολης αιτησης του δικαιουχου, πραγματοποιειται απο το Δημοσιο Ι.Ε.Κ., στο οποιο φοιτα ο καταρτιζομενος.

Εφοσον ολοκληρωθει ο ελεγχος των δικαιολογητικων και των προυποθεσεων χορηγησης του επιδοματος απο το ηλεκτρονικο συστημα και το Ι.Ε.Κ. φοιτησης, η Διευθυνση του Δημοσιου Ι.Ε.Κ. εκδιδει αποφαση στην οποια οριζονται οι δικαιουχοι του στεγαστικου επιδοματος.

Η αποφαση του Δημοσιου Ι.Ε.Κ., η Υπευθυνη Δηλωση του Διευθυντη του Ι.Ε.Κ. περι πληρωσης των κριτηριων απο τον εκαστοτε δικαιουχο και ο πινακας των δικαιουχων υποβαλλονται προς εγκριση της σχετικης δαπανης στη Διευθυνση Εφαρμογης Επαγγελματικης Καταρτισης της Γενικης Γραμματειας Επαγγελματικης Εκπαιδευσης, Καταρτισης, Δια Βιου Μαθησης και Νεολαιας του Υπουργειου Παιδειας και Θρησκευματων. Το Δημοσιο Ι.Ε.Κ. δεν φερει ευθυνη για τα αποτελεσματα των ηλεκτρονικων ελεγχων που εγιναν απο τα εμπλεκομενα Πληροφοριακα Συστηματα.

Η δαπανη για την πληρωμη του στεγαστικου επιδοματος των καταρτιζομενων, συμφωνα με τα ανωτερω, εκκαθαριζεται απο το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.

Αιτησεις επανεξετασης

To I.E.K. ενημερωνει τον καταρτιζομενο για το αποτελεσμα της αιτησης του. Σε περιπτωση απορριψης, αιτηση επανεξετασης μπορει να υποβαλλει οποιοσδηποτε αιτειται του στεγαστικου επιδοματος, εντος προθεσμιας ενος (1) μηνα απο τη γνωστοποιηση του απορριπτικου αποτελεσματος, το οποιο προεκυψε ειτε απο τον ηλεκτρονικο ελεγχο, ειτε απο τον ελεγχο που διεξαγεται απο το Ι.Ε.Κ. Η αιτηση επανεξετασης υποβαλλεται εντυπα προς τη γραμματεια του Δημοσιου Ι.Ε.Κ. και προσκομιζονται ολα τα απαραιτητα δικαιολογητικα για την αποδειξη των ισχυρισμων του αιτουντος.

Αιτηση επανεξετασης μπορει να υποβληθει μονο για αιτησεις που θεωρουνται υποβεβλημενες εντος της ορισθεισας προθεσμιας και εχουν λαβει αριθμο πρωτοκολλου αιτησης.

Το Δημοσιο Ι.Ε.Κ. μπορει να ζητησει οποιοδηποτε προσθετο δικαιολογητικο κρινει απαραιτητο για την εξεταση της αιτησης επανεξετασης, η οποια και εξεταζεται απο το Δημοσιο Ι.Ε.Κ. 

Πηγή: Ethnos.gr

Google News ilialive.rg

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.