IliaLive.gr
LIVE

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

30|09
2022
13:14

Αχτσιόγλου: Η χώρα δεν είναι οι πολιτικές Μητσοτάκη

«Οι πολιτικές του κ. Μητσοτάκη δεν ταυτίζονται με τη χώρα. Θα πρέπει να καταγγέλλονται όπως καταγγέλλονται και οι πολιτικές Όρμπαν στην Ουγγαρία», τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου.

Νέες ευθείες «βολές» της Έφης Αχτσιόγλου κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη με φόντο το σκάνδαλο των υποκλοπών, αλλά και της αστυνομικής επιχείρησης στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου.

«Επί διακυβέρνησης Μητσοτάκη έχει υποβαθμιστεί η ποιότητα της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου στη χώρα», δήλωσε η τομεάρχης Οικονομικών, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1.

«Αυτό αποδεικνύουν», πρόσθεσε, «το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και η προσπάθεια συγκάλυψής του από την κυβερνητική πλειοψηφία στην εξεταστική επιτροπή, καθώς και τα ζητήματα πολυφωνίας του Τύπου όπου η χώρα μας έχει καταταγεί στην 108η θέση από διεθνείς οργανώσεις». Υπογράμμισε, παράλληλα, ότι «το κράτος δικαίου είναι ένα κεκτημένο του ευρωπαϊκού κοινού μας πολιτισμού και προφανώς το ζήτημα πρέπει να τεθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Οι πολιτικές του κ. Μητσοτάκη δεν ταυτίζονται με τη χώρα. Θα πρέπει να καταγγέλλονται όπως καταγγέλλονται και οι πολιτικές Όρμπαν στην Ουγγαρία. Δεν καταγγέλλει κανείς τη χώρα όταν καταγγέλλει την απαράδεκτη κυβερνητική πολιτική».

Αστυνομική επιχείρηση στην Πανεπιστημιούπολη

Για την αστυνομική επιχείρηση στην Πανεπιστημιούπολη τόνισε ότι «προφανώς η ελληνική αστυνομία έχει υποχρέωση να παρεμβαίνει σε κάθε εγκληματική δραστηριότητα. Το ερώτημα είναι γιατί δεν έδρασε νωρίτερα; Οι καταγγελίες υπήρχαν εδώ και καιρό. Το γνώριζε και το ομολόγησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Είναι αστείο να λέει ότι δεν δρούσε νωρίτερα γιατί υπήρχε πανδημία. Ανέλαβε δράση τη στιγμή που υπάρχει ένταση με τους φοιτητές και η κυβέρνηση προσπαθεί να δείξει ότι τάχα τα πανεπιστήμια είναι άντρα ανομίας».

Η ΝΔ, συνέχισε η κ. Αχτσιόγλου, «προσπαθεί να συσχετίσει τη λειτουργία των πανεπιστημίων με την υπόθαλψη εγκληματικών δραστηριοτήτων. Αυτή είναι μία προπαγανδιστική λογική υποβάθμισης του δημοσίου πανεπιστημίου. Οι εγκληματικές δραστηριότητες δεν γεννούνται στα πανεπιστήμια. Η κυβέρνηση επιχειρεί να συνδέσει την εγκληματική δραστηριότητα με τους φοιτητές. Είναι επικίνδυνες θέσεις αυτές».

Αναφερόμενη στην οικονομία σημείωσε ότι «η ακρίβεια πλήττει νοικοκυριά, εργαζόμενους και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που βιώνουν μία γενικευμένη οικονομική ασφυξία, ενώ η κυβέρνηση δεν χτυπά την αισχροκέρδεια στη ρίζα της. Η φτώχεια αυξάνεται και διευρύνονται οι κοινωνικές ανισότητες. Η πολιτική της ΝΔ έχει καταστήσει απαγορευμένο καρπό για την πλειονότητα της κοινωνίας την οικονομική ανάπτυξη που σημειώνεται».

Δηλώσεις Ερντογάν

Για τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου κατά της Ελλάδας επισήμανε ότι «υπάρχει μία ακραία όξυνση της ρητορικής του Ερντογάν. Απέναντι σε αυτές τις ανεδαφικές και απολύτως καταδικαστέες τοποθετήσεις όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας είναι ενωμένες». Πρέπει «να απαιτήσουμε από τους ευρωπαίους εταίρους μας μία πιο παρεμβατική στάση στις πράξεις και όχι στα λόγια απέναντι στην Τουρκία. Δεν αρκεί μία γενική καταδίκη. Θα πρέπει να υπάρξουν κυρώσεις -όπως είχε αποφασιστεί επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σε ευρωπαϊκό επίπεδο- και έμπρακτη αποδοκιμασία».

Πηγή: iEidiseis.gr

Google News ilialive.rg

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης - διαχειριστής: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo