LIVE

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

27|05
2022
18:55

Νικολακόπουλος: Συνάντηση για την Ολυμπία και τις αποζημιώσεις των πληγέντων

Ο Ανδρέας Νικολακόπουλος με τον αντιπρόεδρο του ΕΒΕ Ηλείας Κώστα Λεβέντη στον Τριαντόπουλο - Ζητήθηκε η ενίσχυση και όσων έχουν υποστεί έμμεσα τις επιπτώσεις των πυρκαγιών - Σε διαβούλευση μόλις ετοιμαστεί το σχέδιο ανασυγκρότησης

Συνάντηση για όλα τα ουσιαστικά θέματα που αφορούν στην Ολυμπία μετά τις πυρκαγιές, είχε ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος ο οποίος επισκέφθηκε μαζί με τον Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου του Νομού μας Κώστα Λεβέντη, τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό και αρμόδιο σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές Χρήστο Τριαντόπουλο.

Βασικό αντικείμενο της συζήτησής τους υπήρξαν τα ζητήματα και οι εκκρεμότητες περί των αποζημιώσεων που βεβαίως υλοποιούνται, όπως έχει ήδη επισημανθεί από το βουλευτή της ΝΔ, στο συντομότερο χρόνο από ποτέ αλλά και στο μεγαλύτερο ποσοστό από άλλες παρόμοιες περιπτώσεις του παρελθόντος.

Όσον αφορά στους μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες ο κ. Τριαντόπουλος ενημέρωσε ότι προχωρά η διαδικασία και μέχρι τέλος Ιουνίου θα ολοκληρωθούν οι αυτοψίες προκειμένου αμέσως μετά να ξεκινήσει η  καταβολή μέρους των αποζημιώσεων και για την συγκεκριμένη κατηγορία. Πρόσθεσε επίσης ότι θα εξετασθούν και οι ελάχιστες περιπτώσεις δικαιούχων που εξαιτίας τυπικών ή άλλων γραφειοκρατικών προβλημάτων δεν μπόρεσαν να πάρουν τα χρήματά τους.

ΟΙ ΕΜΜΕΣΑ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ

Ένα ακόμη σημαντικό θέμα που συζητήθηκε ήταν και αυτό των πληγέντων επιχειρήσεων, όχι τόσο από τις άμεσες όσο από τις έμμεσες επιπτώσεις των πυρκαγιών. Πρόκειται για επιχειρήσεις όπως αυτές του τουριστικού τομέα ή ακόμη και αυτές που συνδέονται με τον πρωτογενή τομέα που επλήγησαν από την αδράνεια και την έλλειψη της κίνησης στους μήνες που ακολούθησαν από την καταστρεπτική φωτιά.

Και για αυτές τις περιπτώσεις θα εξετασθούν όλα τα στοιχεία και ο βαθμός που η κατάσταση έχει επηρεάσει έμμεσα τους πληγέντες, γι’ αυτό και ζήτησε ο κ. Τριαντόπουλος την περαιτέρω συνεργασία του κ. Νικολακόπουλου και του Επιμελητηρίου Ηλείας  για μια πιο σαφή και ολοκληρωμένη εικόνα.

Στο σημείο αυτό ετέθη και η ανάγκη βοήθειας εκείνων που είχαν πληγεί και από τις πυρκαγιές του 2007 αλλά ακόμη είναι «εγκλωβισμένοι» στην δανειοδότησή τους με αποτέλεσμα να μην μπορούν σήμερα να εξυπηρετήσουν τις υποχρεώσεις τους. Ζητήθηκε έτσι να υπάρξει ειδική αντιμετώπιση του ζητήματος για να διευκολυνθούν οι δανειολήπτες πυρόπληκτοι που υπέστησαν και αυτή την φορά ζημιές.

ΚΟΜΒΙΚΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε εξ άλλου για το Σχέδιο Ανασυγκρότησης της Αρχαίας Ολυμπίας που αναμένεται να έχει καθοριστικό ρόλο στην ανάκαμψη και ανάπτυξη της περιοχής. Ο κ. Νικολακόπουλος μίλησε για μία φορά ακόμη και για τις δικές του προτάσεις και συμπλήρωσε ότι θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη θέσεις και εισηγήσεις που έχει κάνει η τοπική κοινωνία, η Αυτοδιοίκηση και το Εμπορικό Επιμελητήριο.

Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό στην συνάντηση το Σχέδιο Ανασυγκρότησης θα προχωρήσει με προσεκτικά βήματα και σίγουρα θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή αξιοποίησή του, που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των κατοίκων και βεβαίως στην σημασία που έχει η διάσταση της ίδιας της Ολυμπίας.

(Δελτίο Τύπου)

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Coffee Berry