LIVE

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

28|09
2022
18:35

ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας: Καταδικάζουν ξανά τον Καϊάφα στην εγκατάλειψη

Τίτλοι τέλους στο έργο ανάπλασης και αξιοποίησης του Καϊάφα. Οι εργασίες σταμάτησαν οριστικά και ο ανάδοχος ζήτησε τη διάλυση της σύμβασης. Η κυβέρνηση και η ΕΤΑΔ αφού έκαναν ό,τι μπορούσαν για να υπονομεύσουν το έργο, τώρα παρακολουθούν απαθείς τις εξελίξεις. 

Η ιστορία είναι γνωστή. Επί δεκαετίες οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είχαν αφήσει τον Καϊάφα στη φθορά και στην απαξίωση. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε από την αρχή τη δύσκολη προσπάθεια να βγάλει την περιοχή από την εγκατάλειψη και να προωθήσει επιτέλους την αναβάθμισή της. Διεκπεραιώθηκε ένας τεράστιος όγκος μελετών και αδειοδοτήσεων πάσης φύσεως (τεχνικές, περιβαλλοντικές, αρχαιολογικές κλπ) με απόλυτη τήρηση της εθνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Όλες οι δυσκολίες ξεπεράστηκαν, οι απαιτούμενες μελέτες ολοκληρώθηκαν και το έργο εντάχθηκε, τον Ιανουάριο του 2018, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» με χρηματοδότηση 5 εκατομμυρίων ευρώ και φορέα εκτέλεσης την ΕΤΑΔ σε συνεργασία με τα Υπουργεία Πολιτισμού και Τουρισμού. 

Με το έργο επιδιώκεται η διαμόρφωση ενός πρότυπου οικοτουριστικού μοντέλου στην περιοχή που περιλαμβάνει:

  • τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων εγκαταστάσεων
  • την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος 
  • τη δημιουργία ενός πάρκου περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και δραστηριοτήτων εναλλακτικών μορφών τουρισμού 
  • τη χρήση καινοτόμων μεθόδων ολοκληρωμένης αντίληψης οικοανάπτυξης

Στις 5 Απριλίου 2019 δημοσιεύτηκε από την ΕΤΑΔ η διακήρυξη για την επιλογή αναδόχου για την πρώτη φάση του έργου με τίτλο «Παρεμβάσεις εκσυγχρονισμού των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και δικτύων Υποδομών της περιοχής λίμνης Καϊάφα». Η αποσφράγιση των προσφορών έγινε στις 17 Μαΐου 2019 και αναδείχθηκε ο ανάδοχος του έργου. Η πραγματικότητα, λοιπόν, είναι ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ 

παρέλαβε μια άθλια κατάσταση, ξεκίνησε από το μηδέν και μέσα στην τετραετία ολοκλήρωσε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες. 

Η ΝΔ υπονόμευσε το έργο από την αρχή. Επί 3 χρόνια καθυστερούσε συστηματικά τις πληρωμές προς τον ανάδοχο, με αποτέλεσμα το έργο να σταματά κάθε λίγο και να προχωρά με ρυθμό χελώνας. Με αποκορύφωμα τη σημερινή αθλιότητα με την οριστική διακοπή των εργασιών και την επικείμενη απένταξη του έργου. 

Για τις προθέσεις της ΝΔ δεν είχαμε καμιά αμφιβολία. Από την αρχή ήταν ολοφάνερο ότι δεν της άρεσε που ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε τέρμα σε δεκαετίες εγκατάλειψης και έθεσε τις βάσεις για την πρόοδο της περιοχής. Εκείνο που προξενεί εντύπωση είναι η αφωνία της Αυτοδιοίκησης. O Περιφερειάρχης και οι Ηλείοι Αντιπεριφερειάρχες εμφανίζονται εντυπωσιακά αδιάφοροι για το έγκλημα 

που διαπράττεται. Είναι προφανές ότι έχουν επιλέξει, αντί να είναι εκπρόσωποι των πολιτών, να μετατραπούν σε χειροκροτητές της ΝΔ. 

Ας είναι βέβαιοι ότι οι πολίτες θα καταλογίσουν τις ευθύνες. 

ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία 

Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.