LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

23|09
2022
20:36

Δήλωση Δ. Αυγερινοπούλου για τη χορήγηση άδειας ιδρύσεως υδατοδρομίου στην Κυλλήνη

«Ένα ακόμη σημαντικό έργο υποδομής στο Νομό μας υλοποιείται από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, καθώς με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπεγράφη σήμερα χορηγείται άδεια ιδρύσεως υδατοδρομίου στην περιοχή του Λιμένα Κυλλήνης.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική απόφαση για την Ηλεία, καθώς η κατασκευή υδατοδρομίου στην Κυλλήνη θα εξυπηρετεί την ασφαλή διέλευση, θα συνεισφέρει σημαντικά στη διασύνδεση και ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, αλλά και στη βελτίωση της οικονομίας. Θα επιτρέψει τη λειτουργία ενός ακόμη νέου μεταφορικού μέσου στο λιμάνι της Κυλλήνης και θα συμβάλλει ιδιαίτερα στην τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, αλλά και ευρύτερα της Ηλείας, καθώς και στην ανάπτυξη κοινού τουριστικού προϊόντος με τα Ιόνια Νησιά, τα οποία βρίσκονται έναντι των ακτών της Ηλείας και με τα οποία πρέπει να αναπτυχθεί κοινό τουριστικό προϊόν. Η δημιουργία του υδατοδρομίου στην Κυλλήνη που δεν διαθέτει κλασικού τύπου αεροπορικές υποδομές, θα συνεισφέρει, τέλος, σε ένα σημαντικό πλήθος κοινωνικών εξυπηρετήσεων επείγοντος χαρακτήρα, όπως είναι η μεταφορά ασθενών. 

Τα έργα των υδατοδρομίων αποτελούν υψίστης σημασίας επενδύσεις για την ελληνική οικονομία και το δίκτυο εθνικής μεταφορικής υποδομής και ευχαριστούμε θερμά τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Μ. Παπαδόπουλο, τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γ. Πλακιωτάκη, και τον Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Α. Βεσυρόπουλο, που αναγνώρισαν την ανάγκη κατασκευής του υδατοδρομίου και σε αγαστή συνεργασία με το Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης ενέκριναν την πιστοποίηση άδειας ίδρυσής του. Στα επόμενα βήματα για τη λειτουργία του υδατοδρομίου είναι η κατασκευή των απαιτούμενων εγκαταστάσεων και εν συνέχεια η υποβολή αιτήματος για άδεια λειτουργίας.

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo