Ο Μπάμπης Δούμας υπηρέτησε τον Ολυμπιακό ανιδιοτελώς από πολλά πόστα: υπήρξε έφορος στο κολυμβητικό τμήμα και το πόλο, υπεύθυνος της θύρας VIP στο Στάδιο Καραϊσκάκη από την εποχή της προεδρίας του Σταύρου Νταϊφά μέχρι και το τέλος της προεδρίας του Σωκράτη Κόκκαλη αλλά και της θύρας VIP στο ΣΕΦ μέχρι το 2008. Ήταν γνωστός για το ήθος, τον επαγγελματισμό του και ιδιαίτερα για την αγάπη του για τον Ολυμπιακό και τον αθλητισμό γενικότερα.

Θείος του ήταν ο Παναγιώτης Δούμας, μέλος αρκετών διοικήσεων του Ολυμπιακού ο οποίος με δικές του ενέργειες, σε συνεργασία με τον Βαγγέλη Χέλμη, το 1943, την περίοδο της κατοχής, επανίδρυσαν τον Ολυμπιακό που είχε αναστείλει τη δράση του από το 1940.

Επίσης υπήρξε μέλος της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Παρατηρητών της Ε.Π.Ο. και της Ε.Π.Α.Ε. για πολλά χρόνια. Κορυφαίες στιγμές του, ως παρατηρητής αγώνων, ήταν οι διεθνείς αγώνες του Ολυμπιακού στο Κύπελλο Πρωταθλητριών με την Έστερ, τον Άγιαξ, τη Μπενφίκα και την Κραϊόβα.

Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός και είχε κερδίσει το σεβασμό από φίλους και φιλάθλους άλλων ομάδων. Βραβεύθηκε από τους Παλαίμαχους του Ολυμπιακού αλλά και από την Π.Ε.Φ.Ο.

Ο Μπάμπης Δούμας, με καταγωγή από τις Μηλιές Ηλείας ήταν μέλος εξαμελούς οικογένειας με αδέρφια την Κωνσταντίνα, τη Σοφία (Τοτό) και τη Νίτσα.

Απέκτησε ένα γιο και μία κόρη με την εκλεκτότατη σύζυγό του Αφροδίτη (καταγωγή από το Αθήναιο Αρκαδίας) τον Ανδρέα, δάσκαλο-Διευθυντή σε δημοτικό σχολείο του Αιγάλεω, δημοσιογράφο-ανταποκριτή σε εφημερίδες και ραδιόφωνα του Ελληνισμού της Νότιας Αφρικής, βραβευμένο παιδαγωγό και την Μπέσσυ γνωρίζοντας χαρές από τα εγγόνια που ήρθαν στη ζωή.

Η αείμνηστη αδερφή του Κωνσταντίνα είχε παντρευτει στον Πύργο, τον επίσης αείμνηστο αγιογράφο και καλλιτέχνη Διονύσιο Κομιώτη της γνωστής Πυργιώτικης οικογένειας των καλλιτεχνών, επιγραφές-χρώματα κ.λ.π.

Ο Μπάμπης Δούμας κατά τη διάρκεια της τρομερής πορείας του Πανηλειακού στην Α' Εθνική ήταν διευκολυντικότατος προσωπικά σε εμάς όσο και στους φιλάθλους του Πύργου και της Ηλείας που τον παρακολουθούσαν στο Καραϊσκάκης με τον Ολυμπιακό.

Κύριος με τα όλα του, ευγενής, ποτέ δεν ξέχασε την καταγωγή του καίτοι κάτοικος Πετραλώνων για περισσότερο από 65 χρόνια. Η κηδεία του θα γίνει στις Μηλιές, την Τρίτη το πρωί.