LIVE

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

16|09
2021
07:41

Ηλεία: Το ψωμί… ψωμάκι - Στα 2€ το κιλό και έπεται συνέχεια

Οι συνέπειες του κύματος ακρίβειας αρχίσουν να γίνονται εμφανείς και στην αγορά της Ηλείας. Πέρα από τα προϊόντα που οι καταναλωτές βρίσκουν όλο και πιο ακριβά στα σούπερ μάρκετ, το ψωμί ως βασικό αγαθό, ήδη παρουσίασε αύξηση στην τιμή του. Οι αρτοποιοί προειδοποιούν πως τον επόμενο μήνα αναμένουν και νέες αυξήσεις της τάξης του 20%. Παρά τα μέτρα που λαμβάνει η Κυβέρνηση προσπαθώντας να φρενάρει τις αυξήσεις, δυστυχώς αυτές φαίνονται αναπόφευκτες…

kuriakopoulos

Ο αρτοποιός στον Πύργο, Χαράλαμπος Κυριακόπουλος, μιλώντας στο ilialive.gr σημείωσε ότι “… η αύξηση στο ψωμί μπήκε από την Δευτέρα, είναι 20% περίπου - από 15 μέχρι 25% - ανάλογα τι πουλάνε. Ένα ευρώ το μισό κιλό και δύο ευρώ το κιλό, εκεί είναι περίπου η αύξηση, λόγω της μεγάλης αύξησης στα τιμολόγια της Δ.Ε.Η. και των σιτηρών. Όπου τα σιτηρά έχουν 30% στο “εβδομηντάρι” και γύρω στο 70% στο “κίτρινο”, στο “σκληρό” που λέμε εμείς.  Εμείς έχουμε να κάνουμε αύξηση τουλάχιστον από το 2010 οπότε όλα αυτά τα χρόνια με την κρίση και την πανδημία το επιβαρυνόμαστε εμείς αυτό το έξοδο, δεν αντέχαμε άλλο. Ίσως είναι και μικρή η αύξηση αυτή που έγινε. Δε νομίζω όμως ότι θα γίνει άλλη αύξηση στο άμεσο μέλλον. Θα καλύψουμε εμείς τα υπόλοιπα, εκτός αν έρθουν τα πάνω κάτω…”.

Exarxos

Ο αρτοποιός στον Πύργο, Βαγγέλης Έξαρχος, από την πλευρά του ανέλυσε την εικόνα που οδήγησε στις αυξήσεις. “Από τις 23 Αυγούστου ήδη έχουν ακριβύνει τα τιμολόγια των αλεύρων και από ότι ενημερωθήκαμε στις αρχές Οκτωβρίου θα έχουμε κι άλλη αύξηση. Θα δούμε, δεν είναι μόνο οι τιμές των αλεύρων, είναι και όλων των πρώτων υλών έχουν ανέβει τα έλαια, τα τυριά, τα καύσιμα, τα λειτουργικά έξοδα, θα δούμε. Εμείς κάναμε από την Δευτέρα μια αύξηση και προσπαθούμε να ανταποκριθούμε. Βέβαια αυτή η αύξηση δεν καλύπτει κάτι, γιατί αν ακριβώς ανταποκριθούμε σε όλες αυτές τις αυξήσεις, φανταστείτε ότι το ηλιέλαιο έχει ανέβει 70%, τότε θα φτάναμε σε πολύ μεγάλες αυξήσεις. Οι καταναλωτές είχαν ήδη ενημερωθεί, δεν έχουν εκφράσει κάποιο πρόβλημα, βέβαια υπάρχει ένα μικρό ποσοστό που πάντα θα έχει πρόβλημα, το καταλαβαίνουμε όμως, δεν γίνεται διαφορετικά. Είναι μία δύσκολη δουλειά που πρέπει να πληρωθεί για να υπάρχει. Και θεωρώ ότι πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι αν δεν πληρωθεί, θα εξαφανιστούν οι φούρνοι, άρα θα εξαφανιστεί και το φρέσκο ψωμί και θα έχουμε μόνο κατεψυγμένα, τις παγοκολόνες, πολύ ξέρουμε ότι έρχονται στους - 40 βαθμούς. Στο ψωμί είχε να γίνει αύξηση πάρα πολλά χρόνια. Το ψωμί έχει αρκετά χαμηλή τιμή γι’ αυτό που είναι και για την διατροφική αξία του”.

Kostopoulos

“Μακάρι να σταματήσει εδώ όλο αυτό, τα άλευρα έχουν φτάσει στον θεό, το ρεύμα, το σουσάμι μέχρι και τα ξύλα που χρησιμοποιούμε εμείς ακούγεται ότι θα ακριβύνουν” είπε ο αρτοποιός στον Πύργο, Πέτρος Κωστόπουλος. “Πιστεύω να σταματήσει εδώ και να μην χρειαστεί να προχωρήσουμε και σε άλλες αυξήσεις. Οι καταναλωτές το περίμεναν, διότι το έχουν ακούσει και από την τηλεόραση αλλά βλέπουν και στο σουπερμάρκετ που πηγαίνουν την αλλαγή στις τιμές. Εύχομαι να σταματήσει εδώ και να μην χρειαστεί να γίνει κάτι άλλο. Μία πιθανή αύξηση δεν εξαρτάται από μας, εξαρτάται από άλλους παράγοντες. Αν τα άλευρα δηλαδή τον άλλο μήνα ακριβύνουν κι άλλο δεν ξέρω τι θα γίνει…” τόνισε.

Palaiologos

Ο αρτοποιός στον Πύργο Χαράλαμπος Παλαιολόγος, δήλωσε από την πλευρά του πως “… η αύξηση των αλεύρων έχει φτάσει στο 30%, το ψωμί ανέβηκε στα 40 λεπτά το κιλό το ίδιο και όλα τα προϊόντα έχουν πάρει αύξηση 30 με 40% επάνω. Τα καύσιμα όπως και το ρεύμα έχουν αυξηθεί. Οι καταναλωτές το έχουν αποδεχτεί, είναι πολύ μικρό το ποσοστό που δημιουργεί κάποιο πρόβλημα αλλά πιστεύω ότι κι αυτοί θα το συνηθίσουν. Το πρόβλημα είναι τον Οκτώβριο που θα έρθουν κι άλλες αυξήσεις γύρω στο 20% ακόμα. Είναι δύσκολα τα πράγματα, θα δείξει”.

psoni 2

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.