LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

04|06
2022
13:34

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης θα αξιοποιήσει τη ΔΕΘ ως προεκλογικό ντεκόρ

Στην αξιωματική αντιπολίτευση εκτιμούν πως «οι πολίτες θα αναγκαστούν να περάσουν το καλοκαίρι χωρίς κυβερνητική συνδρομή απέναντι στην ακρίβεια, αφού ο πρωθυπουργός περιμένει την προεκλογική περίοδο για να μοιράσει ψίχουλα»

Στον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία είναι εξοργισμένοι με τη «νέα μιντιακή απόκρυψη με εντολή Μαξίμου» κι ετοιμάζονται να αναλάβουν θεσμικές πρωτοβουλίες προκειμένου να χυθεί άπλετο φως στις υποθέσεις Novartis και Predator.

Στο μεταξύ, όπως έγραψε την Τετάρτη το CNN Greece, ο Αλέξης Τσίπρας δεν αποκλείει- κάθε άλλο μάλιστα - ο Κυριάκος Μητσοτάκης να προκηρύξει βουλευτικές εκλογές αμέσως μετά το Δεκαπενταύγουστο.

Στην Κουμουνδούρου, πάντως, δεν αποκλείουν ο πρωθυπουργός να επιλέξει τη 18η Σεπτεμβρίου αντί της 11ης κι αυτό προκειμένου να αξιοποιήσει ως προεκλογικό ντεκόρ τα εγκαίνια της ΔΕΘ στις 10 Σεπτεμβρίου.

Όπως κι αν έχει, στον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία εκτιμούν πως οι πολίτες θα αναγκαστούν να περάσουν το καλοκαίρι χωρίς κυβερνητική συνδρομή απέναντι στην ακρίβεια, αφού ο κ. Μητσοτάκης περιμένει την προεκλογική περίοδο για να μοιράσει ψίχουλα.

«Ο πρωθυπουργός έχει ανακοινώσει μέτρα στήριξης από το Μάιο τα οποία, όμως, δεν τα έχει δει ακόμα κανείς. Περιμένει να προκηρύξει εκλογές για να το κάνει; Ίσως. Αυτό, όμως, θα αποκαλύψει στους πάντες τις πραγματικές προθέσεις του. Δεν τον νοιάζει τίποτα άλλο παρά μόνο η προσωπική του διάσωση», αναφέρουν χαρακτηριστικώς.

Στο ίδιο μήκος κύματος, στην αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζουν πως η ξέφρενη άνοδος των τιμών στην Ελλάδα δεν είναι εισαγόμενη, αλλά αποτέλεσμα επιλογών του κ. Μητσοτάκη, όπως η μη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης:

«Πρόκειται για ένα μέτρο που υλοποιείται στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και το κόστος του υπολογίζεται στο 1,5 δισ. ευρώ ετησίως. Την ίδια στιγμή, μάλιστα, το κόστος στα καύσιμα έχει ανεβάσει την Ελλάδα στην έβδομη θέση, όχι στην Ευρώπη, αλλά παγκοσμίως. Την κυβερνητική αδιαφορία θα την πληρώσει κι ο κρατικός προϋπολογισμός. Η, μετά από πολλά χρόνια, εξωφρενική εκτόξευση των τιμών στα καύσιμα μετατρέπεται σε κόφτη εσόδων, αφού μόνο κατά το πρώτο τετράμηνο του 2022 είχαμε μείωση εσόδων από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης κατά 112 εκατομμύρια ευρώ».

Την ίδια ώρα, πυρ και μανία είναι Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Γιάννης Ραγκούσης- και οι δύο πρώην γραμματείς του ΠΑΟΣΚ- με τα όσα είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη για τα χρέη του ΠΑΣΟΚ.

Και οι δύο υπογραμμίζουν πως αρμοδιότητα, γνώση κι ευθύνη για τα οικονομικά, καθώς και τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ δεν είχαν οι γραμματείς του κόμματος, αλλά ο πρόεδρος, ο γενικός διευθυντής και η εκλεγμένη επιτροπή οικονομικού ελέγχου της οποίας μέλη δεν ήταν οι γραμματείς.

«Η απόλυτη απόδειξη είναι το ότι οι εισαγγελείς κι ανακριτές που ερεύνησαν τα οικονομικά και τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ και οι οποίοι τελικώς άσκησαν ποινικές διώξεις σε σειρά πρώην στελεχών ούτε καν ως μάρτυρες μας κάλεσαν να καταθέσουμε», επισημαίνουν Ξενογιαννακοπούλου- Ραγκούσης.

Πηγή: Cnn.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ