LIVE

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

28|09
2022
13:20

Oυσιαστικές συναντήσεις της «Φλόγας» για θέματα ιατρικής κάλυψης των παιδιών με καρκίνο της περιφέρειάς μας

Οι συναντήσεις αυτές ήταν με τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννη Καρβέλη και τον διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, Δημήτρη Μπάκο.

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν την ιατρική στελέχωση της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών με επικεφαλής τον καθηγητή, Αλέξανδρο Σπυριδωνίδη. Για το θέμα αυτό υπήρξε άμεση κινητοποίηση του κ. Καρβέλη και του κ. Μπάκου και έχουν δρομολογηθεί ήδη οι διαδικασίες για την προκήρυξη μιας μόνιμης θέσης γιατρού που είναι καθοριστική για τη λειτουργία της Μονάδας.

floga pde sun 2

Ο Γιάννης Καρβέλης με τις κυρίες της «Φλόγας», Μαρίνα Ριζογιάννη, Βίλλυ Φωτοπούλου, Τασία Παπαϊωάννου, Κική Ζαφείρη, Ράνια Σπυροπούλου

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου ευχαρίστησαν τον κ. Καρβέλη που ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Συλλόγου για την παραμονή της διευθύντριας ΕΣΥ Παιδιατρικής, Αφροδίτης Γκινοπούλου, μετά τη συνταξιοδότησή της, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, με οικονομική κάλυψη της «Φλόγας» ώστε να μην στερηθούν τα παιδιά της ευρύτερης περιφέρειας που πάσχουν από καρκίνο, την ενδιάμεση φροντίδα και να μην αναγκάζονται να μετακινούνται στην Αθήνα. Η κ. Γκινοπούλου είχε εκπαιδευτεί πριν από χρόνια, με μέριμνα της «Φλόγας», στο Παιδοογκολογικό Τμήμα της Αθήνας και συνεχίζει μέχρι σήμερα να βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με τους γιατρούς του για την καλύτερη παρακολούθηση των παιδιών. Μάλιστα ο κ. Καρβέλης εξετάζει και άλλες δυνατότητες που θα εξασφαλίσουν την καλύτερη δυνατή κάλυψη των παιδιών.        

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εξέφρασαν και στον κ. Μπάκο ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά τους για έγκριση της κυτταρικής θεραπείας που εφαρμόστηκε ήδη σε παιδί της «Φλόγας» όπως και σε άλλους ασθενείς της περιοχής. Μάλιστα πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη για το Πανεπιστημιακό μας Νοσοκομείο το οποίο είναι το τρίτο στη χώρα που έχει πιστοποιηθεί και έχει υπογράψει με τις φαρμακευτικές εταιρείες την προμήθεια και εφαρμογή της πρωτοποριακής αυτής θεραπείας υψηλότατου κόστους (250.000 ευρώ).  

floga pde sun 3

Τασία Παπαϊωάννου, Κική Ζαφείρη, Ράνια Σπυροπούλου, Δημήτρης Μπάκος, Χρυσάνθη Γιαννοπούλου, Μαρίνα Ριζογιάννη

Με την ευκαιρία η «Φλόγα» Πάτρας, οφείλει δημοσίως ευχαριστίες στον κ. Αλέξανδρο Σπυριδωνίδη και την ομάδα του όπως και στην προϊσταμένη της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών, Βασιλική Πασλή, για τη φροντίδα που επιφυλάσσουν στα παιδιά μας αλλά και σε όλους τους ασθενείς.  Επίσης στον καθηγητή, Ευάγγελο Λιάτσικο, που ανέλαβε να φροντίσει παιδί της «Φλόγας» με ιδιαίτερα δύσκολο πρόβλημα που δεν αναλάμβανε κανένας άλλος γιατρός στη χώρα. Τον καθηγητή Γαβριήλ Δημητρίου και όλο το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, ειδικευμένους και ειδικευόμενους, της Παιδιατρικής Κλινικής, το προσωπικό του ακτινολογικού Τμήματος με επικεφαλής την Κατερίνα Σολωμού, την αναπληρώτρια καθηγήτρια παιδιατρικής – καρδιολογίας, Αγγελική Καρατζά και την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, Αννα Μαστοράκου, που ανταποκρίνονται άμεσα σε κάθε αίτημά μας και κατά προτεραιότητα φροντίζουν τα παιδιά με καρκίνο.   

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.