LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

29|09
2022
11:07

Απάντηση Μητσοτάκη στις τουρκικές προκλήσεις: Τα σύνορά μας έχουν χρώμα γαλάζιο και όχι γκρίζο

Ξεκάθαρα μηνύματα στην Άγκυρα έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της τελετής ονοματοδοσίας της πυραυλάκατου«Υποπλοίαρχος Βλαχάκος». «Τα σύνορά μας είναι γαλάζια και όχι γκρίζα» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός ενώ ξεκαθάρισε ότι «τα νερά μας θα μείνουν απόρθητα».

«Τα πρόβληματα λύνονται ειρηνικά και με γνώμονα το διεθνές δίκαιο, αυτό απαιτούν οι λαοί μας και είναι λάθος, μεγάλο λάθος, κάποιοι να επιχειρούν να δηλητηριάζουν την κοινή τους γνώμη ανακαλύπτοντας εχθρούς εκεί που δεν υπάρχουν», σημείωσε ο πρωθυπουργός αλλά τόνισε ότι κάθε ελληνικό όπλο «αποτελεί δύναμη ειρηνικής αποτροπής, ασπίδα δυναμικής προστασίας των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, αλλά και της διεθνούς νομιμότητας».
 
Αναφορικά με την πυραυλάκατο που πήρε το όνομα του πεσόντος στα Ίμια Υποπλοιάρχου Παναγιώτη Βλαχάκου, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι είναι πολύ σημαντικό το ότι χτίστηκε από ελληνικά χέρια και πρόσθεσε ότι «το ίδιο το όνομά της δείχνει την εκτίμηση στους ήρωές μας».
 

Κάνοντας ειδική μνεία στην αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων και στο νέο του απόκτημα του Πολεμικού Ναυτικού ανέφερε: «η πυραυλάκατος θα ταξιδεύει παντού την αλήθεια της ιστορίας, ότι τα σύνορά μας έχουν χρώμα γαλάζιο και όχι γκρίζο σε μια ιερή αποστολή στην οποία θα ενταχθούν τρεις φρεγάτες Belh@rra και 4 ανανεωμένες ΜΕΚΟ. Το Πολεμικό Ναυτικό γίνεται πιο ισχυρό όπως και η Πολεμική Αεροπορία με τα Rafale και τα αναβαθισμένα F-16 Viper, ενώ και ο Στρατός εκσυγχρονίζει το δυναμικό του με σχέδιο».

Εκφράζοντας το ευχαριστώ στις άνδρες και τις γυναίκες του Πολεμικού Ναυτικού ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «σας ευγνωμονεί κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας οι οποίοι κλείνουν τα αυτιά τους σε πυροτεχνήματα και απειλές… Όποιος παραβιάζει τα σύνορα τον 21ο αιών τιμωρείται», σημείωσε και ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει θέση για αυτοκρατορικά οράματα και ταραχοποιούς».

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών