LIVE

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

19|05
2022
17:54

Νικολακόπουλος: Ενισχύστε την δύναμη αστυνομικών για έλεγχο και ασφάλεια στην Εθνική Οδό

Τα θέματα που συζήτησε ο Ήλειος βουλευτής με το νέο αρχηγό της αστυνομίας Κωνσταντίνο Σκούμα - Ένα μεγάλο πρόβλημα ειδικά για τους καλοκαιρινούς μήνες έθεσε και πάλι ο Ανδρέας Νικολακόπουλος

Με το νέο αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα, συναντήθηκε ο βουλευτής Ανδρέας Νικολακόπουλος προκειμένου να του θέσει  ζητήματα που αφορούν στην Ηλεία, με βάση και τα όσα συζήτησε προσφάτως τόσο με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηλείας Μιχάλη Οικονομόπουλο όσο και με τον Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών του Νομού μας, Γρηγόρη Κατσώλη.

Ειδικότερα, έγινε ιδιαίτερη συζήτηση σε θέματα ενίσχυσης του προσωπικού αλλά και της ανανέωσης στόλου οχημάτων της Αστυνομίας στην Ηλεία, ενώ για την ασφάλεια των πολιτών επισημάνθηκε ότι βρισκόμαστε ήδη σε ένα πολύ καλό σημείο, αν και θα πρέπει να εξετασθεί καλύτερα η περίπτωση της παραβατικότητας στη Γαστούνη, το Λευκοχώρι και ευρύτερα στο Δήμο Πηνειού, όπου και υπάρχουν συχνές διαμαρτυρίες επαγγελματιών και γενικότερα των πολιτών της συγκεκριμένης περιοχής, ενώ τέθηκε και το στεγαστικό πρόβλημα ορισμένων υπηρεσιών σε επίπεδο νομού.

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ…

Στο μεταξύ ο κ. Νικολακόπουλος όπως είχε κάνει και με προηγούμενη παρέμβασή του έτσι και τώρα, έθεσε τους κινδύνους που παρουσιάζονται στην Εθνική Οδό Πύργου-Πατρών για τους διερχόμενους επισκέπτες και κατοίκους ζητώντας την ενίσχυση των Τμημάτων Τροχαίας Πύργου και Ήλιδας.

Τονίστηκε βεβαίως ότι έχουν ήδη ξεκινήσει τα έργα για την κατασκευή του νέου αυτοκινητόδρομου, ενώ είναι σε εξέλιξη και τα έργα βελτίωσης του υφιστάμενου οδικού δικτύου, που θα αλλάξουν τα δεδομένα στην κυκλοφορία των οχημάτων και θα ενισχύσουν την οδική ασφάλεια, ωστόσο απαιτείται εγρήγορση μέχρι την ολοκλήρωσή τους και όχι εφησυχασμός.

Με δεδομένο ότι κατά την θερινή περίοδο η κίνηση των οχημάτων αυξάνεται ραγδαία και για την αποφυγή ατυχημάτων με τραυματίες ή δυστυχημάτων με νεκρούς, απαιτείται η λήψη αυστηρών μέτρων. Το υπάρχον προσωπικό και των δύο υπηρεσιών δεν μπορεί να ανταποκριθεί  στις αυξημένες απαιτήσεις για την ασφάλεια και τον αποτελεσματικό έλεγχο του οδικού δικτύου και αυτό δημιουργεί αδυναμία στην λήψη μέτρων με την εφαρμογή ενός συγκεκριμένου σχεδίου για την ομαλή κυκλοφορία, την τροχονομική αστυνόμευση και εν τέλει την πρόληψη και την αποφυγή ατυχημάτων.

Ο κ. Νικολακόπουλος κατόπιν τούτου, θεωρεί απαραίτητη την πρόσληψη ή μετακίνηση προσωπικού στα Τμήματα Τροχαίας  και κατ΄ επέκταση την παρουσία μεγαλύτερης δύναμης αστυνομικών στην εθνική οδό  που θα μπορεί να δίνει καθημερινά λύσεις σε μια τέτοια αναγκαιότητα.

Ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ ευχαρίστησε τον βουλευτή της ΝΔ , υπογραμμίζοντας  ότι οι επισημάνσεις του υπήρξαν χρήσιμες και ουσιαστικές και ήδη εξετάζει αρκετά από τα προβλήματα που διατυπώθηκαν για την εξεύρεση οποιασδήποτε δυνατότητας ή λύσης για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

(Δελτίο Τύπου)

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Coffee Berry