LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

28|09
2022
11:37

Κυκλοφόρησε το Ημερολόγιο της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας, για το προσεχές Σωτήριο έτος 2023

«Αφιερωμένο στον Μεγάλο Βυζαντινό, Μυστικό Θεολόγο Άγιο Νικόλαο Καβάσιλα».
 
Εξεδόθη ήδη και κυκλοφορεί για μία ακόμη χρονιά, με τις ευλογίες του Σεπτού μας Ποιμενάρχου κ.κ. Γερμανού, σε καλαίσθητη τετράχρωμη μορφή, το Ημερολόγιο τσέπης της Ιεράς Μητροπόλεώς μας για το προσεχές Σωτήριο έτος 2023, από τις εκδόσεις "ΣΑΪΤΗΣ". Το νέο αυτό ημερολόγιο 67 σελίδων και διαστάσεων 12χ8, είναι αφιερωμένο στον Μεγάλο Βυζαντινό, Μυστικό Θεολόγο Άγιο Νικόλαο Καβάσιλα.
 
Στις σελίδες του περιλαμβάνει τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Γερμανού για το νέο Σωτήριο έτος 2023, το ετήσιο μηνολόγιο με τις κατά ημέρα εορτές, τα Αποστολικά και Ευαγγελικά αναγνώσματα των Κυριακών και μεγάλων εορτών, καθώς επίσης το Πασχάλιον του 2023, επίσημες αργίες του προσεχούς έτους και Πίνακα Πασχαλίων. Είναι διανθισμένο με κείμενα για τον Άγιο Νικόλαο και Διδαχές του, ο οποίος έζησε τον 14ο αιώνα και γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1322. Επίσης παρουσιάζει την Διοικητική δομή της Ιεράς μας Μητροπόλεως, τα Ευαγή Ιδρύματα, τους Ιερούς Ναούς, τις Ιερές Μονές και τα Ιερά Προσκυνήματα, τους Κληρικούς, τους Αρχιερατικούς Επιτρόπους, τον Οικονομικό και Κοινωνικό Απολογισμό της Μητροπόλεως κατά το έτος 2021 και τέλος το πολυσχιδές Φιλανθρωπικό-Κοινωνικό έργο και την Πνευματική Διακονία.
 
Στο εξώφυλλο εικονίζεται η Ιερή εικόνα του Αγίου Νικολάου, η οποία ευρίσκεται στην Ιερά Μονή στα Καβάσιλα Ηλείας. Στο οπισθόφυλλο η πύλη-είσοδος στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου. Το εν λόγω Ημερολόγιο επιμελήθηκαν ο Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Χαμάλης Καθηγητής Θεολόγος και η Πρεσβυτέρα Φωτεινή Κλουκίνα-Χαμάλη Καθηγήτρια Φιλολογίας. Διατίθεται προς τους Ηλείους, αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο αναγνώστη από τους Ιερούς Ναούς μας τις Ιερές Μονές και το Βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, στην συμβολική τιμή του ενός (1) €υρώ. Τα δε έσοδα από την πώληση αυτού, κατατίθενται για την στήριξη και ενίσχυση του πολυσχιδούς Ιεραποστολικού και Φιλανθρωπικού έργου της Μητρόπολης.
 
Αξίζει και πρέπει σε κάθε Ορθόδοξο Χριστιανικό σπίτι της τοπικής μας Εκκλησίας, να υπάρχει το Ημερολόγιο, ενισχύοντας έτσι το θεάρεστο και πολυποίκιλο έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας, η οποία παρέχει έμπρακτα την αγάπη και την στοργή της προς τον ευσεβή και φιλόθεο Λαό της Περιφερείας της και το οποίο είναι γνωστό εις όλους μας!
 
imerologio im 23 2
 
imerologio im 23 3
 
imerologio im 23 4
 
ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΤΣΗΔΗΜΑΣ
 
(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ