LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

29|09
2022
08:32

2ο Γυμνάσιο Πύργου: Ανάπτυξη ουσιαστικών σχέσεων συνεργασίας στη σχολική κοινότητα

Η πρώτη καθιερωμένη συνάντηση καθηγητών και γονέων και κηδεμόνων των μαθητών-τριων της πρώτης τάξης του 2ου Γυμνασίου έγινε την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, στις 6.30 το απόγευμα, στον χώρο του γυμναστηρίου. Τον συντονισμό της συνάντησης είχαν ο Δ/ντής του 2ου Γυμνασίου κ. Γεώργιος Κομιώτης με τους  Υποδ/ντες κ.  Άγγελο Λαμπρόπουλο και Δέσποινα Ηλιοπούλου, οι οποίοι αναφέρθηκαν δια μακρών σε θέματα παιδαγωγικά, καλών σχέσεων μέσα στη σχολική κοινότητα και αμφίδρομης ουσιαστικής πικοινωνίας.

Στη συνάντηση δόθηκε έμφαση στην περαιτέρω ανάπτυξη μιας αμοιβαίας και ουσιαστικής σχέσης εμπιστοσύνης που διατηρεί εδώ και χρόνια η σχολική μονάδα με τις οικογένειες των μαθητών της. Τονίστηκε ότι η συνεργασία των εκπαιδευτικών με τους γονείς είναι καθοριστικής σημασίας για την επίτευξη των παιδαγωγικών και μαθησιακών στόχων που θέτουν οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς από κοινού.  Αναφέρθηκαν σημεία και τομείς της εκπαιδευτικής διαδικασίας και αναλύθηκαν παιδαγωγικές παραμέτροι και πλευρές.

Στη συνέχεια τον λόγο πήραν καθηγήτριες όπως η κ Θ. Μπουροπούλου, Υπεύθυνη covid και Σύμβουλος Σχ. Ζωής, η οποία ενημέρωσε για τον κορωνοιό, με βάση το νέο υγειονομικό πρωτόκολλο και για τα τμήματα Ένταξης του σχολείου. Η  κ. Κ. Σακκά, Υπεύθυνη του προγράμματος  Erasmus+  που υλοποιεί το Γυμνάσιο, αναφέρθηκε στις ωφέλειες του, παιδαγωγικές και υλικοτεχνικές καθώς και στην προστιθέμενη αξία που απεκόμισαν από την διαδικτυακή επαφή τους με τους συμμαθητές τους των άλλων χωρών. Η κ. Α. Αργυρίου, Μαθηματικός, αναφέρθηκε σε θέματα ειδικότητας και στη συνεργασία που πρέπει να υπάρχει με τους γονείς και κηδεμόνες.

Πολλοί γονείς και κηδεμόνες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των εκπαιδευτικών και είχαν την ευκαιρία για μια πρώτη γνωριμία με τους καθηγητές των παιδιών τους, εγκαινιάζοντας έτσι την συνεργασία τους. Γιατί η συνεργασία οικογένειας και σχολείου αποτελεί σημαντικό θεμέλιο για την πρόοδο στην εκπαίδευση των παιδιών και γενικότερα στην ολόπλευρη ανέλιξή τους. Έθεσαν επίσης ερωτήσεις και συζήτησαν δημόσια και κατ’ ιδίαν θέματα και απορίες των παιδιών τους.

2o gumasio sunan goneis 2

2o gumasio sunan goneis 3

2o gumasio sunan goneis 4

2o gumasio sunan goneis 5

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ