IliaLive.gr
LIVE

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

01|07
2020
06:52

Celestyal Cruises: Παρατείνει την αναστολή των κρουαζιέρων της για το 2021

Την περαιτέρω παράταση της αναστολής των κρουαζιέρων της μέχρι το Μάρτιο του 2021 ανακοίνωσε η εταιρία κρουαζιέρας που δραστηριοποιείται στα ελληνικά νησιά και την Ανατολική Μεσόγειο

Τον Μάρτιο του 2021 βάζει στο ημερολόγιο η Celestyal Cruises ως χρονική περίοδο επιστροφής στην κρουαζιέρα. Μια εταιρία με έντονη δραστηριότητα στην Ελλάδα, που σύμφωνα με πληροφορίες είχε και το Κατάκολο στα πλάνα της για το 2020, δείχνει την τάση που επικρατεί στον κλάδο γενικότερα. Ας μην ξεχνάμε πως ήδη μεγάλες εταιρίες της κρουαζιέρας παγκοσμίως η Holland America, η Princess και η Seaburn έχουν ακυρώσει τις κρουαζιέρες του 2020.

Την ώρα που η Ελληνική Κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει τον κλάδο του τουρισμού για την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, ο τομέας της κρουαζιέρας δείχνει μάλλον απρόθυμος να ακολουθήσει υπό οποιουσδήποτε όρους και υγειονομικά πρωτόκολλα. Μια προσπάθεια που σκοπό έχει να περιορίσει τις οικονομικές απώλειες που έπονται της πανδημίας του κορωνοϊού και που θα οδηγήσουν σε βαθύτερη ύφεση.

Την τάση για επαναφορά της κρουαζιέρας στην Ελλάδα το 2021, είχε καταγράψει το ilialive.gr με ρεπορτάζ του τον περασμένο Μάιο.

Η αναστολή της Celestyal Cruisesγια το Μάρτιο του 2021

Η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα στις ταξιδιωτικές μετακινήσεις το φετινό καλοκαίρι, αναγκάζει τη βραβευμένη και αναγνωρισμένη ως η νούμερο ένα επιλογή κρουαζιέρας στα ελληνικά νησιά και την Ανατολική Μεσόγειο, να παρατείνει την αναστολή των κρουαζιέρων της μέχρι την ήδη ανακοινωθείσα επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου για το 2021, ήτοι στις 06 Μαρτίου 2021.

Η Celestyal Cruises ήταν από τις πρώτες εταιρείες κρουαζιέρας παγκοσμίως που αποφάσισε έγκαιρα να αναστείλει προσωρινά τις κρουαζιέρες της στα μέσα Μαρτίου, θέτοντας ως ύψιστη προτεραιότητα την ασφάλεια των επισκεπτών, του πληρώματος και τον τοπικών κοινοτήτων που επισκέπτεται. Αυτή η αποφασιστική κίνηση είχε ως αποτέλεσμα μηδενικά κρούσματα κορονοϊού στα κρουαζιερόπλοιά της και τον ασφαλή επαναπατρισμό των επιβατών και των μελών του πληρώματος πριν επιβληθούν απαγορεύσεις στις αεροπορικές μετακινήσεις και κλείσουν τα σύνορα, παγκοσμίως.

«Με την υψηλή τουριστική περίοδο της εταιρείας να εκτείνεται από την άνοιξη έως το φθινόπωρο, ήμασταν αισιόδοξοι ότι θα μας δινόταν η δυνατότητα να αρχίσουμε ξανά τις κρουαζιέρες μας αργότερα μέσα στο καλοκαίρι. Ωστόσο, η αβεβαιότητα που επικρατεί με τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς σε χώρες προέλευσης των επιβατών της εταιρείας μας και σε συνδυασμό με τις συνεχιζόμενες συζητήσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με τα βελτιωμένα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν για τον κλάδο της κρουαζιέρας στην Ευρώπη, λάβαμε τη δύσκολη αλλά συνετή απόφαση να αναβάλουμε την επανέναρξη των δραστηριοτήτων μας μέχρι την προγραμματισμένη, επίσημη έναρξη για την άνοιξη του 2021» δηλώνει ο γενικός εμπορικός διευθυντής της Celestyal Cruises Leslie Peden.  

Εξαργύρωση για μελλοντική κρουαζιέρα

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, για όσους επιβάτες έχουν καταβάλει το αντίτιμο της κρουαζιέρας και έχουν επηρεαστεί από αυτή την αναστολή, η Celestyal Cruises προσφέρει εξαργύρωση για μία μελλοντική κρουαζιέρα (Future Cruise Credit) αξίας 120% της αρχικής κράτησης.

Οι ταξιδιώτες θα έχουν τη δυνατότητα εξαργύρωσης (Future Cruise Credit) μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου του 2021, με οποιοδήποτε από τα δρομολόγια της Celestyal Cruises μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου του 2022.

Για πρόσθετη ευελιξία, οποιοσδήποτε δεν αξιοποιήσει το δικαίωμα εξαργύρωσης μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου του 2021, θα λάβει αυτόματα επιστροφή χρημάτων, ίση με το αρχικό ποσό που καταβλήθηκε στη Celestyal Cruises, μετά τη λήξη του διαστήματος δυνατότητας εξαργύρωσης.

Να σημειωθεί ότι η Celestyal Cruises θα αποστείλει το πιστωτικό για μελλοντική κρουαζιέρα απευθείας στους επιβάτες ή στον ταξιδιωτικό τους πράκτορα, χωρίς να υφίσταται η ανάγκη επικοινωνίας με το τηλεφωνικό κέντρο, εκτός αν πρόκειται για νέα κράτηση. 

Να υπενθυμίσουμε ότι πρόσφατα η εταιρία ανακοίνωσε νεότερα στοιχεία σχετικά με το πρόγραμμα κρουαζιέρων της για το 2021 και 2022, προσθέτοντας νέους προορισμούς.

Με πληροφορίες από το ethnos.gr

Google News ilialive.rg

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης - διαχειριστής: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΕΔΑΚΗ - ΕΙΔΙΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΣ