LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

03|09
2022
10:55

Βάλαρης: 3η του Σεπτέμβρη - 48 χρόνια πριν...

3ης Σεπτέμβρη 1974. Η χώρα μας, απαλλαγμένη από την δικτατορία των συνταγματαρχών, κάνει τα πρώτα της βήματα και πάλι ως Δημοκρατία. Ο Ανδρέας Παπανδρέου βρίσκεται ήδη στη χώρα από τις 16 Αυγούστου και είναι έτοιμος για το μεγάλο βήμα.

Η ίδρυση του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος είναι ήδη γεγονός.

Εθνική Ανεξαρτησία - Λαϊκή Κυριαρχία - Κοινωνική Απελευθέρωση - Δημοκρατική Διαδικασία, βασικά συνθήματα της διακήρυξης της 3ης του Σεπτέμβρη.

Συνθήματα που έβγαιναν από το Λαό, μετά από 30 χρόνια μίσους, διχασμού και ασυδοσίας της συντηρητικής παράταξης, φθάνοντας στο 1981 όπου ξεκινάει μία μακρά δημοκρατική, ειρηνική και δημιουργική περίοδο για τη χώρα μας.

12 χρόνια πριν...

Μετά από μία καταστροφική πενταετία της κυβέρνησης Καραμανλή, η χώρα μας ξεκινάει την περιπέτεια των μνημονίων. Το ΠΑΣΟΚ κάνοντας το πατριωτικό του καθήκον, δεν πηδά από το σκάφος και με αίσθημα ευθύνης, παίρνει όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα, κυρίως τη διετία 2009-2011 για να αποτρέψει τη χρεοκοπία της χώρας.

Ήταν τότε, που η παράταξή μας, λοιδορήθηκε όσο καμία άλλη και από τη Νέα Δημοκρατία και από το ΣΥΡΙΖΑ. Όμως, ο Ελληνικός Λαός και μνήμη διαθέτει και κρίση.

3ης Σεπτέμβρη 2022...

Το ΠΑΣΟΚ με νέο αρχηγό, τον Νίκο Ανδρουλάκη και με ένα νέο στελεχιακό δυναμικό σε όλη τη χώρα, καλείται να γράψει τη δική του, 3η του Σεπτέμβρη.

Τώρα, ωριμάζουν οι συνθήκες για το μεγάλο άλμα προς τα εμπρός.

Τώρα, που οι συντηρητικές πολιτικές της ΝΔ διαμορφώνουν νέες κοινωνικές ανισότητες, αναδεικνύοντας κοινωνικές δυνάμεις που αναζητούν έκφραση.

Είμαστε εδώ για να τις εκφράσουμε.

Τώρα, που οι ακροδεξιές πρακτικές της ΝΔ παραβιάζουν θεσμούς και θεμελιώδεις ελευθερίες, είμαστε εδώ, ως θεματοφύλακες της ευνομούμενης πολιτείας, όπου η Δημοκρατία και η Ελευθερία των πολιτών είναι ο πυρήνας της.

Με πρωταγωνιστικό λοιπόν ρόλο στις εξελίξεις, προχωράμε με πολιτική ενότητα, με αυτόνομη πορεία, με προοδευτική ταυτότητα.

Με το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής, Κίνημα Αλλαγής και δύναμη ελπίδας για όλους.

Δημήτρης Βάλαρης
Γραμματέας ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ