LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

21|09
2022
07:24

ΣΥΡΙΖΑ: Έντονες αντιδράσεις μετά τη «βόμβα» Ράμμου στην Εξεταστική: «Αυτά που γίνονται με τον Μητσοτάκη, δεν έχουν ξαναγίνει ποτέ»

«Αυτά που γίνονται με την διακυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχουν ξαναγίνει ποτέ με καμία άλλη κυβέρνηση και κανέναν άλλον πρωθυπουργό», αναφέρουν παράγοντες της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Εξεταστική Επιτροπή για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις και τις «βόμβες»που έριξε ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ κ. Χρήστος Ράμμος.

Επί της ουσίας ο κ. Ράμμος φέρεται να κατήγγειλε πως στην προσπάθειά του να ελέγξει τη διαδικασία βάση της οποίας παραγγέλθηκε η άρση του απορρήτου για να παρακολουθηθεί το κινητό του κ. Ανδρουλάκη σκόνταψε σε τείχος που ύψωσαν τόσο η εισαγγελέας αρμόδια για την ΕΥΠ κ. Βλάχου όσο και ο νέος διοικητής της Υπηρεσίας Πληροφοριών κ. Δεμίρης. Κατά τις πληροφορίες το άρθρο 3 του Νόμου 2225/1994 αναφέρει ότι όταν για εθνικούς λόγους γίνεται άρση του τηλεφωνικού απορρήτου αυτό πρέπει να ζητηθεί είτε από Αρχή (πχ Αστυνομία) είτε από Εισαγγελικό λειτουργό. Ωστόσο, όταν ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ ζήτησε πρόσβαση στον σχετικό φάκελο σκόνταψε στην άρνηση της κυρίας Βλάχου και του κ. Δεμίρη κι ως εκ τούτου δεν μπόρεσε να ελέγξει τη διαδικασία.

Εκ παραλλήλου ο κ. Ράμμος φέρεται να αποκάλυψε πως την ίδια ημέρα που ο αποπεμφθείς πρώην διοικητής της ΕΥΠ κ. Κοντολέων πήγε στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας για εξέταση, η ΕΥΠ διέγραψε το σύστημα παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα δε με όσα είπε ενώπιον των μελών της Εξεταστικής η καταστροφή έγινε με εντολή του κ. Κοντολέοντα στις 29 Ιουλίου, την ίδια ημέρα που οι δικηγόροι του κ. Ανδρουλάκη προσκόμισαν στην ΑΔΑΕ τη μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Να σημειωθεί ότι σήμερα στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής η αξιωματική αντιπολίτευση θα επαναφέρει το αίτημα του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα για σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση της παρακολούθησης του Χρήστου Σπίρτζη με το λογισμικό Predator.

«Πιστεύουμε και ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει άλλο ένα ατόπημα, δεν θα είναι άλλο ένα επεισόδιο στην επιχείρηση συγκάλυψης η άρνηση και ο μη καθορισμός ημερομηνίας για τη σύγκληση της Επιτροπής», δήλωσε η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Όλγα Γεροβασίλη σημειώνοντας πως κάθε άλλη στάση θα σημαίνει παραβίαση για μία ακόμη φορά των δημοκρατικών διαδικασιών.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ως μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά το σκάνδαλο των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων κατήγγειλε τον διοικητή της ΕΥΠ κ. Δεμίρη γιατί αντιτάσσει το απόρρητο και σχολίασε ότι στην κατάθεσή του υπέπεσε σε πολλαπλές αντιφάσεις και στην πραγματικότητα «αυτοεξευτελίστηκε με μοναδικό στόχο και σκοπό να συγκαλυφθεί η υπόθεση και να προστατευτεί ο κ Μητσοτάκης».

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ