IliaLive.gr
LIVE

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

26|09
2022
18:34

Κατρίνης: “Η δημόσια υγεία στην Ηλεία εκπέμπει SOS και η κυβέρνηση αδιαφορεί” - “Άφωνη” η Γκάγκα στην επίκαιρη ερώτηση του Ηλείου βουλευτή

Συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η επίκαιρη ερώτηση που είχε καταθέσει ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ και Βουλευτής Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης για την οριακή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι δομές δημόσιας υγείας στην Ηλεία και ιδιαίτερα το νοσοκομείο Πύργου, τονίζοντας την ανασφάλεια και την αγωνία που βιώνουν οι Ηλείοι πολίτες από την υποστελέχωση, ιδιαίτερα σε ιατρικό προσωπικό.

Η Αν. Υπουργός Υγείας κα Γκάγκα δεν έδωσε καμία ουσιαστική απάντηση και δεν ανέλαβε καμία δέσμευση, σε ό,τι αφορά στα ζητήματα που έθεσε ο κ. Κατρίνης, όπως:

- Την αναγκαιότητα ένταξης των νοσοκομείων της Ηλείας στις άγονες και προβληματικές περιοχές της Α’ ζώνης, προκειμένου να υπάρξουν αυξημένα κίνητρα για τους γιατρούς και να επιλέξουν να υπηρετήσουν στην Ηλεία. Όλες οι προκηρύξεις στην παθολογική κλινική έχουν αποβεί άγονες από το 2020, ενώ στις περισσότερες ειδικότητες που προκηρύσσονται τα νοσοκομεία της Ηλείας βρίσκονται χαμηλά στη σειρά προτίμησης των ιατρών.
- Την προτεραιοποίηση της Ηλείας στις προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού επικουρικού προσωπικού, λόγω των σημαντικών ελλείψεων που παρατηρούνται.
- Την προκήρυξη των κενών θέσεων ιατρών στα νοσοκομεία και στις δομές δημόσιας υγείας της Ηλείας.
- Την άμεση στελέχωση των νοσοκομείων με απόσπαση επικουρικού ιατρικού προσωπικού από νοσοκομεία της Αττικής (όπου παρατηρείται πλεονασμός επικουρικού ιατρικού προσωπικού) για 6 ή 12 μήνες με κίνητρο την επιπλέον μοριοδότηση όσων ιατρών αποσπαστούν για μόνιμη πρόσληψη, για να σταματήσει η καθημερινή παρουσία διαφορετικού ιατρού πχ στην παθολογική κλινική του ΓΝ Πύργου με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ομαλή λειτουργία της κλινικής και τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Σε δήλωση του, ο κ. Κατρίνης τονίζει: “Για την κυβέρνηση, η Ηλεία και τα προβλήματα της είναι αόρατοι. Η δημόσια υγεία εκπέμπει SOS και η κυβέρνηση αδιαφορεί. Δεν κάνει αυτό που έκανε στην Κέρκυρα και πιθανόν θα κάνει και σε άλλες περιοχές της χώρας, ώστε να προσελκύσει ιατρούς στα νοσοκομεία της Ηλείας. Όταν είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη να θεσπιστούν κίνητρα για τη στελέχωση των περιφερειακών νοσοκομείων, δεν μπορεί να υπάρχει ολιγωρία, ούτε η κυβέρνηση να παίζει το παιχνίδι των καθυστερήσεων και των εξαγγελιών χωρίς αντίκρισμα, όπως η προσέλκυση ιδιωτών ιατρών για ένταξη στο ΕΣΥ που δοκιμάστηκε στην πανδημία και οδήγησε μόλις 2 ιδιώτες ιατρούς να υπηρετούν στα νοσοκομεία της Ηλείας.

Ακόμα και η ρεαλιστική πρόταση για να ενταχθούν τα νοσοκομεία της Ηλείας στις άγονες και προβληματικές περιοχές της Α΄ Ζώνης του Π.Δ 131/1987, κάτι που θα αύξανε το ενδιαφέρον των ιατρών για να δηλώσουν τα νοσοκομεία της Ηλείας, δε συγκινεί την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Για την κυβέρνηση, η Ηλεία δε θεωρείται άγονη υγειονομικά, ακόμα και αν ελάχιστοι ιατροί έρχονται στα νοσοκομεία”.

Δείτε το video:

Google News ilialive.rg

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης - διαχειριστής: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΜΠΡΑΜΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Μητρόπουλος Νώντας