LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

22|09
2022
18:46

Εξεταστική: Αποχώρησε όλη η αντιπολίτευση από τη συνεδρίαση - «Άλλο ένα επεισόδιο του σκανδάλου της συγκάλυψης»

Την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και όλης της αντιπολίτευσης έφερε η απόφαση της πλειοψηφίας να κλείσει σε μόλις δύο εβδομάδες τις εργασίες της εξεταστικής Επιτροπής (εκκρεμεί η κλήση Ανδρουλάκη). Συγκεκριμένα, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατήγγειλαν ότι η κυβερνητική πλειοψηφία είχε προαποφασίσει να μην καλέσει άλλους μάρτυρες και να κλείσει άρον άρον τις διαδικασίες της εξεταστικής.

Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν πρόκειται να συμμετάσχει «στην παρωδία της αποστολής γραπτών ερωτήσεων στην εκπρόσωπο της intelexa, της εταιρείας που εμπορεύεται το Predator».

«Πρόκειται για άλλο ένα επεισόδιο του σκανδάλου της συγκάλυψης», τονίζουν χαρακτηριστικά από την Κουμουνδούρου.

Τρίμπαλης: «Δεν υπάρχει καμία σχέση με το Predator»

Καμία σχέση με το Predator δεν έχει η εταιρεία Krikel σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της, Σταμάτη Τρίμπαλη. Ο ίδιος, με βάση πληροφορίες που προέρχονται από τη ΝΔ, είπε ότι η εν λόγω εταιρεία είχε συνάψει σύμβαση με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2018 και τον τότε υπουργό Τόσκα με θέμα λειτουργικά ζητήματα του συστήματος Τέτρα. Ο εκπρόσωπος της εταιρείες φέρεται να υπογράμμισε ότι δεν έχει καμία σχέση με το Predator και πως δεν έχει συμβάσεις πέραν των επεκτάσεων - παρακολουθημάτων της αρχικής με την ΕΛΑΣ που υπεγράφη το 2018.

Παράλληλα, φέρεται να αρνήθηκε ότι γνωρίζει τον Γρηγόρη Δημητριάδη, προσθέτοντας ότι είχε σχέσεις με το επιχειρησιακό δυναμικό συγκεκριμένων υπηρεσιών.

«Είχα επικοινωνία με τον κ. Τόσκα για τη δουλειά μου, όχι όμως με τον κ. Δημητριάδη» φέρεται να υποστήριξε ενώ τόνισε πως ποτέ δεν συνεργάστηκε με την ΕΥΠ και πως δεν είχε καμία σχέση με τον κ. Λαβράνο. Ερωτηθείς για τη σύμβαση του Απριλίου του 2021 με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (όπου δόθηκε προκαταβολή 4 εκ. ευρώ για το σύστημα Tetra) υποστήριξε πως η προκαταβολή είχε να κάνει με την επείγουσα κατάσταση στο μεταναστευτικό και την ανάγκη άμεσης προμήθειας λόγω αυξημένων ροών.

Νωρίτερα, σύμφωνα πάντα με γαλάζιες πηγές, η επικεφαλής της ΕΑΔ, Αλεξάνδρα Ρογκάκου φέρεται να επισήμανε ότι από τον έλεγχο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας στην ΕΥΠ, δεν προέκυψε ούτε σύμβαση - ούτε σχέση του Pretador με το ελληνικό Δημόσιο, έδωσε η επικεφαλής της ΕΑΔ Αλεξάνδρα Ρογκάκου. Κατά την ίδια, η πρώτη σύμβαση της εταιρίας Krikel με το ελληνικό δημόσιο έγινε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ενώ διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ των εταιριών Krikel και Intellexa.

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: «Προσχηματική και ελλιπής» η έρευνα της ΕΥΠ

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ο έλεγχος που έκανε η ΕΑΔ, με βάση όσα είπε η εκπρόσωπος της, αφορούσε μόνο αν έχει ύπαρξη σύμβαση δημοσίου με την Krikel ή με κάποια άλλη εταιρεία που να έχει προμηθευτεί από την Intelexa το λογισμικό Predator.

«Δεν ελέγξανε μετοχικά κεφάλαια εταιρειώνπαρένθετες εταιρίες ή οτιδήποτε άλλο. Το πόρισμα αφορά μια ψηφίδα της υπόθεσης», υπογράμμιζαν πηγές της Κουμουνδούρου.

Κατά τις ίδιες πηγές απευθύνθηκαν στην ΕΥΠ και απλά πήραν… διαβεβαιώσεις πως η ΕΥΠ δεν έχει τέτοιο λογισμικό. «Η έρευνα ήταν προσχηματική και ελλιπής που έγινε για τα μάτια του κόσμου», υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ό,τι αφορά την κατάθεση του εκπροσώπου της Krikel από την αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνουν ότι «στην πραγματικότητα έγινε αυτό που περιμέναμε: Δεν αποκάλυψε τα πρόσωπα που βρίσκονται πίσω από την Krikel ή την Intelexa».

Πηγή: Ethnos.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo