LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

29|09
2022
13:37

ΣΥΡΙΖΑ: Υπόλογος ο Μητσοτάκης στην Κομισιόν για τις παρακολουθήσεις – Μύλος με τις νέες αποκαλύψεις στην Εξεταστική

Στην Κουμουνδούρου προεξοφλούν πως η Βέρα Γιούριοβα θα είναι προσεκτική στις δηλώσεις της μετά τις συναντήσεις της με Μητσοτάκη και Τσιάρα, ωστόσο η Κομισιόν κρατάει ψηλά στην ατζέντα της το θέμα

Ιδιαίτερη έμφαση στην διεθνοποίηση του σκανδάλου των παρακολουθήσεων πολιτικών και δημοσιογράφων, δεδομένου και του μιντιακού τείχους στην Ελλάδα, δίνει η Κουμουνδούρου, στον απόηχο των νέων αποκαλύψεων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Ως εκ τούτου, οι χθεσινές συναντήσεις που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με την Ευρωπαία Επίτροπο Ευρωπαϊκών Αξιών και Διαφάνειας, κα Βέρα Γιούροβα, και τον πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Χουάν Λόπεζ Αγκιλαρ, λίγες μόνο ώρες πριν την επίσκεψη Γιούροβα στην Ελλάδα, είναι ενδεικτικές της στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Αν και στην Κουμουνδούρου προεξοφλούν πως η κα Γιούροβα στις συναντήσεις που θα έχει με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα και τον κ. Μητσοτάκη θα είναι προσεκτική στις δηλώσεις της, ωστόσο η πρωτοβουλία της να δει τον κ. Τσίπρα πριν από αυτά τα ραντεβού είναι ενδεικτική της σημασίας που δίνει η Τσέχα Επίτροπος στα ζητήματα του κράτους δικαίου και το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων – αλλά και το δεύτερο, αυτό της συγκάλυψης των ευθυνών - στην Ελλάδα.

Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του κ. Τσίπρα μετά τη συνάντηση στις Βρυξέλλες: «Αυτή την ανησυχία για τις εξελίξεις στη χώρα μας (πλουραλισμός στα ΜΜΕ, εργελειοποίηση της Δικαιοσύνης, παρακολουθήσεις) τη συμμερίζονται στην Ευρώπη. Παρακολουθούν όσα συμβαίνουν, διότι η προστασία του κράτους Δικαίου δεν είναι όπως γνωρίζετε μόνο μία εσωτερική υπόθεση. Αποτελεί πυλώνα των κοινών ευρωπαϊκών αξιών και του ευρωπαϊκού κεκτημένου» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως δεν είναι μόνο η κ.Γιούροβα που θα έρθει στην Αθήνα για να ασχοληθεί με θέματα Κράτους Δικαίου. Στις αρχές Νοέμβρη θα επισκεφτεί τη χώρα μας και αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για να μελετήσει το θέμα των υποκλοπών, για το οποίο έχει ήδη συνεδριάσει στις Βρυξέλλες, ενώ αντίστοιχη συνεδρίαση έλαβε χώρα και στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου.

«Μύλος» με την Εξεταστική

Την ίδια ώρα πάντως, δεδομένες θα πρέπει να θεωρούνται οι σοβαρές αναταράξεις ενόψει της αυριανής συνεδρίασης της Εξεταστικής Επιτροπής με την κατάθεση Ανδρουλάκη, η οποία αναμένεται να κλείσει και τις εργασίες της Επιτροπής «fast track» και χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Η σημερινή αποκάλυψη του tvxs, σύμφωνα με την οποία βασικοί μάρτυρες που έχει ζητήσει η αντιπολίτευση να καταθέσουν (Λαβράνος, Μπίτζιος) και έχουν απορριφθεί από τη ΝΔ, βρίσκονται πίσω από τις εταιρίες Krikel και Intellexa, καθώς και ότι ο διαχειριστής της Krikel κ. Τρίμπαλης επιχείρησε με – ποινικά κολάσιμη – ψευδομαρτυρία να παραπλανήσει τα μέλη της Εξεταστικής, είναι δεδομένο πως θα οδηγήσει σε εκ νέου αίτημα να κληθούν οι εν λόγω μάρτυρες στην Εξεταστική Επιτροπή.

Έμπειροι κοινοβουλευτικοί σημειώνουν πως επί της ουσίας η εν λόγω αποκάλυψη τινάζει στον αέρα την Εξεταστική και τους χειρισμούς της κυβερνητικής πλειοψηφίας, δεδομένου ότι αποδεικνύεται ο κομβικός ρόλος μαρτύρων που έχουν απορριφθεί προκειμένου να μην κληθούν να καταθέσουν, με αποτέλεσμα οι βουλευτές της ΝΔ αύριο να αναμένεται να βρεθούν απέναντι στα πυρά σύσσωμης της αντιπολίτευσης, την ώρα που θα επιχειρήσουν να κλείσουν άρον άρον τις εργασίες της Επιτροπής.

Πηγή: iEidiseis.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Beauvoir

Studio Μαθηματικών