LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

25|10
2018
08:07

Βαρθολομιό: Καταγγελία για αυξήσεις 600% στα δημοτικά τέλη

Την υπογραφή 67 πολιτών του δήμου Πηνειού φέρει η επίσημη καταγγελία προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πηνειού, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, το Υπουργείο Εσωτερικών, την ΚΕΔΕ και το ΙΝ.ΚΑ, σχετικά με την αύξηση των δημοτικών τελών που αγγίζει το 600%. Στην ενέργεια αυτή προχώρησε η «ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΔΗΜΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ», με εκπρόσωπο τον μαθηματικό και δημότη Βαρθολομιού κ. Χρήστος Αντωνόπουλος.

Η καταγγελία μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής:

«Οι υπογράφοντες δημότες ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ στην κοινή γνώμη του Δήμου Πηνειού την φορομπηχτική τακτική της πλειοψηφίας του Δημοτικού συμβουλίου και του Δημάρχου, επειδή: ο Δήμος Πηνειού χαρατσώνει με την ιλιγγιώδη αύξηση του 600 % συνολικά τα Δημ. Τέλη τους πολίτες του !

Και ζητούμε να ανακληθεί αυτή η εξωφρενική αντιλαϊκή απόφαση.

Γιατί, σε εποχή σαν τη σημερινή όπου το δημόσιο χρέος έχει μετατραπεί σε ιδιωτικό, όπου η ανεργία καλπάζει και ο λαός χειμάζεται και δοκιμάζεται στην αντοχή του, είναι τουλάχιστον βάρβαρο και άδικο να επιβάλλονται τέτοιες αυξήσεις στα δημοτικά τέλη.

Τα προσχήματα δεν σώζουν την κατάσταση, οι δημοτικοί σύμβουλοι που ψήφισαν αυτήν την απόφαση πρέπει να την ανακαλέσουν ή να παραιτηθούν αν έχουν έστω και λίγη συναίσθηση υπευθυνότητας.

- Δεν είναι δυνατό να τίθεται ζήτημα εσόδων σαν πρόσχημα για τον πενταπλασιασμό και εξαπλασιασμό των δημοτικών τελών, όσο κρίσιμο και να είναι το ζήτημα. Αυτή η στάση ξεπερνά σε ωμότητα και αντιλαϊκότητα και αυτό το καθεστώς των μνημονίων. Άλλωστε, όταν δεν βγαίνει με την παλαιά διατίμηση το μεγαλύτερο κοινωνικό κομμάτι των δημοτών, θα βγαίνει να καταβάλλουν το … εξαπλάσιο ;;;

- Πριν καταλήξει στην εύκολη λύση της αύξησης των φόρων, το Δημ. Συμβούλιο και η παράταξη του δημάρχου όφειλαν να ερευνήσουν άλλους δρόμους και λύσεις. Γιατί δεν ήρθε για συζήτηση στο Δημ. Συμβούλιο το θέμα εξεύρεσης εσόδων για το ταμείο του Δήμου, αρχίζοντας από εξορθολογισμούς; Είναι πολλές οι περιπτώσεις που χρειάζονται έλεγχο και αναθεώρηση.

- Γιατί ο πρ. Δ. Βαρθολομιού, που διαθέτει το καινούργιο δίκτυο, να είναι καταδικασμένος σε ρυπογόνο παροχή απ΄ την παραμονή σύνδεσης με το παλιό του αμιάντου; Μάλιστα μέχρι σήμερα και για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά την αντικατάσταση του δικτύου αμιάντου με νεότερης γενιάς δίκτυο, δεν έχει προκύψει αιτία επισκευών που να αιμορραγεί το ταμείο του Δήμου, ώστε να αποτελέσει αιτία τιμολογιακής αναπροσαρμογής από το Δημοτικό Ταμείο.

Αποτελεί επί πλέον εμπαιγμό να απαιτεί ο Δήμος πανάκριβα τέλη ύδρευσης για νερό που είναι μόνο για … πλύσιμο! ως συνέπεια της αδιαφορίας του να προχωρήσει γενναία σε πρόγραμμα ποιοτικής βελτίωσης του νερού, που αποτελεί χρόνιο μέγιστο πρόβλημα για τ
άλλους δρόμους και λύσεις. Γιατί δεν ήρθε για συζήτηση στο Δημ. Συμβούλιο το θέμα εξεύρεσης εσόδων για το ταμείο του Δήμου, αρχίζοντας από εξορθολογισμούς; Είναι πολλές οι περιπτώσεις που χρειάζονται έλεγχο και αναθεώρηση.

- Γιατί ο πρ. Δ. Βαρθολομιού, που διαθέτει το καινούργιο δίκτυο, να είναι καταδικασμένος σε ρυπογόνο παροχή απ΄ την παραμονή σύνδεσης με το παλιό του αμιάντου; Μάλιστα μέχρι σήμερα και για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά την αντικατάσταση του δικτύου αμιάντου με νεότερης γενιάς δίκτυο, δεν έχει προκύψει αιτία επισκευών που να αιμορραγεί το ταμείο του Δήμου, ώστε να αποτελέσει αιτία τιμολογιακής αναπροσαρμογής από το Δημοτικό Ταμείο.

Αποτελεί επί πλέον εμπαιγμό να απαιτεί ο Δήμος πανάκριβα τέλη ύδρευσης για νερό που είναι μόνο για … πλύσιμο! ως συνέπεια της αδιαφορίας του να προχωρήσει γενναία σε πρόγραμμα ποιοτικής βελτίωσης του νερού, που αποτελεί χρόνιο μέγιστο πρόβλημα για την κοινωνία όλου του Δήμου !
Φανταστείτε ότι η κάθε τετραμελής οικογένεια ξοδεύει για εμφιαλωμένο πάνω από 700 ευρώ το χρόνο, συν τα νέα τέλη – χαράτσι… και σε περιοχή που το νερό υπάρχει εν αφθονία !

Βαρθολομιό 20/10/2018

Οι Υπογράφοντες:

Ακολουθούν 67 υπογράφοντες δημότες, μέχρι την σημερινή, επιφυλασσόμενοι να δοθούν λεπτομερώς τα ονόματα σε όποια επίσημη Αρχή το ζητήσει.
Αντωνόπουλος Χρήστος - εκπρόσωπος της Κίνησης».

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Ευπρεπές Cooking & Decor