LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

24|09
2022
07:44

Αλέξης Τσίπρας: Ταξίδι στις Βρυξέλλες για να τιμηθεί ο Μανώλης Γλέζος και να ενημερωθεί η ΕΕ για τις παρακολουθήσεις

Η αφορμή για το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες την ερχόμενη Τρίτη δεν είναι άλλη από την εκδήλωση μνήμης που θα πραγματοποιηθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Μανώλη Γλέζου καθώς και τα εγκαίνια της αίθουσας που θα πάρει το όνομα ιστορικού στελέχους της Αριστεράς

Όμως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ενέταξε στο πρόγραμμά του την Τετάρτη και λίγο πριν από την εκδήλωση για τον Μανώλη Γλέζο και δύο σημαντικές και καθόλου τυχαίες συναντήσεις. Με την Ευρωπαία Επίτροπο Ευρωπαϊκών Αξιών και Διαφάνειας, Βέρα Γιούροβα αλλά και τον πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Χουάν Λόπεζ Αγκιλάρ.

Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη το σκάνδαλο των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων στη χώρα μας έχει τη σημασία του το γεγονός πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιλέγει να συναντηθεί με δύο Ευρωπαίους αξιωματούχους που ασχολούνται με θέματα ΔικαιοσύνηςΔιαφάνειαςΑξιών και Ελευθεριών.

Ο Αλέξης Τσίπρας που έχει καταγγείλει ευθέως προσπάθεια συσκότισης από την πλευρά της κυβέρνησης στην υπόθεση των υποκλοπών αναμένεται να περιγράψει την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα αλλά και τις παραβιάσεις κανόνων της Δημοκρατίας ώστε η υπόθεση να παραμείνει στο σκοτάδι. Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί μέχρι στιγμής έχουν δείξει ενδιαφέρον για την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων και μάλιστα τον επόμενο μήνα θα έρθει στην Αθήνα αντιπροσωπεία της επιτροπής Pega που διερευνά το ελληνικό Watergate, ενώ ήδη έχει καλέσει σε ακρόαση τους δημοσιογράφους που έπεσαν θύματα υποκλοπών ή που διερευνούν τα γεγονότα.

Επίσης, στην Ελλάδα θα έρθει και αντιπροσωπεία της επιτροπής Libe που ασχολείται με ζητήματα πολιτικών ελευθεριών και δικαιοσύνης. Η κυρία Γιούροβα ήδη έχει επιδείξει ενδιαφέρον για τα θέματα της ελευθερίας του Τύπου στη χώρα μας και μάλιστα σε συνάντηση που είχε τον περασμένο Μάιο με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου είχε θίξει το θέμα των ερευνών για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Καραϊβάζ αλλά και τα συνολικότερα ζητήματα για την ελευθερία του Τύπου στη χώρα μας.

Όλα αυτά την ώρα που η κυβερνητική πλειοψηφία στην Εξεταστική Επιτροπή επιδιώκει να κλείσει ο κατάλογος των μαρτύρων και να ολοκληρωθούν οι εργασίες της με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να την καταγγέλλουν για επιχείρηση συγκάλυψης και κουκουλώματος.

Ο Χρήστος Σπίρτζης, τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη που έδωσε χθες συμπληρωματική κατάθεση στον Εισαγγελέα για την παρακολούθησή του από το Predator προσκόμισε νέα στοιχεία ανάμεσα σε αυτά και την πιστοποίηση από το Citizen Lab του Τορόντο την επιμόλυνσης του κινητού του από το κακόβουλο λογισμικό. Προειδοποίησε πως η προσπάθεια να αποσυνδεθεί η ΕΥΠ και η κυβέρνηση από τις παρακολουθήσεις με Predator θα πέσει στο κενό . Σχολίασε επίσης ότι από μόνο του το γεγονός ότι τα αρχεία της ΕΥΠ για τον κ. Ανδρουλάκη καταστράφηκαν ενώ η μηνυτήρια αναφορά του αφορούσε το Predator «δείχνει την εμπλοκή και τη συνεργασία που είχε ο διοικητής της ΕΥΠ, αλλά και τη γνώση που είχε για την παρακολούθηση με Predator». Tόνισε δε με νόημα πως στο άμεσο μέλλον θα δούμε πόσοι ακόμη έχουν παρακολουθηθεί και από την ΕΥΠ και από το Predator, από το ίδιο κέντρο.

 Πηγή: Ethnos.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ