LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

08|01
2020
08:01

Εφορία: Ανοίγει η πλατφόρμα για τη ρύθμιση των 24-48 δόσεων - Πώς θα λειτουργεί

Έτοιμη είναι η υπουργική απόφαση για τη νέα πάγια ρύθμιση οφειλών προς το Δημόσιο η οποία προωθείται για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, προκειμένου να ανοίξει και η ηλεκτρονική πλατφόρμα στο Taxisnet

Εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στο σύστημα TAXISNET, η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων υπαγωγής στη νέα πάγια ρύθμιση οφειλών προς τη Φορολογική Διοίκηση.

Η σχετική εφαρμοστική απόφαση είναι ήδη έτοιμη και αναμένεται να δημοσιευτεί άμεσα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Μέσω της νέας πάγιας ρύθμισης θα είναι δυνατή η τμηματική εξόφληση φόρων και άλλων επιβαρύνσεων υπέρ του Δημοσίου έως και σε 24 ή 48 μηνιαίες δόσεις.

Tα βασικότερα σημεία της νέας ρύθμισης είναι τα εξής:

1) Όλες οι οφειλές που έχουν βεβαιωθεί στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες, τα Ελεγκτικά Κέντρα και τα Τελωνεία αλλά δεν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής η οποία ήταν σε ισχύ την 1η-11-2019 καθώς και όλες οι οφειλές οι οποίες βεβαιώνονται στο εξής στις Δ.Ο.Υ., τα Ελεγκτικά Κέντρα και τα Τελωνεία δύνανται, κατόπιν αίτησης των οφειλετών, πριν ή μετά τη λήξη της προθεσμίας καταβολής αυτών, να ρυθμίζονται και να καταβάλλονται ως εξής:

α) σε 2 έως 24 μηνιαίες δόσεις, για όλες τις τακτικές οφειλές

β) σε 2 έως 48 μηνιαίες δόσεις, εφόσον πρόκειται για οφειλές που βεβαιώνονται από φόρο κληρονομιών, από φορολογικό και τελωνειακό έλεγχο, καθώς και για μη φορολογικές και τελωνειακές έκτακτες οφειλές (πρόστιμα κ.ά.).
 
Στη νέα πάγια ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν, ειδικότερα:

* Όσοι φορολογούμενοι χρωστούν φόρο εισοδήματος, ΕΝ.Φ.Ι.Α., Φ.Π.Α. και άλλους φόρους και τέλη υπέρ του Δημοσίου που βεβαιώθηκαν στα ονόματά τους εντός του 2019 αλλά δεν έχουν εντάξει τις οφειλές τους αυτές στην ισχύουσα σήμερα πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων.
 
* Όσοι φορολογούμενοι βαρύνονται με παλαιά ληξιπρόθεσμα χρέη προς την Εφορία και τα έχουν αφήσει αρρύθμιστα.

Διαβάστε περισσότερα και δείτε πίνακες ΕΔΩ
 
Πηγή: Protothema.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ