LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

29|05
2022
11:03

Κατρίνης: Για την επιστροφή της πολιτικής

Άρθρο του Επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδα του ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής και βουλευτή Ηλείας Μιχάλη Κατρίνη

Η οριοθέτηση της πολιτικής αυτονομίας του ΠΑΣΟΚ στη σημερινή πολιτική πραγματικότητα της χώρας και η ανανέωση σε ανθρώπινο δυναμικό, σε ιδέες και προτάσεις, ήταν οι δύο πιο σημαντικές κατακτήσεις του συνεδρίου μας.

Πλέον, μας περιμένει ένας νέος, μεγάλος αγώνας.

Αγώνας για να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού . Να επαναπολιτικοποιήσουμε την πολιτική. Να ξαναμιλήσουμε για τα μεγάλα διακυβεύματα και τις μεγάλες προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Ελλάδα.

Να εγγυηθούμε την αυτονομία της πολιτικής ως καθημερινή άσκηση για αυτά που εκπροσωπούμε, για αυτά που εκπροσωπεί το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, τους αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη, δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη, προστασία των εθνικών συμφερόντων, ισχυρή φωνή στο διεθνές στερέωμα.

Όλα αυτά μπορεί να ακούγονται ως πολιτικός μικρο-μεγαλισμός για κάποιους που απλώς διαβάζουν έρευνες και τις ερμηνεύουν στατικά και μονοσήμαντα.

Γιατί αυτά, ακριβώς, τα στοιχεία μιλάνε για την σημερινή Ελλάδα, τη χώρα στην οποία οι θεσμοί αντιπροσώπευσής της και το πολιτικό της προσωπικό δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν ικανοποιητικά τις προκλήσεις και τις αλλεπάλληλες κρίσεις που βιώσαμε τα τελευταία χρόνια.

Μια χώρα μικρή, στην άκρη της Ευρώπης που εμφανίζεται φοβική απέναντι στις αλλαγές, χωρίς δικό της σχέδιο διακυβέρνησης, παραγωγικής ανασυγκρότησης και μακροπρόθεσμης ανάπτυξης.

Μια χώρα που δεν πρωταγωνιστεί και δε διεκδικεί στο διεθνές περιβάλλον, που παρουσιάζεται μόνο ως επαίτης ή ως καλός πελάτης, πολλές φορές και τα δύο μαζί.

Με αυτήν την μικρή και αδύναμη Ελλάδα δεν συμβιβαζόμαστε.

Εμείς στο ΠΑΣΟΚ θα μιλήσουμε στους πολίτες για την άλλη Ελλάδα που θέλουμε, αυτήν που επιτάσσουν η ιστορική παράδοση και οι αξίες μας.

Με σύγχρονες προγραμματικές προτάσεις που μπορούν να ξανακάνουν την πολιτική αυτό που οι πολίτες προσδοκούν: καταλύτη των μεγάλων αλλαγών, υπέρ των μη προνομιούχων, των νέων ανθρώπων, των δημιουργικών δυνάμεων της επιχειρηματικότητας και της παραγωγής, για μια Ελλάδα ισχυρή, αξιοπρεπή, ισότιμο μέλος στις συμμαχίες και τις ενώσεις που έχει αποφασίσει να συμμετάσχει.

Σε αυτό το συνεχώς αναδιατασσόμενο διεθνές και ευρωπαϊκό περιβάλλον, αυτή η Ελλάδα αξίζει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Να βρει τον βηματισμό της, να πρωτοπορεί και όχι απλά να υλοποιεί, να βρίσκει καινοτόμες λύσεις και προτάσεις που αντιμετωπίζουν ουσιαστικά την οικονομική, την εργασιακή, την ενεργειακή κρίση σήμερα, αλλά και την επισιτιστική και διατροφική κρίση αύριο.

Μια Ελλάδα που έχει ρεαλιστικά σχέδια για την προστασία του περιβάλλοντος, την παιδεία και την εκπαίδευση όλων των πολιτών που ενδιαφέρονται.

Για αυτή την Ελλάδα θα μιλήσει το ΠΑΣΟΚ έως τις εκλογές, σε όλους τους Έλληνες πολίτες και είμαστε σίγουροι ότι θα μας ακούσουν.

 

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ