LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

11|07
2022
07:44

Γιατί ο Μητσοτάκης έκανε στροφή στο θέμα των πρόωρων εκλογών – Οι εκτιμήσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Στις δημοσκοπήσεις που έχει στα χέρια του το Μέγαρο Μαξίμου και κατά τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αποτυπώνουν την πραγματικότητα σε σχέση με την φθορά της κυβέρνησης και τα ποσοστά των πολιτικών κομμάτων αποδίδει εν πολλοίς η Κουμουνδούρου την απότομη στροφή του πρωθυπουργού στο θέμα των εκλογών.

Πού αποδίδεται η στροφή Μητσοτάκη στο θέμα των πρόωρων εκλογών

Η αλλαγή στάσης ωστόσο του κ. Μητσοτάκη δεν προκαλεί εφησυχασμό στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που συνεχίζει να κινείται σε εκλογικούς ρυθμούς με εκδηλώσεις, ομιλίες στελεχών και περιοδείες του Αλέξη Τσίπρα ανά την περιφέρεια. Για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μία μορφή δημοσκόπησης αποτελεί η αυριανή εκδήλωση που οργανώνεται στο Περιστέρι με ομιλητή τον πρόεδρο του κόμματος, η πρώτη μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση στην Αττική και μάλιστα στη δυτική Αθήνα μετά τις εσωκομματικές διαδικασίες της Κουμουνδούρου.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση θεωρούν ότι όταν ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του ανέγνωσαν τις κρυφές κυλιόμενες μετρήσεις αναγκάστηκαν να κάνουν μία νέα κωλοτούμπα σε ό,τι αφορά τον χρόνο των εκλογών. “Αλλιώς αν ίσχυαν τα ποσοστά που παρουσιάζονται ο κ. Μητσοτάκης θα είχε προκηρύξει ήδη τις εκλογές” αναφέρουν. Στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία παρακολουθούν με προσοχή τα σενάρια που επανήλθαν αμέσως μετά την αλλαγή πλεύσης του κ. Μητσοτάκη για τις πρόωρες εκλογές και αφορούν την αλλαγή του εκλογικού νόμου που η ίδια η κυβέρνηση της ΝΔ ψήφισε αλλά και αυτό ενός κυβερνητικού ανασχηματισμού.

Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τα κυοφορούμενα αυτά σενάρια απλώς φανερώνουν τον “πανικό και τρόμο” του Κ. Μητσοτάκη που απλώς έχει χάσει-όπως λένε- κάθε στοιχειώδη σοβαρότητα και αντιμετωπίζει πλέον τις καταστάσεις με έκδηλη νευρικότητα.  Σημειώνουν πως ήταν ο ίδιος που άνοιξε τη διαδικασία πρόωρων εκλογών και με δηλώσεις και με πανηγυρικές ανακοινώσεις υποψηφίων και με διαρροές για την ημερομηνία των εκλογών όμως όπως ανέφερε και ο Αλέξης Τσίπρας από την Ικαρία “τού ήρθαν τα μαντάτα από τις αληθινές μετρήσεις της κοινής γνώμης και ξαφνικά άρχισε να παριστάνει τον υπεύθυνο”.

Μάλιστα όπως σημειώνουν στην Κουμουνδούρου αυτό που υποστηρίζει ότι δεν θέλει να συγκροτήσει κυβέρνηση από την κάλπη της απλής αναλογικής την οποία χαρακτηρίζει “βόμβα” δεν είναι τίποτε άλλο από την διαπίστωσή του ότι δεν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση από την κάλπη της απλής αναλογικής. Ως εκ τούτου γίνεται, αναφέρουν, ο μεγαλύτερος παράγοντας πολιτικής αστάθειας για την χώρα υπονομεύοντας ένα εκλογικό σύστημα που μπορεί να διασφαλίσει την πολιτική ομαλότητα.

Πηγή: Ethnos.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ