LIVE

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

08|08
2022
10:35

Διονύσης Καλαματιανός: Οδηγούν σε αφανισμό και τους κτηνοτρόφους

Ο αγροτικός κόσμος συνεχίζει να υφίσταται τις αρνητικές συνέπειες της γενικευμένης ακρίβειας που πλήττει την ελληνική κοινωνία. Ειδικότερα οι ανατιμήσεις στην ενέργεια και τα αγροεφόδια έχουν εκτοξεύσει το κόστος παραγωγής, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί είτε να αδυνατούν να παράξουν, είτε να το κάνουν σε μικρότερες ποσότητες από τις συνήθεις.

Δίχως αμφιβολία κρίσιμες στιγμές περνούν και οι κτηνοτρόφοι μας. Δυσκολεύονται ακόμα και για τη σίτιση των κοπαδιών τους, εξαιτίας των εξαιρετικά υψηλών τιμών των ζωοτροφών. Παράλληλα, η αύξηση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας και των καυσίμων έρχεται να επιδεινώσει ακόμα περισσότερο την κατάσταση, αναγκάζοντας πολλούς παραγωγούς να μειώσουν το ζωικό τους κεφάλαιο, ακόμα και να το μηδενίσουν, καθώς δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στη συντήρησή του.

Επιπλέον, οι οικονομικές συνέπειες της υγειονομικής κρίσης, αλλά και παλαιότερα χρέη, οφειλές και υποχρεώσεις δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο τη δραματική κατάσταση και σφίγγουν τη θηλιά στους παραγωγούς.

Δυστυχώς, οι κυβερνητικές εξαγγελίες για ενίσχυση του κλάδου των κτηνοτρόφων αποδείχτηκαν κενές περιεχομένου. Τα όποια μέτρα ελήφθησαν ήταν αποσπασματικά, δίχως να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Όλα αυτά οδηγούν τους κτηνοτρόφους μας σε οικονομικό αδιέξοδο και με μαθηματική ακρίβεια τους απομακρύνουν από την κτηνοτροφία. Όλοι αντιλαμβανόμαστε τις συντριπτικές επιπτώσεις που θα έχει αυτό, για την επισιτιστική επάρκεια της Χώρας μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναδεικνύει διαρκώς το μείζον αυτό ζήτημα, ζητώντας τη στήριξη και την ενίσχυση των κτηνοτρόφων. Σε νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση, ζητείται από τους αρμόδιους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Οικονομικών να ενημερώσουν σε ποιες διαρκείς και σταθερές πολιτικές στήριξης του κτηνοτροφικού τομέα σκοπεύουν να προβούν, για να μπει φρένο στη μείωση του ζωικού κεφαλαίου των κτηνοτρόφων.

Τα κυβερνητικά δείγματα γραφής και στη στήριξη του πρωτογενούς τομέα είναι απογοητευτικά. Η απουσία ενός σχεδίου ενίσχυσης των παραγωγών μας είναι εμφανής και καταδεικνύει την πλήρη αδιαφορία και ανικανότητα των κυβερνώντων, που μένουν απαθείς μπροστά στην πρωτοφανή μείωση του αγροτικού εισοδήματος δεκάδων χιλιάδων οικογενειών, θέτοντας συνάμα σε κίνδυνο την επισιτιστική επάρκεια της Χώρας. Ο αγροτικός κόσμος δεν αντέχει άλλο τον εμπαιγμό και δεν παραπλανάται από ανέξοδες υποσχέσεις και ευχολόγια. Σύντομα θα δώσει τις απαντήσεις του.

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.